Trezory, schránky, skříně a jiná zabezpečení zbraní.

paza

Příspěvek#1186 » stř 23. bře 2016, 20:36

fíša píše:Takový prachy za plechovku co jde otevřít kancelářskou sponkou??? To si z nás někdo dělá PRDEL

Tak mi to nějak nedalo a zmíněnou schránku Gunvault NanoVault 200 jsem koupil. Ne že bych ji úplně potřeboval, ale byl jsem zvědav a nakonec - může se někdy hodit. Takže takové zevrubné hodnocení:
Provedení je, jak se dalo očekávat velice pěkné. Mechanická stránka: přesně vyrobeno, žádný vakl v pantu, materiál ocelový tažný plech vhodné tlouštky. Zámek žádný trezorák, asi by šel snadno odvrtat, ale na otevření kancelářskou sponkou to určitě není. Zajišťovací lanko - čekal jsem trochu větší průměr, zalisování ok dobré. Ve dně dva otvory pro případné přišroubování k podkladu.
Takže bych řekl, že s provedením spokojenost, pro případné zamezení snadného přístupu ke zbrani asi vyhoví, cena asi mohla být nižší, ale za 999,- Kč, za které se nabízí - "co také tenkrát nebylo drahé" - jak by řekl Jára Cimrman. Jsem prostě rád, že ji mám, třeba se hodí.....

fíša

Příspěvek#1187 » stř 23. bře 2016, 21:44

No tak supr, když ti to vyhovuje. Doporučím ti kouknout a pohledat na fóru " lockpick.cz "
Ale jinak dobrá BEZPEČNOSTNÍ poštovní schránka :D

paza

Příspěvek#1188 » stř 23. bře 2016, 22:14

Ty to pořád nějak nechceš pochopit. Nikdo, ani já, netvrdí, že to je trezor, že to má 15RU, apd. Je to prostě schránka na omezení snadného a rychlého přístupu ke zbrani. Dá se odvrtat, dá se po jisté komplikaci s lankem odnést, dá se jistě otevřít metodami uvedenými na lockpick.cz, o tom není pochybnost a nikdo asi netvrdí že ne, já už vůbec ne. Ale položím-li si zbraň na noční stolek, tak se může stát, že budu spát tak tvrdě, že nezaregistruji vstup pachatele včas a on bude u zbraně dříve než já a bude to v háji. Pokud bude v třeba v takto "blbé" schránce, tak buď to stihnu, schránku včas otevřu a budu se moci bránit, nebo to nestihnu, nechám ji ve schránce a budu se bránit jinak, ale tu zbraň nebude mít ani ten pachatel (pokud nemá svoji). To, že bych stihnul v noci rozespalý běžet do jiné místnosti do trezoru, ten otevírat a včas se ozbrojit se mi těžko podaří. Je to prostě na jisté omezení přístupu. Pokud tě to nějak trápí, zdá se ti to nevhodné, drahé, apd., tak si kup tu zmiňovanou poštovní schránku, nic proti tomu, je ti to přáno. Nikomu to nenabízím, někomu se to může hodit, to je každého volba, pokud ti to nevyhovuje, tak supr. :P

fíša

Příspěvek#1189 » stř 23. bře 2016, 22:19

Já to chápu velice dobře, hlavně " BEZPEČNOSTNÍ SCHRÁNKA PRO ULOŽENÍ ZBRANĚ NANOVAULT NV 200 "
Už ten nápis je ZAVÁDĚJÍCÍ.

paza

Příspěvek#1190 » stř 23. bře 2016, 22:21

To je zbytečné slovíčkaření, poslal jsem ti SZ, nemá cenu zbytečně plevelit fórum.

4R

Příspěvek#1191 » čtv 24. bře 2016, 08:37

Já ten Gunvault mám také a používám ho když jsem v hotelu, který nemá na pokojích trezor. Vyborně se na to hodí. Snadno se to převáží a pokojská to jen tak neotevře. Lankem se přiváže např. k topení a je to. Za mě, pro nestandardní situace naprosto perfektní.

Kencui

Příspěvek#1192 » čtv 24. bře 2016, 10:48

Panove Paza a 4r diky za "recenzi" nechci nyni kupovat drahy trezor. Takze jste mi pomohli s vyberem ;)

Imdrunk

Příspěvek#1193 » čtv 24. bře 2016, 15:04

Mám otázku:

Pokud chápu výklad zákona dobře, tak můžu mít doma 2 zbraně bez trezoru, stačí aby byli dostatečně zabezpečené. Co se pak ale stane pokud sdílím byt/dům s osobou která má taky 2 zbraně?

Já to teda chápu tak, že se to vztahuje na vlastníka zbraně, ne na objekt ve kterým se nachází.

Ačkoliv v podstatě věci by se to mohlo sčítat protože pokud se mi někdo vloupe do bytu tak ukradne třeba všechny čtyři sic rozdílým majitelům.
Jak by se na to tvářila policie?

cipis

Příspěvek#1194 » čtv 24. bře 2016, 15:55

Evidentně jsi nečetl tento thread celý. Už se to tu několikrát řešilo ...

jirkab

Příspěvek#1195 » čtv 24. bře 2016, 18:05

Na přenášení, případně jen lehké zajištění momentální nepřístupnosti zbraně jsem si pořídil gunvault 300 s kombinačním zámkem. Za cca 2 roky vlastnění a ne příliš častého používání se zámek dvakrát zasekl. Zkrátka po vložení zbraně jsem schránku zakódoval a když jsem ji chtěl po zadání správného kódu otevřít, tak to nešlo. Zámek se zasekl. Pomohly až sika kleště. Poprvé jsem reklamoval. Reklamace pro zjevné použití násilí (bodejť, nepošlu na reklamaci schránku s kvérem a dvěma zásobníky, že...) nebyla uznána. Takže za cca 4 kila opravili. No a nyní se to stalo znovu. Takže za mě kvalita firmy GunVault absolutně o ničem. Emerická firma vyrábějící v Číně a prodávající vše min. 10x předražené...

Je to věčná škoda, neboť přesně takové zabezpečení zbraně mi někdy vyhovuje, no... Ale hledat dál nebudu, schránku vylepším a zajistím kombinačním visacím zámkem, účel splní.

paza

Příspěvek#1196 » čtv 24. bře 2016, 18:18

Věřím, kombinačního zámku jsem se bál. Nedávno se synovi vysypal (skoro doslova) kombinační zámek u kufru a protože koupit nový prakticky nejde, tak jsem ho demontoval a předělával a nepřejte si vidět, jak je proveden vnitřní systém takového zámku. Nekvalitní plastové díly, opěrky a táhla, to musí jednou odejít. Takže jsem vyfrézoval některé díly z duralu a maká to, ale varuji před lacinými kombinačními zámky a v případě jako je GunVault bych do něj nešel (a také jsem tak učinil)!!!
Naposledy upravil(a) paza dne čtv 24. bře 2016, 18:20, celkem upraveno 1 x.

4R

Příspěvek#1197 » čtv 24. bře 2016, 19:11

To jsem rád, že jsem byl nedůvěřivý a nešel do něj. Vsadil jsem na klíček. Aji proto, aby někdo nezkousel po jednom otáčet...těch 1000 kombinací není tak moc, když je čas.

jirkab

Příspěvek#1198 » čtv 24. bře 2016, 19:19

Mě právě myšlenkově ten kombinační zámek velice vyhovoval pro mé použití. Jen takové lehké momentální znepřístupění zbraně. Bohužel taky by to muselo aspoň trošku kvalitně fungovat. Kombinační zámek má výhodu absence dalšího klíče ve svazku a za druhé otevření schránky holýma rukama. Jen teda před tím varuji, je to neuvěřitelný krumpl. Jinak samozřejmě bohatě stačí uchopení oteviracího kolečka do sika kleští a ne příliš silné otočení a schránka je otevřena :-) Plast, všude plast. Pro mě teda asi naštěstí :-D

Verze s klíčkem bude určitě životaschopnější...

Jen když vidím ty palby za jiné produkty GunVault, tak bych velice rád věřil v jejich větší kvalitu, ale bohužel asi spíše lituji ty, co si to koupili...

Jinak velký trezor mám od Wica s certifikací a nic než spokojenost.

4R

Příspěvek#1199 » čtv 24. bře 2016, 22:09

Mně se akorát při zamykání trochu dře zavora o ten plech. Obzvláště když je to napechovany. Musím to přitlačit. Ale aspoň to jde hůř i jiným nástrojem :D centak víc na výšku by potěšil.

Velkej mám taky od wica a je to opravdu pěkná práce, navíc s nimi byla skvělá komunikace...

Suky

Příspěvek#1200 » čtv 14. dub 2016, 21:01

Dobry den, rad bych si poridil nejaky trezor na dlouhe zbrane. Chtel bych ho i zazdit. Budu rad za kazdou vasi radu ci napad. Nebo mi rovnou napiste nebo nafotte vase trezory pro dlouhe zbrane. Zatim jsem koukal jen zbezne a tento ( viz link nize) mi prijde dostacujici?

http://trezory.heureka.cz/wico-wsa5/

Diky,S.

Zpět na