Nákupní povolení

mihlit

Příspěvek#1006 » pon 29. úno 2016, 22:06

No tentokrát jsem na to poněkud spěchal, tak radši osobně podat žádost hned. Minule jsem ji poslal klasickou poštou a dopis mezi odděleníma dohledávali deset dní (a to byl adresován přesně), takže se mi to riskovat nechtělo. Datovku co vím, tak HK ještě není "prošťouchnuté" takže čas by to taktéž neušetřilo

cipis

Příspěvek#1007 » pon 29. úno 2016, 22:29

Tak to prošťouchni, v čem je problém?

mihlit

Příspěvek#1008 » pon 29. úno 2016, 23:08

Prošťouchnout bylo potřeba už ten dopis, kde jsem si vyslechl telefon jako co mě to napadlo poslat to poštou a kdo mi to dovolil. I běžně se domluvit, jestli by něco nešlo rychleji, abych nemusel utrácet pětikilo za každou cestu a brát si půl dne dovolené jsem ze začátku několikrát zkoušel a domluva žádná. Takže jsem celkem rezignoval, protože to řešit tak moc nemusím. Brzy si budu měnit trvalé bydliště do Brna, tak mi to za to nestojí a přenechám to k řešení někomu jinému.

cipis

Příspěvek#1009 » pon 29. úno 2016, 23:11

Kdo ti to dovolil ... No ty kráso ...
Brno jede přes datovku, tak to můžeš zprovoznit dřív a na závěr působení u nich to zkusit ;-)
Datovku nemohou ztratit a ten dotaz, kdo ti dovolil používat datovku, by také neměl padnout :)

janek21

Příspěvek#1010 » úte 1. bře 2016, 10:10

Musím zde vyjádřit spokojenost s Rychnovem nad Kněžnou ZP a NP okolo 14 dnu registrace zbraně na pockani ...super přístup

hennes64

Příspěvek#1011 » pon 7. bře 2016, 15:14

Dnes jsem byl na oddělení PČR Praha 4 s žádostí o vydání ZP a měl jsem sebou i žádost o povolení k nabytí vlastnictví / držení / nošení zbraně kategorie B , nevěděl jsem jestli mám mít oboje.
Velice příjemná paní policistka mě řekla, že dříve to šlo ,ale teď se dává žádost o povolení k nabytí vlastnictví / držení / nošení zbraně kategorie B při převzetí ZP.
Berte to jako info pro toho kdo si není jistý.

P.S. Na foru jsem se dočetl , že kolek k žádosti o vzdání ZP chtějí až když si pro něj jdete, na na oddělení PČR Praha 4 ho musíte mít při podávání žádosti.

kiv61

Příspěvek#1012 » pon 7. bře 2016, 22:45

hennes64 píše: ... . Na foru jsem se dočetl , že kolek k žádosti o vzdání ZP chtějí až když si pro něj jdete, na oddělení PČR Praha 4 ho musíte mít při podávání žádosti.

Na fórech se píše ledascos... ;)
"Směroplatné" je však to co píše PČR :)
viz např.:
http://www.policie.cz/clanek/informace- ... latky.aspx

pavelg

Příspěvek#1013 » úte 8. bře 2016, 11:42

Dnes jsem se potkal s tím, že mi PČR odmítla vydat nákupní povolení (vlastnění, držení, NOŠENÍ) když jsem uvedl v odůvodnění 3 body:
- muzejnictví
- sportovní činnost
- ochrana ŽM
resp. tvrdili, že nelze vydat povolení na nošení, pokud se v důvodech vyskytne muzejnictví.
Zaškrtl jsem tyto tři body, protože odpovídají účelu - chci zbraní střílet do terče (sport), chránit jí zdraví a majetek a taky ji mám jako exponát do sbírky. Podle mne zákon hovoří jasně, že
"Příslušný útvar policie vydá povolení k nošení zbraně kategorie B, uvádí-li žadatel důvod uvedený v odstavci 5 písm. b), c), d), e) nebo f)."
Nikde v tom nevidím informaci, že nošení se nesmí kombinovat s a)-muzejnictvím.

Dohodli jsme se tak, že to áčko budou ignorovat a vydají klasicky sport+ochranu. Věcně mi to je celkem jedno, ale stejně si myslím, že nemají pravdu a že zákon kombinaci a,b,f nevylučuje.
Je k tomu někde nějaké závazné stanovisko? V podstatě mi stačí vědět, jestli mám pravdu nebo ne, nehodlám kvůli tomu dělat zbytečné vlny.

tuton

Příspěvek#1014 » úte 8. bře 2016, 12:19

pavelg: To je zajimava otazka. Jde asi o nejakou vykladovou praxi. V testech k ZOZ je totiz i nasledujici otazka:

Povolení k nošení zbraně kategorie B příslušný útvar policie nevydá, uvádí-li žadatel důvod

a) provozování muzejnictví nebo sběratelské činnosti,

b) zajišťování ostrahy majetku a osob,

c) ochrana života, zdraví nebo majetku.

Jsou to otazky, nikoliv zakon, to je mi jasne. Ale jsou to otazky vydane MVCR a u tech bych predpokladal, ze prave vychazeji z nejake vykladove praxe. Tedy logika ve smyslu zakon povoluje b), c), d), e) nebo f) a z toho vyplyva, ze a) nepovoluje, i kdyby bylo v kombinaci s jinymi pismeny.

Netvrdim, ze je to blizke memu zpusobu uvazovani, jen se tomu snazim sam prijit na kloub.

scorpions.cz

Příspěvek#1015 » úte 8. bře 2016, 12:21

Úplně ti neodpovím, ale třeba u nás policajti na žádosti akceptujou pouze jeden důvod.

Sedmej

Příspěvek#1016 » úte 8. bře 2016, 12:26

pavelg: pokud máš skupinu E, napiš na žádost: "ochrana života, zdraví nebo majetku" a hotovo. vůbec bych na žádosti neřešil, jestli si potom na to koupíš pistoli na nošení nebo velkou na závody nebo do trezoru na koukání ....

mikky

Příspěvek#1017 » úte 8. bře 2016, 12:28

Problém může nastat, pokud držitel ZP z jakéhokoliv důvodu přijde o skupinu E...

Sedmej

Příspěvek#1018 » úte 8. bře 2016, 12:32

mikky: a jak se dá přijít takhle o jednu konkrétní skupinu?

ArnieX
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#1019 » úte 8. bře 2016, 12:48

Sedmej: Mikky měl asi namysli nestandardní situaci. Například, že změna právní úpravy zakáže nabývat do vlastnictví, držet a nosit zbraně pro účel ochrany života, zdraví nebo majetku. Zároveň zruší skupinu E a tedy ji odebere všem, kteří ji mají. Zároveň však zůstane možnost mít zbraně pro sport, lov, sbírky apod.

Je ještě jedna možnost jak přijít o skupinu E a to se jí dobrovolně vzdát, to umožňuje zákon. Vzdát se jedné nebo více skupin případně celého ZP. Pokud bych měl zbraň s nákupkem a účely ochrana, sport pak bych se vzdáním skupiny E nemusel vzdát zbraně. Pokud bych měl ale nákupko jenom na účel ochrana, musel bych zbraň odevzdat. Nebo si zažádat o povolení na sport.

j.v.

Příspěvek#1020 » úte 8. bře 2016, 12:51

Nejčastějším důvodem k odebrání E ale bude doktor, který řekne, že žadatel již není zdravotně způsobilý (protože opravdu není a nějaké zdravotní potíže má) a dá papír jen na skupinu A/B.

Zpět na