Makarov
Pistole, které nepatří do žádné z ostatních kategorií
- Georg
Příspěvek#1036 » pát 4. bře 2016, 10:17
Heki píše:Tak už jsem taky majitel Makarona. Bulhar, rok 1986, uloženka ještě celá totálně napatlaná vazelínou v origo zažloutlé papírové krabici. ....
Druhou věcí je, že mi připadá, že nese trochu doleva. ...... - o kolik posunout hledí, abych to srovnal? .....
A za poslední - pistoli jsem koupil jen s jedním zásobníkem - máte někdo tip, kde mají (nejlevnější) zásobníky?
Ahoj, gratuluju k pistolce

Moje zkušenost s posouváním hledí je taková, že hledí je (když nebudu sprostý

Jednou jsem viděl jednoho Maka upraveného tak, že mu dotyčný majitel z jedné strany upiloval mušku, aby docílil středového nástřelu. To proto, že nešlo posunout s hledím. To je však dle mého blbost, protože ta muška je už tak sama o sobě tenká.
Z výše popsaného tedy má rada zní, aby jsi zbraň také na střelnici svěřil nějakému "mířenkářovi" aby ti na vlastní oči ukázal, že ta zbraň střílí dobře a zbytek už je na tobě.
A poslední věc - zásobník. Já jsem jezdil na závody LOS (z důvodů pracovních a rodinných jsem několik měsíců musel vynechat, ale opět se na ně chystám

- Heki
Příspěvek#1038 » pát 4. bře 2016, 13:08
Jak píšeš - po vyčištění konzrvantů už šlape jak má a zápalky jsou ťuknuté všechny dostatečně.
Samozřejmě než do toho začnu hrabat, půjčím to několika dalším střelcům a pokud to všem půjde doleva, teprv to budu řešit. Je mi jasné, že olympijských výsledků se služební pistolí asi nedosáhnu, ale chci aby to lítalo rovně
Pilovat tam nebudu nic - maximálně stranová korekce toho hledí a to snad nějak půjde i bez destruktivních metod.
Zásobníky v BEARECE neměli a upřímně - dát pětikilo za kousek plechu s pružinou + stopáďo za poštovné mi přijde docela dost. No budu čekat až to naskladní někde blíž nebo až budu mít cestu někam dál. Minimálně jeden rezervní zásobník totiž považuju za nutnost.
Samozřejmě než do toho začnu hrabat, půjčím to několika dalším střelcům a pokud to všem půjde doleva, teprv to budu řešit. Je mi jasné, že olympijských výsledků se služební pistolí asi nedosáhnu, ale chci aby to lítalo rovně

Zásobníky v BEARECE neměli a upřímně - dát pětikilo za kousek plechu s pružinou + stopáďo za poštovné mi přijde docela dost. No budu čekat až to naskladní někde blíž nebo až budu mít cestu někam dál. Minimálně jeden rezervní zásobník totiž považuju za nutnost.
- Heki
- Bruno
Příspěvek#1041 » pát 4. bře 2016, 18:41
No jo ceny jdou nahoru.Můj Mak stál 4500 Kč,plus pouzdro a dva zásobníky.Další zásobník (koupený právě ve Zbraně Liberec) - 380 Kč.V té době jsem našel na netu cenu 360 Kč.Jenže to poštovné.U nás chtějí teď za Maka - 6500 Kč.Myslím,že se do budoucna ještě zdraží.Nenažranost prodejců.Vemte si kolik chtějí za zásobník do Berettky 71.
Cena je většinou kolem 1100 Kč.Dokonce Zelený sport 1700 Kč - (nevím jak teď).
Že já vůl jsem nekoupil aspoň ještě dva v době ,když byly za cenu 600 Kč.Tehdy se mi to zdálo moc.
Cena je většinou kolem 1100 Kč.Dokonce Zelený sport 1700 Kč - (nevím jak teď).
Že já vůl jsem nekoupil aspoň ještě dva v době ,když byly za cenu 600 Kč.Tehdy se mi to zdálo moc.
- mikymoto
Příspěvek#1043 » pon 21. bře 2016, 19:49
Jedna dobrá zpráva pro ty, co plánují koupi makaróna a zatím nesehnali. Na stránkách Zeleného sportu se objevila věta:
"Na konci tohoto týdne by nám z bulharských NZtů měla dorazit velmi velká zásilka pistolí PM63 Makarov s pouzdrem, vytěrákem a dvěma zásobníky. Budeme je prodávat za cenu 3900kč." Sice to nebude origo rusák, ale bude stát 2/3 ceny
"Na konci tohoto týdne by nám z bulharských NZtů měla dorazit velmi velká zásilka pistolí PM63 Makarov s pouzdrem, vytěrákem a dvěma zásobníky. Budeme je prodávat za cenu 3900kč." Sice to nebude origo rusák, ale bude stát 2/3 ceny

- mikymoto
-
kolemjdoucí - Příspěvky: 895
- kolemjdoucí
- pitrsm
Příspěvek#1049 » čtv 24. bře 2016, 17:53
Ahoj, zeptám se zkušenějších. Po úspěšném složení ZOZ jsem si v tomto týdnu podal žádost o vydání ZP, s tím, že by měl být k vyzvednutí za měsíc. To by mi až tak nevadilo a v klidu bych si počkal, pokud by se aktuálně neobjevily informace o nových zásilkách mnou vyhlédnutých zbraní v obchodě ZS.
Konkrétně jde o PM Makarov, ke kterému bych si rád pořídil i Berettu 71. U Makarova jak je výše ve vlákně citováno byla avizována "velká zásilka", která se dle upřesněných údajů bude prodávat od 6.dubna, u Berett byla v tomto týdnu na stránkách ZS informace že se jedná o zásilku 1.000 ks a že se s velkou pravděpodobností jedná o zásilku poslední.
Já bych si rád pořídil tyto zbraně za aktuální a dle mě velmi příznivé ceny a zároveň měl možnost vybrat si z většího počtu kusů (pokud budou Makarovy vše uloženky tak asi vybírat netřeba). Proto se zde zkouším ptát:
- myslíte že nejlepší je zůstat v klidu a i za měsíc bude v ZS u obou zbraní dostatečný výběr ?
- nebo je možné se v ZS domluvit a např. po zaplacení zálohy mít zbraně i takto dlouho rezervovány (na stránkách hovoří o rezervaci max 5 dní) ?
- případně se zkusit domluvit na rezervaci s některým z jejcich maloobchodních prodejců ?
Díky za případné názory a rady střeleckému začátečníkovi
Konkrétně jde o PM Makarov, ke kterému bych si rád pořídil i Berettu 71. U Makarova jak je výše ve vlákně citováno byla avizována "velká zásilka", která se dle upřesněných údajů bude prodávat od 6.dubna, u Berett byla v tomto týdnu na stránkách ZS informace že se jedná o zásilku 1.000 ks a že se s velkou pravděpodobností jedná o zásilku poslední.
Já bych si rád pořídil tyto zbraně za aktuální a dle mě velmi příznivé ceny a zároveň měl možnost vybrat si z většího počtu kusů (pokud budou Makarovy vše uloženky tak asi vybírat netřeba). Proto se zde zkouším ptát:
- myslíte že nejlepší je zůstat v klidu a i za měsíc bude v ZS u obou zbraní dostatečný výběr ?
- nebo je možné se v ZS domluvit a např. po zaplacení zálohy mít zbraně i takto dlouho rezervovány (na stránkách hovoří o rezervaci max 5 dní) ?
- případně se zkusit domluvit na rezervaci s některým z jejcich maloobchodních prodejců ?
Díky za případné názory a rady střeleckému začátečníkovi

- notobi
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva