Walther PPQ

Glock a spol.

Kreon

Příspěvek#316 » úte 29. bře 2016, 22:42

Jak to vůbec je...na všech je napsáno Made in Germany, ale u PPS M1 je jak je výše patrné navíc napsáno Poland. Tzn. že pokud je konkrétní zbraň vyrobená jinde než v GER musí být na ní uvedene kde? Tj. je tam trochu nelogicky Made in Germany a nad tím třeba Radom Poland? :-)
t
mmch...existuje podobně jako u Glocku si na webu podle kodu komory zjistit datum výroby zbraně?

MKabar

Příspěvek#317 » stř 30. bře 2016, 00:33

3,86" lauf od nemecke konkurence po 53000 ranach - rozptyl 5 ran s oporou na 25 yardu = 1,53".
Rozptyl stejne hlavne po 91000 ranach = 2.08". 12000 ran bez cisteni no problem. Casto +P naboje.
Pocet vydrolenych hlavni - neni mi znam zadny pripad ani z USA a to na americkem HK foru je 53742 lidi a jsou tam i takovi, co maji treba 60 kusu apod a takovi, co strileji 10000 ran i vice mesicne.
Ze se to stava u Gecek v posledni dobe (kdy vladne kvantita nad kvalitou) je klasika, ale u PPQ jsem to taky jeste nevidel ani jsem o tom neslysel :-(. Musim prohlednout dukladne hlavne u trech PPQ co mam v okoli.
Mozna naka spatna serie. V USA meli jednu dobu (tusim 2012) aferu u PPQ s loupajici se povrchovou upravou, ale o hlavnich se nic neresilo na pistol-training foru. Walther forum nesleduju.

Ta stepped chamber komora (to zuzeni a otisk prstence na nabojnici) opravdu snizuje znecisteni trochu.
Kdyz vystrelim 100 stejnych naboju z Experta (ktery to nema) a 100 z P30L SD, tak jsou sice zasvinene obe (nejsou to hold Nontoxy), ale P30 trochu mene ve spoustaku diky te stepped chamber. Mene to fouka zpatky. Moderni HK to maji vsechny, je to kvuli zvyseni spolehlivosti, i smejdske nabojnice pak lepe tesni. Jinac to neni zadna novinka, vymyslel to samotny pan Luger v roce 1910 a mela to uz i stara P08. Jenze za druhe svetove 1941 to zrusili, protoze to moc nefunguje s ocelovymi nabojnicemi, kousou se a tehdy si moc vybirat munici jaksik nemohli. Ja to kdysi davno ze zvedavosti zkusil (ocelaky jsou prasarna do pistole) a 43. ocelovy Barnaul se hryzl tak fajne, ze jsem ho musel vyklepat tyckou pres lauf. Mimochodem vytahovac vyrval diru do okraje te ocelove nabojnice, jak jsem zarval zaver fest silou a strili dodnes (min. 16k) a neni na nem ani skrabanecek ani pod lupou. To je tak, kdyz se pouziva poradna ocel na vyrobu a ne blato :-).

Mam nake fotky noveho 5" PPQ s kolimosem z letosni IWY, kdyby mel nekdo zajem. Muzu nahrat.

Duke650

Příspěvek#318 » stř 30. bře 2016, 05:38

Q5 match je švihák
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Xerxes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#319 » stř 30. bře 2016, 13:47

Kreon píše:Jak to vůbec je...na všech je napsáno Made in Germany, ale u PPS M1 je jak je výše patrné navíc napsáno Poland. Tzn. že pokud je konkrétní zbraň vyrobená jinde než v GER musí být na ní uvedene kde? Tj. je tam trochu nelogicky Made in Germany a nad tím třeba Radom Poland? :-)
t
mmch...existuje podobně jako u Glocku si na webu podle kodu komory zjistit datum výroby zbraně?

Datum výroby zbraně si můžeš zjistit podle následujícího klíče:
http://www.waltherarms.com/walther-reso ... -your-gun/

Jinak co vím, tak PPS a P99 byly vyráběny jak v Ulmu, tak licenčně v Radomu v polsku s tím, že pokud to bylo v polsku, měl to na soě vždy napsané. O jiných případech nevím.

HawkCZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#320 » stř 30. bře 2016, 13:48

Na kolik u nás vychází ta Q5? A koli je v sérii?

Tank82

Příspěvek#321 » stř 30. bře 2016, 14:27

Pořídil jsem PPQ jako první zraň kůli ergonomi a hlaven po 180 výstřelech vypadá takhle po celé délce na všech stěnách:

Obrázek
Působí to na mě jako by udělali výrobní chybu.

r626

Příspěvek#322 » stř 30. bře 2016, 15:35

Sorry, at se na me nikdo nezlobi, ale tohle se proste po 180 vystrelech stat nesmi !! Pokud ano je to na reklamaci.
A pokud je vyrobce/dovozce aspon trochu solidni, mel by to bez ceknuti vymenit..

Mat

Příspěvek#323 » stř 30. bře 2016, 15:46

No, hezký, vítej v klubu. Pokecal jsem o tom s jedním zbrojířem (přes kamaráda co chodím střílet) Ta chyba je skutečně v technologii, respektive její nedodržení. Ale Walther jako výrobce to odmítá uznat, pokusím se sem nahrát citaci vyjádření, případně to ofotím a vložím jako foto. Chyba je v tom, že se změnilo )údajně) kalení, teď je to dusík a ten pak dělá neplechu při samotném povlakování které když se nedodrží striktně technologie tak je křehký a .... výsledek vidíme na mojí hlavni i na zde dalších. V tomhle bych mu věřil :-) za A, jsem přes 20 let strojař za B, pracuji ve firmě co se živí povlakováním, (nano technologie, DLC, Nitrid titanu atd) a ano, když něco poserem, jde to do laborky a hledají se chyby, pokud se loupe povrch (stává se nám to taky při vývoji novinek) je to právě chyba v technologii.
Blbý je, že tohle vyjádření je přímo od výrobce, tedy Walthera, (tak mi to bylo řečeno) když na to kašle (staví se k tomu takto přímo výrobce) těžko s tím cokoliv dělat :-(
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Farock

Příspěvek#324 » stř 30. bře 2016, 16:26

Problém bude asi v tom že by to vyměnili za to samé ,proto to asi nechtějí vyměnit byl byto začarováný kruh.A vyhodit "vyhodit" tolik hlavní a udělat nové asi bude trochu nákladné.No dokd vas nebude kupa a nebo nebudete tlačit na pilu asi se nic nestane.Tad jsem asi rád že jsem si koupil S&W MP9 :-) a to nechci byt škodolibí.

Kreon

Příspěvek#325 » stř 30. bře 2016, 16:44

V tom vyjádření výrobce mě fascinuje jedna věc - píše, že to bylo vždy u všech hlavní lhostejno s jakým vývrtem.....nechci kverulovat, ale já jsem u dřívějších modelů toto nikde nezaznamenal...Vypadá to tedy nehezky a ač lajk, tak musím souhlasit, že tohle normální fakt není a nemělo by ani být. Jsem zvědav u toho mého PPQ jestli se to objeví.

TO Xerxes: díky peršane :D

laurel_31299

Příspěvek#326 » stř 30. bře 2016, 17:18

Duke, co to tam máš za mířidla? Ti vypadá moc pěkně...

Musím se podívat do své hlavně, zda je bez šupin. Byť mám P99

Sent from my SM-G900FD using Tapatalk

notobi

Příspěvek#327 » stř 30. bře 2016, 17:31

Tank82: Vítej v klubu :-/ mam to tam po prvních 100 po dalších 50ti je to bezezměny. Zatim to neřešim s časových důvodů, ale se..e mě to pořádně, protože mi jinak PPQ NAVY vyhovuje

r626

Příspěvek#328 » stř 30. bře 2016, 17:43

Na walther forum si uplne na stejnej problem stezuje taky jeden uzivatel.. Po "par" vystrelech uplne stejny problem s vnitrkem hlavne.. PPQ m2

Blacky

Příspěvek#329 » stř 30. bře 2016, 18:06

Moje P99 je z roku 2000, a hlaveň má jak zrcadlo :)

A vyrobena Alexandria/VA USA

Mat

Příspěvek#330 » stř 30. bře 2016, 18:25

Já to mám na obou, jak M2 NAVY SD 4,6" tak u 4" M2 . U NAVY se to po víkendu celkem dost zhoršilo, cca 120 ran, takže tak (celkem cca 350 ran). druhá má stále jen cca 200 - 250ran, je ve výrazně lepším stavu, ale náběhy na loupání už tam jsou zřetelný.
Výrobce se rozhodl evidentně na to kašlat a neřešit problém v zemích "východního bloku".
Jinak samotná úprava teniferace je právě těch několik micronů co se loupe.

Zpět na