Walther PPQ
Glock a spol.
- notobi
Příspěvek#256 » pát 4. bře 2016, 21:48

IMG_20160304_194410.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- Kreon
Příspěvek#258 » sob 5. bře 2016, 20:50
paza:
tak pro mě "skladem" znamená v "v prodeji"
Jinak co se týče toho "vrzání", tak to by měla být dle recenze na gundraku údajně "Waltherovská specialita". Nic závadnýho.
Já si pro ní jedu v úterý, mám jí (doufám že pořád) zarezervovanou už od minulého týdne (na krám je dovezly ve čtvrtek a už v pátek večer byly všechny pryč....je o ně evidentně zájem.
tak pro mě "skladem" znamená v "v prodeji"

Jinak co se týče toho "vrzání", tak to by měla být dle recenze na gundraku údajně "Waltherovská specialita". Nic závadnýho.
Já si pro ní jedu v úterý, mám jí (doufám že pořád) zarezervovanou už od minulého týdne (na krám je dovezly ve čtvrtek a už v pátek večer byly všechny pryč....je o ně evidentně zájem.
- paza
Příspěvek#259 » sob 5. bře 2016, 21:54
Jo jo, já jsem ji měl také zarezervovanou a měl jsem na ni zaplacenou zálohu, takže v pohodě. Jinak jsem pátral a to jemné povrzávání dělá asi pružinka pojistky spouště, která se opírá o plast a posouvá se po něm při mačkání a pouštění pojistky. Potom, po stisknutí pojistky spouště už spoušť jako celek chodí naprosto plynule a tiše.
- notobi
Příspěvek#260 » sob 5. bře 2016, 22:15
Asi mám líp promazanej kus a nebo si pod vrzáním vybavuju jinej zvuk, protože já na svým PPQ NAVY nic neslyšim.
co vadí mě je, že se mi nepovedlo vyčistit hlaveň jak bych si představoval, protože se mi zdá při pohledu od nábojový komory do hlavně je v drážkách pořád buď bordel a nebo v horším případě poškozený povrch v nejhlubších místech drážkování což mě po první stovce ran trochu rozhodilo a to sem mosaznej kartáč skoro odrovnal
co vadí mě je, že se mi nepovedlo vyčistit hlaveň jak bych si představoval, protože se mi zdá při pohledu od nábojový komory do hlavně je v drážkách pořád buď bordel a nebo v horším případě poškozený povrch v nejhlubších místech drážkování což mě po první stovce ran trochu rozhodilo a to sem mosaznej kartáč skoro odrovnal

- paza
Příspěvek#261 » sob 5. bře 2016, 22:26
Také si myslím, že to může být kus od kusu promazáním v oblasti pojistky spouště. Pokud jde o hlaveň, tak jsem se do ní pochopitelně díval a byl jsem mile překvapen, že hlaveň nemá vývrt tvořený klasickým drážkováním, ale vývrt je krásný polygonální, leskne se jak zrcátko. Jak jsem se dočetl, tak polygonální vývrt je lepší než drážkování protože se jednak lépe čistí od nečistot (nemá žádné ostré "kouty") a hlavně nepodléhá při průchodu střely hlavní tolik opotřebení jako drážkovaný vývrt. Nemohl jsem se nikde dočíst jak je vývrt u PPQ M2 proveden a proto mě to zjištění tak mile překvapilo.
- notobi
Příspěvek#262 » sob 5. bře 2016, 22:42
já byl potěšenej do včerejška kdy sem si konečně po měsíci od koupi zastřílel a nepovedlo se vyčistit drážkování je to jak vydrolený. Dneska sem to čistil asi 4x nejdřív vystříknul konkorem nechal 10-15minut odležet pak čistil kartáčem, že z něj odpadávaj mosazný štětinky a je to tam pořád.
V pátek musim reklamovat zakoupenej 3. zásobník na 17nábojů, protože je na verzi M1 tak pokud se mi do tý doby nepodaří co dostat z hlavně sem zvědavej co mi na to řeknou
V pátek musim reklamovat zakoupenej 3. zásobník na 17nábojů, protože je na verzi M1 tak pokud se mi do tý doby nepodaří co dostat z hlavně sem zvědavej co mi na to řeknou
-
SansLogique - Příspěvky: 1007
- SansLogique
Příspěvek#263 » sob 5. bře 2016, 23:42
mně pojistka původně nevrzala, ale začala. Ale nezdá se, že by to mělo vliv na funkci rostlináře.
A vývrt taky vypadá, jak popisuje notobi, že není úplně dokonale čistej, ale nijak to neprožívám. Kartáčkem to nedřu, dycky to jen nacákám Konkorem a 2x protáhnu boresnakem.
A vývrt taky vypadá, jak popisuje notobi, že není úplně dokonale čistej, ale nijak to neprožívám. Kartáčkem to nedřu, dycky to jen nacákám Konkorem a 2x protáhnu boresnakem.
- notobi
Příspěvek#264 » ned 6. bře 2016, 00:03
SansLogique: trochu si mě uklidnil, ale pořád mam pocit, že tohle by tam být nemělo do zítra sem to naplnil konkorem a uvidim jestli to povolí. Možná sem se do ní měl kouknout do koupený a kdyby to tam bylo předtim taky asi bych to neřešil, jenže při čištění 58. na Vojně a to ty kvery měly svoje za sebou tohle myslim v hlavni fakt nebylo
- Kreon
Příspěvek#265 » ned 6. bře 2016, 00:16
Chlapi, to je trochu divočina, aby měla defacto dvě stejná PPQčka rozdílný vývrt, to nedává z pohledu fabriky smysl.
Osobně si myslím, že konkor apod. jsou už dneska jak co do čištění, tak i mazání překonané oleje. Já používám Brunnox, ale vyzkouším nějaké CLP. zkuste použít nějaký specializovaný čistič nebo něco na bázi CLP - na ten český CX Professional je dost chvály.
P.S. A jestli z katáčku vypadávaj štětiny, je na čase jej vyměnit
notobi: kdes to kupoval, že ti dali zásobník na M1? Zkoušels to nabít jen 14i náboji?
Osobně si myslím, že konkor apod. jsou už dneska jak co do čištění, tak i mazání překonané oleje. Já používám Brunnox, ale vyzkouším nějaké CLP. zkuste použít nějaký specializovaný čistič nebo něco na bázi CLP - na ten český CX Professional je dost chvály.
P.S. A jestli z katáčku vypadávaj štětiny, je na čase jej vyměnit

notobi: kdes to kupoval, že ti dali zásobník na M1? Zkoušels to nabít jen 14i náboji?
- notobi
Příspěvek#266 » ned 6. bře 2016, 00:50
Kreon: kupoval sem to na střelnici na Borku u ČB (šel pro něj do GunsTrade a docela dlouho ho hledal, mě to nevadilo bavil sem se tam se zbrojířem o tom jak lidi lítaj od zkoušek) a nějak mě nenapadlo to hned zkoušet do pistole, a vzhledem k nedostatku času sem na to přišel až po měsíci v pondělí když sem doma sušil a prohazoval zásobníky tak nešel zasunout. Si říkám vole co děláš blbě a pak kouknu a on má jinde vybrání pro záchyt zásobníku.
V pátek na střelnici sem sice zkoušel jak 15ti tak 17ti ranný zásobníky co jsou součástí balení, ale nepočítal sem to kolik jich tam cpu celkem spíš sem se soustředil jak se to se kterým drží.
Edit: já píšu o drážkování, ale je to tam jak popisuje Paza, aby nedošlo k mystifikaci
PS: ten kartáček byl použitej prvně a má to za sebou (holt to nebylo drahý čištění)
V pátek na střelnici sem sice zkoušel jak 15ti tak 17ti ranný zásobníky co jsou součástí balení, ale nepočítal sem to kolik jich tam cpu celkem spíš sem se soustředil jak se to se kterým drží.
Edit: já píšu o drážkování, ale je to tam jak popisuje Paza, aby nedošlo k mystifikaci
PS: ten kartáček byl použitej prvně a má to za sebou (holt to nebylo drahý čištění)
- Duke650
- Kreon
Příspěvek#268 » ned 6. bře 2016, 12:29
Tak zřejmě bude záležet na použitém kartáči. Když jsem viděl na Waltherfirearms jak tam předvádí čištění PPQ, tak to šolíchal neskutečně....
notobi: tak oni ti prodali špatný zásobník přímo v prodejně oficiálního zastoupení firmy Walther? Tak to je teda síla. Já mám třetí zásobník taky objednaný, tak si ho hned na místě radši vyzkoušim, protože je to samozřejmě dovoz od gunstrade.
notobi: tak oni ti prodali špatný zásobník přímo v prodejně oficiálního zastoupení firmy Walther? Tak to je teda síla. Já mám třetí zásobník taky objednaný, tak si ho hned na místě radši vyzkoušim, protože je to samozřejmě dovoz od gunstrade.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí