Zpřísnění zákona o zbraních
- kiv61
Příspěvek#91 » ned 20. bře 2016, 01:14
Bohuliby:
Jenže to Vám pane kolego dostatečně co? Politicky nemyslí!
Smysl návrhu novely zkrátit expiraci ZP rozhodně není veden bohulibým zájmem státních úředníků ochránit své chlebodárce od případných dalších magorů ala UB, víme?!
Jen se jim tato tragedie velmi hodila...
Jenže to Vám pane kolego dostatečně co? Politicky nemyslí!
Smysl návrhu novely zkrátit expiraci ZP rozhodně není veden bohulibým zájmem státních úředníků ochránit své chlebodárce od případných dalších magorů ala UB, víme?!

Jen se jim tato tragedie velmi hodila...
- Luky22
Příspěvek#92 » ned 20. bře 2016, 08:01
mihlit píše:Zaslechl jsem, že ten vstup do obydlí pro odebrání zbraní, které člověk neodevzdal, tam má být kvůli budoucímu zpřísnění/zákazu některých zbraní z EU - kvůli lidem, co je dopředu plánují ztrácet či mít ukradené, tak aby si je mohli policajti dojít vyzvednout.
Aby si policajti mohli přijít vyzvednout zatajenou zbraň? To se mi nezdá. Pokud by někdo zatajil zbraň, určitě ji velmi dobře schová. Pokud by policajti měli mít šanci ji najít, museli by udělat regulérní domovní prohlídku. Obrátit chalupu vzhůru nohama, jakoby hledali vražednou zbraň. A takových "zatajovačů" v případě zbraňové restrikce by bylo jistě hafo. Takže podle mě hledat zatajenou zbraň je pro policii zbytečný, kapacitně i časově náročný luxus s velmi nejistým výsledkem.
- marinakus
-
SansLogique - Příspěvky: 1007
- SansLogique
Příspěvek#95 » ned 20. bře 2016, 10:36
zkrácení doby platnosti ZP na 5 let není nic jinýho než komedie pro vovce, že na výzvy doby (střelec v Brodě) reagujeme s bolševickou, eh, čo to táram, eurounijní rozhodností.
Ovšem páni skvěle placení herci v rolích politiků holt nedržej prst na tepu doby a nevšimli si, že nálada veřejnosti u nás je někde úplně jinde a ke zbraním se začíná stavět úplně obráceně než tehdy. Tož tak.
Ovšem páni skvěle placení herci v rolích politiků holt nedržej prst na tepu doby a nevšimli si, že nálada veřejnosti u nás je někde úplně jinde a ke zbraním se začíná stavět úplně obráceně než tehdy. Tož tak.
- beda
Příspěvek#96 » ned 20. bře 2016, 10:47
doba se prodlužovala z důvodů ulehčení státní zprávě - to znamená na základě rozumných důvodů a podkladů od lidí co se problematikou zajímají
teď političtí hujeři a hurvínci na základě událostí v UB (a trendů v EÚ) vykazují činnost a starají se o dobro občanů, tím že vymyslí co největší hovadinu
(to, že střelec UB měl lékařskou prohlídku starou jeden měsíc jaksi pomíjej)
teď političtí hujeři a hurvínci na základě událostí v UB (a trendů v EÚ) vykazují činnost a starají se o dobro občanů, tím že vymyslí co největší hovadinu
(to, že střelec UB měl lékařskou prohlídku starou jeden měsíc jaksi pomíjej)
- Sedmej
Příspěvek#97 » ned 20. bře 2016, 12:02
že to neudělají jak s řidičákem. lékařské prohlídky až od nějakého věku nebo je sebrat, pokud se člověk začně léčit s nemocí, která je v rozporu s držením ZP. platnost kartičky těch 10 let, jen formálně k vůli aktualizaci fotky na ZP a klidně i přidat v rámci toho revize zbraní. jestli dotyčný zbraň stále má, jestli jí načerno neprodal nebo tak něco.
- beda
Příspěvek#98 » ned 20. bře 2016, 12:59
jenže zbroják má 300 000 lidí a řidičák?
ono je něco jinýho nasrat 300 000,- "podivínů" (na obranu je přece policie a střílení je nebezpečné),
než to samé udělat většině oprávněných voličů. to by politik a strana nemuselï být zvoleni at i při mizerné paměti českého voliče
ono je něco jinýho nasrat 300 000,- "podivínů" (na obranu je přece policie a střílení je nebezpečné),
než to samé udělat většině oprávněných voličů. to by politik a strana nemuselï být zvoleni at i při mizerné paměti českého voliče
- RomanB74
Příspěvek#101 » pon 21. bře 2016, 08:26
> Sedmej, beda: Jen tak mimochodem, přesně před týdnem jsem si byl vyzvednout nový řidičák - starému vypršela platnost po 10ti letech. Ten nový mám s platností na 5 let (kvůli "Céčku"). Ale pravda, výměna končícího ŘP je bez lékařské prohlídky - v tom je rozdíl od expirace ZP.
- Sedmej
Příspěvek#103 » pon 21. bře 2016, 12:32
RomanB74: shodou okolností, jsem si byl nový ŘP zařizovat před měsícem. mám jen B a platnost 10 let. mě lékařská prohlídka u ZP přijde skoro zbytečná. jak ukazuje příklad z Uh. Brodu, k ničemu to moc není. zpřísnění na 5 let je úplně zbytečný.
spíš na to jít opačně. v momentě, kdy se půjdu léčit na psychiatrii nebo s něčím jiným, co je v rozporu s držením ZP, by měl lékař mít možnost zjistit, že mám ZP a měl by mi být zabavet.
spíš na to jít opačně. v momentě, kdy se půjdu léčit na psychiatrii nebo s něčím jiným, co je v rozporu s držením ZP, by měl lékař mít možnost zjistit, že mám ZP a měl by mi být zabavet.
- iloveguns
Příspěvek#104 » pon 21. bře 2016, 12:38
U ZP skupiny D byla a je zdravotní prohlídka v polovině platnosti ZP, takže desetiletá platnost mohla zůstat a prohlídka mohla být po pěti letech. Jenže to by nesměl být náš vyčuranej stát. Správní poplatek navýšili na dvojnásobek s odůvodněním, že ZP platí dvojnásobnou dobu a pak na polovinu zkrátí dobu platnosti. Správní poplatek za ZP při zkrácení doby platnosti určitě snižovat nebudou, i když by logicky měli poplatek snížit.
- cipis
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX