Nákupní povolení

notobi

Příspěvek#1081 » pát 18. bře 2016, 09:06

honzek: díky nákupku jsem mohl zbraň koupit a registrovat na PČR díky tomu mám PZ fakt nechápu smysl trvat na tom chtít to vrátit když je jen na jednu zbraň. Fakt nejsem paranoidní abych si dělal kopii každýho dokumentu co mi v životě prošel rukama (to bych musel mít na to kontejner na kamion)

honzek86

Příspěvek#1082 » pát 18. bře 2016, 09:48

každý svého štěstí strůjce :) pouze jsem podotkl, že zbraně jsou průserová záležitost a že mě nezabije schovat každý papír, který s nimi souvisí. Na to nepotřebuji kontejner, ale jednu eurosložku.

Piggy

Příspěvek#1083 » pát 18. bře 2016, 10:13

Na řadu věcí mám jiný názor:
Sedmej píše:NP ti dává jenom právo si danou zbraň koupit. právo vlastnit ti jí dává ZP a PZ a to až po registraci.
Žádné "nákupní povolení" neexistuje - žádáš o povolení nabýt+držet(+nosit). Povolení je správní úkon, ne papír - ten papír je jenom tvůj doklad o existenci toho povolení, které je zaneseno v policejní evidenci. ZP je doklad o existenci určitých oprávnění, PZ je doklad o registraci konkrétní zbraně. Navíc ze samotného PZ (podle současného znění zákona) nelze zjistit, zda máš na tu zbraň povoleno jen držet, nebo i nosit.
sided píše:Už dvakrát se mi stalo že mi zůstala napsaná zbraň kterou jsem prodal. Tolik k policejní evidenci.
To se může stát a je to blbá situace, nicméně při prodeji zbraně mezi fyzickými osobami stejně nemá prodejce žádný oficiální doklad.
RomanB74 píše:Z tohoto plyne, že NP je de-facto doklad rovnocenný k ZP. Vystavené NP je potřeba uschovat po celou dobu platnosti a odevzdat až s prodejem té konkrétní zbraně na kterou bylo vydáno (informace z KŘP PK, březen 2015).
Velmi podivný výklad, snad až nevěřím, že to takhle nějaký policajt řekl.

Sedmej

Příspěvek#1084 » pát 18. bře 2016, 10:26

Piggy: já jsem to myslel tak, že NP (papír) není doklad, který potřebuju k nošení zbraně. k tomu potřebuju ZP(E)+PZ. moje reakce byla na větu, že NP je na stejné úrovni jako ZP, s tím jsem nesouhlasil. Vytrháváš i části vět z kontextu. nepíšu, že zamotný PZ ti stačí k nošení, ale psal jsem ZP a PZ.

paza

Příspěvek#1085 » pát 18. bře 2016, 11:11

Ať je to jak chce, je zapotřebí zachovat se dle místních regulí Policie. Mně například na Policii řekli, že podmínkou podání žádosti o registraci zbraně je předložení faktury a nákupka, na které je razítkem poznamenáno, že už bylo využito. Ono to má i svoji logiku, nákupko by se dalo u prodejce, který nemá třeba v provozu počítač, použít znovu - lidé jsou různí a někdo může mít i nekalé úmysly.
Takto to prostě třeba u nás je a je třeba se tomu přizpůsobit. A že bych si ho měl uschovat mi řekli také...

Sedmej

Příspěvek#1086 » pát 18. bře 2016, 11:22

paza: a zaregistrujou pak zbraň koupenou na již využité NP? já bych si tipl, že ne. sá na něm třeba žádné razítko nebo poznámku, že již bylo použité nemám.

Pablo.gs

Příspěvek#1087 » pát 18. bře 2016, 11:53

Já jsem si v úterý kupoval u p.Jiránka v Turnově Shadow. Když mě dával razítko na nákupku, přihodil k tomu následující příběh. Mladý chlapec si jinde koupil kvér a razítko mu na NP nedali. Tak zaběhl ještě zatepla k p. Jiránkovi a koupil si další. Asi s vizí, že ho bude mít načerno. Samozřejmě se na to přišlo, průser, ztráta ZP, nechápu... Ten člověk jakožto držitel ZP přeci musel vědět.... lidská blbost má holt rozmanitý podoby :roll:

paza

Příspěvek#1088 » pát 18. bře 2016, 11:58

Sedmej píše:paza: a zaregistrujou pak zbraň koupenou na již využité NP? já bych si tipl, že ne. sá na něm třeba žádné razítko nebo poznámku, že již bylo použité nemám.

To ne, ale vezmi si nějakého grázla, i takoví lidé jsou, který by provedl záměrně opakovaný nákup zbraně na jedno nákupko s tím, že tu druhou zbraň ani registrovat nehodlá, řekne, že mu ji někdo ukradl a tu zbraň prodá na černém trhu. Proto se mi zdá zneplatnění nákupka razítkem že už bylo využito vcelku správné.

Edit: aha, předběhl mě s prakticky tím samým Pablo.gs.....

Sedmej

Příspěvek#1089 » pát 18. bře 2016, 12:02

paza: ano souhlasím, označit NP jako použité je rozhodně správné. mě taky přišlo divný, že mě to tak neudělali.

pelanj

Příspěvek#1090 » pát 18. bře 2016, 12:15

U nás ho jeden policista sbírá, ostatní ho nechávají:) Je mi to jedno, kopie mám, kopíroval si ho i každý ochodník, u kterého jsem nakupoval. A hlavně, druhý originál je na PČR archivovan na 20 let. Dále je v CRZ a PZ bez NP nevydají. Nemám obavu, že tenhle papír by byl zrovna zdroj problémů.

petrik88

Příspěvek#1091 » pát 18. bře 2016, 12:44

V Ostravě mi NP při registraci zbraně sebrali. Jinak NP i registrace na počkání.

sided
moderátor

Příspěvek#1092 » pát 18. bře 2016, 12:55

Sloučena paralelní vlákna

Je to tady všechno popsaný asi 17x vážně máte potřebu to omílat pořád dokola? :roll:

marinakus

Příspěvek#1093 » pát 18. bře 2016, 13:48

sided píše:Už dvakrát se mi stalo že mi zůstala napsaná zbraň kterou jsem prodal. Tolik k policejní evidenci.

To je celkem zajímavá informace. To se stalo teď v poslední době? I v tomto případě ale papírové NP toho moc neřeší.

sided
moderátor

Příspěvek#1094 » pát 18. bře 2016, 14:00

Naposled 2 roky zpátky, jen jsem chtěl poukázat na spolehlivost evidence. Já doklady k prodeji samozřejmě měl a kdyby došlo na lámání chleba tak bych je mohl předložit ale sledovat ten chaos za přepážkou bylo celkem úsměvný.

paza

Příspěvek#1095 » pát 18. bře 2016, 14:17

Ano a přesně o to jde, jsou oblasti, kde je dobré být precizní a důsledný a vše si ve vlastním zájmu archivovat a oblast zbraní pokládám za jednu z nejvyšších.

Zpět na