Praktická část zkoušky OZ – co Vás může potkat

AldaJ

Příspěvek#2656 » ned 7. úno 2016, 12:02

Alf píše:Ja moc nerozumim uzamcenemu zaveru, polouzamcenemu, nebo neuzamcenemu. Kdyby se me ta komisar zeptal. Jak ktery funguje nebo tak, nejak to nemuzu nikde najit.

http://zbranekvalitne.cz/zbrojni-prukaz ... -zbranich/ ;)

marinakus

Příspěvek#2657 » ned 7. úno 2016, 17:51

Resistance : Proč radit někomu, kdo zná vše. To je fakt. Omlouvám se.

Simona

Příspěvek#2658 » pon 8. úno 2016, 10:14

Já bych se kluků z videa v Hovoranech chtěla zastat. Je to zadarmo, jako základní pohled (v době kdy video točili) je to super. Když jsem k tomu přidala zkušenosti z přípravy na střelnici ( více návštěv ) + něco pochytila od lidí co zrovna se na střelnici nacházeli + zodpovězené dotazy a rady tady na fóru, tak to musí udělat snad každý. S čím jsem se setkala navíc i když se to tu možná taky řešilo :
1) Otázka můžete z této brokovnice střílet ocel. broky + jaké je tato brokna ráže ? (zk. ZP ABE)
2) Nikde jsem neměla v hlavni papírek ani narafičený školní (asi už vědí, že to zkoušení na ZP vědí). Stalo se mi, ale při zborce u malorážky, že mi kom. poklepal na rameno a říká " víte kde jste udělala chybu" ? Asi čekal, že se otočím mimo bezp. prostor, nebo byl záměr rozhodit. Byla jsem si na 90% jistá, že nikde, tak jsem relativně v klidu dokončila zb. A až potom řekla, že si nejsem žádné chyby vědoma. Kom. " v pořádku můžete přejít na krátkou ".

kolombo

Příspěvek#2659 » pon 8. úno 2016, 10:29

Podle mne je největší problém všech zdrojů na internetu, že se nedá spolehlivě ověřit, jestli je to pravda a jestli některé věci nejsou, v realitě, trochu jinak.

cipis

Příspěvek#2660 » pon 8. úno 2016, 10:35

To je fajné, místo papírků v hlavni teď klepají na rameno ... On se nás může komisař během zkoušky (a vlastně obecně) dotýkat ??? Co bude příště? Holce sáhne na zadek, aby ji rozhodil?

Simona

Příspěvek#2661 » pon 8. úno 2016, 10:40

cipis : nechci aby to vyznělo nějak jako stížnost, protože jinak zkouška byla naprosto v pohodě a jednodušší, než jsem očekávala.

Sedmej

Příspěvek#2662 » pon 8. úno 2016, 10:40

Simona: mě tam přišla velká chyba radit dávat prst na lučík. ať už z nějakých důvodů dohadování se, zda prst byl nebo nebyl uvnitř, tak i z důvodů, že si pak snadnějí člověk sáhne na spoušť když nemá zručnost a udělá chybu. jestli si to video vybavuju dobře. ale jinak určitě je dobrý toho zkouknout co nejvíc. a já to nemyslel proti klukům ze střelnice obecně nějak špatně, na jejich videá koukám celkem rád a baví mě.

Sedmej

Příspěvek#2663 » pon 8. úno 2016, 10:47

kolombo: on je hlavní problém, že každý komisař chce některé věci třeba jinak. krásným příkladem jsou povely při střelbě. to když jsem slyšel, tak pomalu co instruktor, to jiný názor. a všichni instruktoři vycházeli z toho co viděli na zkouškách na své střelnici. Některé jsou naprosto jasné. ale například povel "Přerušit střebu" (rozlišit od Přerušit střelbu, človek ve střelišti apodobně). Jeden instruktor mě učil, že při tomto stačí přerušit střelbu a zajistit zbran pojistkou, pokud jí má, klidně dál můžu mířit do střeliště a čekat na další povel. druhý intruktor mě zase učil okamžitě přerušit střelbu a zbraň vybít a odložit, protože údajně nikdy nevím z jakého důvodu povel zazněl. Ten vůbec nerozlišoval přerušit a ukončit střelbu. a teď si vyber co udělat, pokud tenhle povel řekne komisař u zkoušky. :-)

Simona

Příspěvek#2664 » pon 8. úno 2016, 10:57

sedmej : tady na foru to už psali vícekrát a já to jen můžu potvrdit...pokud mi není jasný co přesně kom. chce, tak se ho zeptám...vždy mi odpověděl...

Sedmej

Příspěvek#2665 » pon 8. úno 2016, 11:04

Simona: souhlasím nic jiného ti kolikrát nezbyde. já se ho taky během zkoušky jednou ptal jak to má rádši. :) ale ono když jde někdo na jeden kurz a neví, že existuje víc názoru, může s tím rozdílným přístupem komisařů mít pak velký problém.

JardaB

Příspěvek#2666 » pon 8. úno 2016, 12:04

Ta otazka na ocelove broky mi prijde dost zakerna, to by me ani nenapadlo, ze bych mel vedet. A neni to jednoduche co o tom ted ctu...

Zulda

Příspěvek#2667 » pon 8. úno 2016, 12:18

Tak tu jsem přesně dostal a byla to jediná chyba :)

Simona

Příspěvek#2668 » pon 8. úno 2016, 12:33

JardaB : ty ocel. broky ? Jak se to vezme. Vzhledem ke skupině ABE, mě to taky trošku překvapilo. U "C" prosím. Na druhou stranu to z bezpečností souvislost nemalou má. Měla jsem štěstí, že jsem na to narazila na stránkách CZUB když jsem si hledala dopředu ještě dávno před zkouškami... broknu na asfalťáky. Tam je to ještě zamotané, že uvádějí, že se s toho určité ocel. broky střílet dají i když tam není vyražená "lilie". Na střelnici už mi to znalci vysvětlili. Otázka kdybych to nevěděla, jestli by mě za to kom. vyhodil ?

Simona

Příspěvek#2669 » pon 8. úno 2016, 12:34

Zulda : a vyhodil tě za to ?

sided
moderátor

Příspěvek#2670 » pon 8. úno 2016, 12:52

JardaB píše:Ta otazka na ocelove broky mi prijde dost zakerna, to by me ani nenapadlo, ze bych mel vedet. A neni to jednoduche co o tom ted ctu...

Co je na to zákeřnýho? Přece musíš vědět jaký střelivo můžeš dát do zbraně. A co kdyby se zeptal jakým zahrdlením můžeš střílet jednotnou střelu z brokovnice? To je taky zásadní vědět.

Zpět na