Nákupní povolení

mikky

Příspěvek#1096 » pát 18. bře 2016, 14:49

Označování NP jako použitého postrádá smysl. Pokud si budu chtí koupit zbraň "na černo", dokážu si na svojí tiskárně doma udělat celej šanon kvalitních NP. Prodejce ve svém vlastním zájmu musí NP ověřit v CRZ nebo jinde (pokud třeba do CRZ nemá přístup). Mě se při nákupu zbraní ještě nestalo, že by mi NP někdo označoval jako použité. Při registraci poslední zbraně jsem tuším NP policii neodevzdával (ale ruku za to do ohně nedam, už je to nějakej pátek).

marinakus

Příspěvek#1097 » pát 18. bře 2016, 15:53

mikky : Nevím jak kde ale asi tak půl roku před spuštěním CRZ policie ve StČ kraji skutečně požadovala po podnikatelských subjektech označování NP jako využitých. Se spuštěním CRZ to celkem ztratilo smysl. Samozřejmě to opět neřeší prodej mezi dvěmi fyzickými osobami.

marinakus

Příspěvek#1098 » pát 18. bře 2016, 15:58

Sided : To věřím. Muselo dojít klasicky ke kritické chybě mezi klávesnicí a židlí. ;) Vzhledem k tomu, že jeden odhlašuje a druhý přihlašuje, je to dost podivné ale zřejmě nic není nemožné. Mě jednou zapoměli v CRZ policisti NP odepsat (šlo o nákup od soukromníka) a všiml jsem si toho až náhodou, když jsem převáděl jinou zbraň sám sobě na jiné NP, že mám jaksi jedno navíc. Při nákupu v obchodě ale zmizí z nabídky v okamžiku převodu prodejcem.

ArnieX
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#1099 » pát 18. bře 2016, 16:02

Mám dotaz k registraci zbraně. V pondělí tam jdu se svou novou S&W M&P9 a amíci neoznačují číslem hlaveň a závěr. Prodejce říkal, že to problém není a zbraň má českou zkušebnu. Už jste se s tím někdo někdy setkal? Bylo to v pohodě? Já jen abych případně věděl jak je odbýt, že to je OK kdyby náhodou měli nějaký problém. Díky.

marinakus

Příspěvek#1100 » pát 18. bře 2016, 16:11

Hlavní části zbraně jsou zpravidla označeny výrobními čísly, to neznamená, že jsou všechny označeny vždy. Mám MP9 taky, ikdyž menšího brášku.

ArnieX
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#1101 » pát 18. bře 2016, 16:15

A máš všechny hlavní části označené? Bylo to na policii OK? Díky

mihlit

Příspěvek#1102 » pát 18. bře 2016, 16:34

Nebudou mít žádný problém, je to v zahraničí běžné a je to tak na spoustě zbraní. Budou na to zvyklí. Taky to tak mám na několika zbraních.

sided
moderátor

Příspěvek#1103 » pát 18. bře 2016, 16:37

Číslo všude být nemusí ale musí být všude zkušebna.

ArnieX
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#1104 » pát 18. bře 2016, 16:38

Tak super, díky za všechny odpovědi.

mihlit

Příspěvek#1105 » pát 18. bře 2016, 17:23

sided: Jsi si jistý? Tuším, že jsem slyšel, že zbraň když má zkušebnu z nějakého uznávaného státu, kde neznačkují stejným způsobem jako my, takže to nevadí, protože na základě dohod uznáváme jejich značení.

Bohuliby

Příspěvek#1106 » úte 22. bře 2016, 22:04

Ano, uznáváme cizí značky určitých států.

ArnieX
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#1107 » úte 22. bře 2016, 22:17

Tak jsem zaregistroval. Bylo to ok, jen jsem musel udělat rozborku protože zkušební značky jsou uvnitř zbraně. Vydali mi nové povolení na konkrétní zbraň s tím že mám povolení i k nošení. Původní povolení mi nechali také. Vše na počkání s tím že jsem se musel vzdát práva na odvolání aby rozhodnutí nabylo právní moci okamžitě a mohl bych tak nosit ihned. Díky za všechny rady a informace.

ren

Příspěvek#1108 » sob 26. bře 2016, 08:59

Já to měl jinak. Dával jsem k registraci PA 580, povolení mi nechali tak jak bylo, teda kromě označení, že je využité. Je v něm napsáno pouze druh zbraně: puška samonabíjecí, výrobce: nezjištěn, nic dalšího nikdo nedoplňoval. Puška má číslo jedno, na pouzdru závěru, všechny hlavní části jsou čerstvě oCIPované.

hennes64

Příspěvek#1109 » úte 5. dub 2016, 17:31

Ahoj pánové,
zítra si jdu pro ZP a zároveň si beru NP s kolkem 200kč. NP vyřídí hned nebo si počkám jako na ZP.
Jak to probíhá. Díky za odpovědi.

DAveDOG

Příspěvek#1110 » úte 5. dub 2016, 18:32

Bohužel se mi polámala věštecká koule, takže nevím kde bydlíš. :) Určitě pomůže když uvedeš kam si pro ten ZP jdeš, protože se to může lišit. Já třeba ve Vyškově dostal ujištění že NP mi bude vystaveno při převzetí ZP že si mám přinést kolky.

Zpět na