Walther PPQ
Glock a spol.
- Kreon
Příspěvek#286 » ned 13. bře 2016, 22:23
Trochu úsměvná ale zároveň i smutná historka na našem oddělení PČR při registraci PPQ. Prodejce mi vyjel z PC šedivák a dávám to na přepážce společně s kolkem a PPQčkem. Nejprve se mi zdá, že pán za přepážkou hledá rozborný čep, protože má snahu to rozebrat (hlavou mi běží "jestli nikdy neviděl PPQ, tak snad viděl nějaký Glock a pozná jak na to, ne?"), nakonec ale rezignuje a začíná klást otázky typu:
č.1: Jak to, že máte vypouštění zásobníku na druhé straně?
Odpověď: Protože jsem levák.
č.2: A to jste to takhle koupil?
Odpověď: Ne, to jsem si předělal sám.
č.3: A to jde?
Odpověď: Jde.
č.4: Na šediváku máte uvedený model PPQ M2 4", ale na závěru vidím jen PPQ...
Odpověď: Na závěr se asi víc nevešlo.....teď vážně, je to prostě PPQ s klasickým vypouštěním zásobníku oproti M1 a tenhle má čtyřpalcovou hlaveň. Všechny Walthery mají na závěru jen PPQ a nic víc tam nenajdete, ale prodejce to napsal tak, jak to uvádí i výrobce.
To je divný, říká mi... (a nyní nastává trochu panika, volá postupně další dva kolegy a drbou si nad tím hlavu), poté si zbraň balím a je mi sděleno, že mám počkat na chodbě. Někam volají......Asi po 15i minutách konečně odcházím domu s hotovým PZ. Trochu mě ta "neodbornost" zarazila....
č.1: Jak to, že máte vypouštění zásobníku na druhé straně?
Odpověď: Protože jsem levák.
č.2: A to jste to takhle koupil?
Odpověď: Ne, to jsem si předělal sám.
č.3: A to jde?
Odpověď: Jde.
č.4: Na šediváku máte uvedený model PPQ M2 4", ale na závěru vidím jen PPQ...
Odpověď: Na závěr se asi víc nevešlo.....teď vážně, je to prostě PPQ s klasickým vypouštěním zásobníku oproti M1 a tenhle má čtyřpalcovou hlaveň. Všechny Walthery mají na závěru jen PPQ a nic víc tam nenajdete, ale prodejce to napsal tak, jak to uvádí i výrobce.
To je divný, říká mi... (a nyní nastává trochu panika, volá postupně další dva kolegy a drbou si nad tím hlavu), poté si zbraň balím a je mi sděleno, že mám počkat na chodbě. Někam volají......Asi po 15i minutách konečně odcházím domu s hotovým PZ. Trochu mě ta "neodbornost" zarazila....
- marinakus
Příspěvek#287 » ned 13. bře 2016, 22:50
Kreon : Uvědom si, že ty jsi ke konkrétní zbrani asi nějakou dobu hledal info, než sis ji koupil. Ten polda tam toho má spoustu co se typů zbraní týká a nikdo nevíme a neznáme všechno. Navíc PPQ M2 je celkem horká novinka, takže základní předpoklad je, že ji viděl poprvé. Když něco uvede do CRZ špatně, je celkem problém to následně změnit, tak se zas tolik nediv. Navíc je to poměrně často pouze úředník a ne fanda do zbraní.
- paza
- lipas
Příspěvek#289 » pon 14. bře 2016, 19:53
Huff... tak to mam asi stesticko na oddeleni... jednak sedici pan tam ocividne fanda do zbrani je...
A i kdyz jsem mel trochu stazeny zadek (preci jen to navy se zavitem na tlumic je takove... nestandartni) - tak nemel vubec zadny problem, kouknul, vybil, rozebrat nechal me - jen poznamenal neco o glock systemu, natukal a behem 15ti minut jsem odchazel s prukazem zbrane. Pokud se tu vyskytuje (ale i kdyz ne), dekuji za takovehle statni uredniky, jsou to lidi na svem miste (Tabor).
A i kdyz jsem mel trochu stazeny zadek (preci jen to navy se zavitem na tlumic je takove... nestandartni) - tak nemel vubec zadny problem, kouknul, vybil, rozebrat nechal me - jen poznamenal neco o glock systemu, natukal a behem 15ti minut jsem odchazel s prukazem zbrane. Pokud se tu vyskytuje (ale i kdyz ne), dekuji za takovehle statni uredniky, jsou to lidi na svem miste (Tabor).
- Mat
Příspěvek#290 » pát 25. bře 2016, 12:49
Začátkem února 2016 jsem také zakoupil PPQ M2 NAVY SD 4,6" a PPQ M2 4". Po tuď super. Po 200 výstřelech na kuse se mi začali vylupovat šupinky z povlaku v hlavni. Na verzi NAVY je to markantnější. (viz foto NAVY) Po měsíci tedy posláno na reklamaci. Jak jinak, zamítnuto s tím, že je to běžný jev a nemá to vliv na funkčnost atd.... Jsem tu novej, nevím zda jdou či nejdou vkládat fotky, případně vložím odkaz na FB kde jsou fotky i vyjádření dovozce značky.... Každopádně jsem nedal za kvéry skoro 40 tis aby si se mnou vytřeli zádel. Nejde mi vložit sken jejich odpovědi, dovolím si tedy odkázat na svůj profil na FB https://www.facebook.com/profile.php?id=100008326951902
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- Mat
Příspěvek#292 » pát 25. bře 2016, 17:14
Přečetl jsem zde příspěvky k PPQ. Upřímně docela lituji, že jsem nečetl toto fórum dříve. To vylupování povrchu v hlavni tu pár lidí má....to není dobrá vizitka co do kvality (22 let strojař, z toho 5 let povlakování kovů) Pro nákup zbraně rozhodla hlavně ergonomie a (renomé značky - což byla kravina) Dnes po zkušenosti co jsem udělal bych znovu PPQ nekoupil. Jinak, registroval jsem tu pár dotazů na pouzdra. Tak viz foto. Ten bronzový prstenec co tam mám na víc je z důvodu pro silnější sevření pouzdra (teď je to dle mého) velikostí (mám k dispozici soustruh) mohu odladit výslednou sílu držení. Pouzdru sedí jak na verzi NAVY 4,6" tak 4" obě pistole M2. Pouzdro : http://copshop.cz/index.php?route=produ ... uct_id=176 Pouze se musel v čele pouzdra vybrousit větší průchod pro krytku závitu
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- Mat
Příspěvek#294 » pát 25. bře 2016, 18:37
Ahoj, ano, máš pravdu, na přesnost a funkci "střelby" to nejspíš mít vliv nebude. Můžu tady spekulovat o tom, zda by jsme si koupili třeba nové auto, které po prvních pár deštích začne reznout, ale jinak motoristicky bude ok. Stejně tak si můžeme položit otázku, zda by jsme takovou zbraň, v tomto stavu chtěli sami koupit. Za sebe, já tedy né. Viděl jsem a měl jsem možnost střílet s 20 let starejma ČZ 75 (kdo dělal zbroják měl nejspíš tu samou možnost) ty hlavně, né jednu jsem viděl....tohle tam nebylo. K tvé otázce, co koupit? Technologie je super, pokud se dělá tak jak má. Pracuju ve firmě co se živý profesionálním povlakováním (povlakování a výroba povlakovacích zařízení) takže je to o dodržení technologií, nic víc. A ano, Glock ten problém mívá také. Otázkou je, jak se on staví k reklamacím. Nevím, asi se pokusím sžít s ČZ P-09 kterou jsem původně měl v užší nabídce i s tím, že má ten pitomej "bobří ocas" Možná K100, těžko odpovědět. Možná se snažit vyhnout tomuto způsobu úpravy hlavně. Tvrdochrom na ruských pistolích držej desítky let....
- Kreon
Příspěvek#296 » pát 25. bře 2016, 20:35
Možná hloupej dotaz, ale když dám do zbraně nabitej zásobník, tak se mi zdá, jako kdyby se v té pažbičce kvrdlal, když vezmu za jeho patku, je tam trochu vůle nahoru/dopředu i do stran. Zásobník je ale zacvaklej a funguje (dělají to všechny tři). Když zahýbu třasavými pohyby celou zbraní, je to slyšet nejvíc. Připadá mi jako kdyby byl vnitřní rozměr pažbičky o trošičku menší než šířka zásobníku a to tam dělalo tu "neplechu". Dělá vám to taky?
- johnnyjak
-
SansLogique - Příspěvky: 1007
- SansLogique
Příspěvek#298 » pát 25. bře 2016, 23:14
Mat - dle vkusu každého soudruha, já jsem funkcionalista, ergo když to nemá vliv na funkci, nezajímá mě to. Pokud máš zájem, můžeš tady poštudovat obdobný téma u výrobku rakouských kovářů http://forum.mujglock.com/vypadavajici-vyvrt-t471.html
- Mat
-
SansLogique - Příspěvky: 1007
- SansLogique
Příspěvek#300 » pát 25. bře 2016, 23:38
to je rozšířenej mýtus, že německý výrobky jsou kvalitní. Možná to tak kdysi bylo. Dneska platí, že německej výrobek je výborně vymyšlenej a v ideálních podmínkách skvěle funguje.
Kvalita zpracování nestojí za nic a pokud podmínky nejsou ideální, je to v p***li. Jako u Stalingradu.
BTW, dělám u německý strojařský firmy.
Nicméně já si na PPQ nestěžuju. Ba naopak, doporučuju ho.
Ale až si budu muset vybrat, jestli si nechám "ukrást" Glocka nebo PPQ, bude to Glock, páč se dá McGyverovat žvejkačkou, hřebíkem a tkaničkama do bot, kdežto Walther ani omylem.
Kvalita zpracování nestojí za nic a pokud podmínky nejsou ideální, je to v p***li. Jako u Stalingradu.
BTW, dělám u německý strojařský firmy.
Nicméně já si na PPQ nestěžuju. Ba naopak, doporučuju ho.
Ale až si budu muset vybrat, jestli si nechám "ukrást" Glocka nebo PPQ, bude to Glock, páč se dá McGyverovat žvejkačkou, hřebíkem a tkaničkama do bot, kdežto Walther ani omylem.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí