Walther PPQ

Glock a spol.
r626

Příspěvek#301 » sob 26. bře 2016, 10:20

2Mat: To je celkem sila s tou hlavni..

Zajimave je, ze u walthera byla reklamace zamitnuta a po procteni par prispevku o stejnem problemu u glocka jsem se docetl, ze reklamace uznavaji a meni hlaven..
Jo je fakt, ze asi na presnost to vliv nema, nicmdne nekdo zmi uje, ze muze casem dochazet k "netesnosti" v hlavni a ztrate tlaku. Dalsi vec, verim ze pistol vseobecne ztraci na cene, protoze asi kazdy kdyby mel moznost vyberu mezi cistou a oloupanpu hlavni si asi vybere tu bez poskozeni.
Skoda, za ty prachy bych cekal lepe odvedenou praci a nasledny pristup k reklamacim - nehlede o jakou jde znacku..

Mat

Příspěvek#302 » sob 26. bře 2016, 13:15

To máš jako s VW . V Americe "emisní" problém je skutečným průserem, neb si kluci na hlavu srát nenechají. V EU....při příští výměně oleje možná majitel cinklého nafťáku dostane 30% slevu. Je to o přístupu prodávajícího i kupce.

Duke650

Příspěvek#303 » ned 27. bře 2016, 13:01

Uff, tak ta moje ma po cca 500 ks S+B hlaven jako zrcadlo, akorat to neumim vyfotit
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Mat

Příspěvek#304 » ned 27. bře 2016, 20:41

Tak to je dobrá zpráva. 5" jsem chtěl taky, ale na každodenní nošení mi už přišla moc dlouhá. Tak to nakonec vyhrálo NAVY (délka sice skoro stejná, ale je lehčí o to "maso" co kouká hlaveň :-) )

paza

Příspěvek#305 » ned 27. bře 2016, 20:56

Na každodenní nošení je velký i PPQ 4", je to docela macek, proto jsem na každodenní nošení volil PPS M2, to už je opravdu nositelná zbraň i když to zrovna žádný "drobeček" také není.

paza

Příspěvek#306 » ned 27. bře 2016, 21:43

Zapomněl jsem srovnávací foto, více v PPS M2. Porovnání PPQ M2 4" a PPS M2 se středním zásobníkem na 7 nábojů, při použití zásobníku na 6 nábojů je PPS M2 na nošení ještě "šikovnější".

DSC_0642 - kopie.JPG

Mat

Příspěvek#307 » pon 28. bře 2016, 16:45

Hezký prcek, o něčem podobném jsem uvažoval, respektive byl v plánu, stejně jako ,22. Docela jsem rád že jsem to odložil a nekoupil vše najednou.
Walther za mě už né. Možná malej Ruger, nebo něco jiného, na výběr je toho dost.

r626

Příspěvek#308 » pon 28. bře 2016, 22:45

Me se walther vseobecne designove moc libi.. Nicmene jsem slysel, ze sel s kvalitou dolu.. Vim to od cloveka co se zbranema dela dlouho s rozhodne mi doporucil vzit radeji glock.- nicmene jak se rika co clovek to nazor..
Co si o poklesu kvality myslite vy?

SansLogique

Příspěvek#309 » úte 29. bře 2016, 07:12

r626 - obecně německej přístup, třeba u nás ve firmě: naše nový výrobky jsou sice proti těm předchozím sračky, ale furt to ještě nejsou takový sračky jako levnější konkurence.
Jinak já jsem s PPQ spokojenej. Zatím.
Glock má tu výhodu, že na něj seženeš kdykoliv cokoliv a rozebere to a složí i malý dítě.
Na druhou stranu, vrátím se s G26 a PPQ ze střelnice - Glock je celej zasranej jak jetel včetně zásobníkový šachty a okolí a u PPQ akorát hlaveň.

r626

Příspěvek#310 » úte 29. bře 2016, 09:43

Urcite souhlasim s tim, ze nemecko je porad co se kvalit tyce dal nez kdokoliv jinej.. Staci se podivat na auta..
Tezko rict, jestli je markantni rozdil nemecko/rakousko..

Cim je to znecisteni zpusobeny? Chapu od prachu, ale je to tim ze G nedosedaj jednotlivy dily?
Kamarad byl na misi v afg. a rikal ze tam dostali vsichni G a hadrik na cisteni :-)

Blacky

Příspěvek#311 » úte 29. bře 2016, 10:02

Mno G je dělník. Zatlučeš tím hřebík, přejedeš tankem a pořád bude slušně střílet. W je fajnovější a přesnější zbraň.

SansLogique

Příspěvek#312 » úte 29. bře 2016, 10:49

asi tak, Glocka hodíš do rybníka, do pískoviště, do sněhu a furt bude fungovat. Takovej "ruskej" přístup. Walther je typicky německej. Všechno přesně sedí, ale bude dost háklivej, předpokládám.

Xerxes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#313 » úte 29. bře 2016, 12:10

r626: Asi záleží i na konkrétním modelu zbraně, resp. výrobním závodě. U CCP bych tomu rozhodně věřil, že kvalita bude dost pokulhávat (výroba umarex)]. A co se týče PPS M1 a P99, tak některé byly vyráběny polskou zbrojovkou Radom a zrovna tato produkce nebyla moc zdařilá a fakt hodně se na ně nadávalo. Ale věřím, že pokud budeš mít pistoli vyráběnou v Ulmu, bude to OK.
789px-Walther_PPS_PICT0019.jpg

johnnyjak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#314 » úte 29. bře 2016, 17:06

r626 píše:Cim je to znecisteni zpusobeny? Chapu od prachu, ale je to tim ze G nedosedaj jednotlivy dily?
Kamarad byl na misi v afg. a rikal ze tam dostali vsichni G a hadrik na cisteni :-)

Troufnu si tvrdit, že menší znečištění má na svědomí tvar komory Waltheru. Konkrétně ten prstenec, díky kterému nábojnice lépe těsní (hledejte stepped chamber).
Obrázek
Obrázek

AldaJ

Příspěvek#315 » úte 29. bře 2016, 19:03

SansLogique píše:asi tak, Glocka hodíš do rybníka, do pískoviště, do sněhu a furt bude fungovat. Takovej "ruskej" přístup. Walther je typicky německej. Všechno přesně sedí, ale bude dost háklivej, předpokládám.

Mrkni na toto - co vše vydrží, a po jakým zacházení stále střílí H&K SFP9 ;)

Nechápu, jak to může po tom všem ještě střílet :)

Zpět na