Walther PPQ

Glock a spol.

Mat

Příspěvek#346 » ned 10. dub 2016, 22:06

Tak báječná zpráva to asi je. Můžu říct čert vem 2 pouzdra na PPQ co jsou mi momentálně k ničemu, stejně tak opět všechny kolky a několikeré lítání na úřad..... Je to maličkost, která jen otráví a je zbytečná. Mohl jsem si říct, kašlu na to, střílí to, tak co. Jo, být to Norinko za 10 tis, neřešil bych to. Ale při ceně kterou jsi zmínil..... nešlo mi o voňavky, ale lítání špon z hlavně asi taky není zrovna ok.

Jak to maj či nemají prodejci a dovozci s výrobcem domluvené či nedomluvené opravdu nevím. Vrácení zbraní mě sere. Čert vem nakonec ty problémy co to sebou nese, ale nám vyhovovali, takže celej dlouhej výběr kvéru byl vlastně k hovnu. A upřímně, stejnou otázku jakou jsi položil ty, jsem si kladl i já....co dál, nejsem sám, jak to chtěj řešit?? Kluci snad dají echo, pokud se rozhodnou. Pokud by prodejce nebyl vztřícný, asi bych chtěl vyjádření zkušebny pro zbraně a střelivo, zda se ztotožní s vyjádřením výrobce. Pokud né, platí mezinárodně uznávané právo o závěrech zkušeben, ta naše je v EU certifikovaná, takže pokud uzná je to K.O nejede přes to vlak. Pokud výsledek bude je to cajk....taky přes to nejede vlak.

MKabar

Příspěvek#347 » pon 11. dub 2016, 11:50

Tak dopadlo to fakt dobre. Otazka je, co ty dalsi kousky. Jinac ja osobne si myslim, ze to prvni zamitnuti se mozna ani ve Waltheru neptali a proste to zkusili zamitnout a doufali, ze to vyjde a bude klid. Jednak jsem kdysi delal reklamacniho technika (sice IT, ale vsude je to stejny bordel) a vim, jak to tady chodi a jednak, to vyjadreni neni prelozene z nemciny. Neumim moc nemecky, ale umim anglicky a takove typicke ceske kostrbate komplikovane souveti se nepisou v jinych jazycich. Je to cesky original napsany cechem. Navic to prirovnani ke sklu, to by technik z Waltheru taky nenapsal. No a nebo jim z Waltheru napsali strucne, ze to je OK a cau a oni si to hezky pekne rozepsali, co je zrovna napadlo. A ty gvery urcite dovozce vrati do Waltheru, jinac by to nikdy nevzali zpatky jen tak sami na sebe. Ted me taky zajima, jak dopadne dalsi kus se stejnym problemem na reklamaci.

SansLogique

Příspěvek#348 » pon 11. dub 2016, 14:24

já vám nevim, se mi kdysi zdálo, že mám ten vývrt taky vypadanej, teď už tam nic nevidím. Buď jsem měl vlčí mlhu nebo nevím.

Xerxes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#349 » pon 11. dub 2016, 14:43

Neplést si vypadanej vývrt s pouze nedobře vyčištěnou hlavní :-)

notobi

Příspěvek#350 » pon 11. dub 2016, 18:25

věř mi, že sem jí čistil sakra dlouho až sem úplně oddělal mosaznej kartáč a mam to tam. Zatim to neřešim PPQ mi vyhovuje a uvidim jestli se to pak nezatáhne jak tvrdí výrobce. Na reklamaci je u mě času dost zítra jdu nastřílet další stovku ran tak sem zvědavej co to udělá

Mat

Příspěvek#351 » pát 15. dub 2016, 13:02

Nemá se ti co zatahnout, už z podstaty toho, oč se jedná. Vnitřní povrchovka která se dělá z důvodů jak ochrany samotné hlavně (kovu samotného) tak pro lepší (nižší tření) vedení střely. Tyto a jiné vrstvy (DLC, NiT atd. ) jsou v řádech několika mikronů. Pokud se tedy tato vrstva vylupuje, zůstává holej kov hlavně.

Bretas33

Příspěvek#352 » sob 16. dub 2016, 07:24

Máte někdo zkušenosti s úpravou mířidel u PPQ M2? Táhne mi doleva, dělat to na 25 metrech asi 10 - 15 cm. Díky...

lipas

Příspěvek#353 » pon 18. dub 2016, 11:13

Napisu to i sem, asi nikdo podobny blb jako ja nebude, ale jeden nikdy nevi :-) Po tech hruzostrasnych fotkach hlavni po vystrileni par set naboju jsem i ja vzal svoji navynu pod drobnohled... a objevil to same... A docela mi zatrnulo. Kver mi naprosto vyhovuje, po vystrileni cca 1000 naboju mnou a rekneme 200-300 prede mnou mi ale rozsypana hlaven fakt nedavala spat... bylo to sice jen lehce, ale preci jen...
Njn, ale HOUBY!!! proste to bylo blbe vycistene! Vcera jsem sedl, nastrikal CLP, nechal cca 20min pusobit, a po 5ti minutach ,,onanie" s kartackem je hlaven jak zrcadlo! Timto se hluboce omlouvam firme Walther, protoze to co jsem si v duchu o nich myslel je opravdu na omluvu... Proste jsem lajdak a slibuju si slibuju, ze tak blbe cistit uz nebudu :-D. (pro info, navyna je ,,nova", koupena rijen 2015, m2, cili jedna z tech ,,rizikovych", strileno kdejaka prasarna, krom S&B take nejake fiocchi a spousta prebijenych limitu - nikdy zadny problem)

paza

Příspěvek#354 » pon 18. dub 2016, 11:52

Tak to je potěšující zpráva a díky za ni. Předpokládám, že podobně dopadnou i ostatní případy a reklamace zde popisované. Docela se mi nezdálo, že by firma s takovou tradicí a zkušenostmi nezvládala vnitřní povrchovou úpravu hlavní i když se jistě může stát, že nějaký ojedinělý případ vznikne, tady to ale vyznívalo přímo masově. Díky za info a zlepšení nálady :) :!:

jirka87

Příspěvek#355 » pon 18. dub 2016, 13:25

Paza : To si nemyslím. Toto nebude ve většině případů jen špatně vyčištěná hlaveň : viewtopic.php?f=18&t=2187&start=315#p95889

Mrzí mě to moc, protože PPQ byl u mě horký kandidát na první pistoli, ale jsem posera, abych šel v tomto případě do rizika. Ať mi nikdo netvrdí (CZ distributor), že je to normální. Není. To je jakobych tvrdil u nového auta, kde v oleji najdu šupiny o kterých se zjistí, že jsou např. z vačkové hřídele (která má samozřejmě příslušnou povrchovou úpravu), že je to v pohodě a že si to sedne a nebude se to šířit dál. Bude...

A to vyjádření prodejce / distributora / výrobce : viewtopic.php?f=18&t=2187&start=315#p95893 to je akorát na infarkt. Protože "my víme, že..."

SansLogique

Příspěvek#356 » pon 18. dub 2016, 14:01

Ať už se to loupe nebo neloupe, na funkci to vliv nemá. Jakej to případně může mít vliv na životnost tý hlavně? Nějakej zásadní? Má někdo představu, nebo aspoň nějakej odhad? Když už se to tak usilovně řeší...

DAveDOG

Příspěvek#357 » pon 18. dub 2016, 15:10

Zkus potom ale takovou pistoli prodat a tvrdit kupujícímu, že na funkci to jistě vliv nemá. Koupil by sis sám pistoli s takovou hlavní?

jirsik

Příspěvek#358 » úte 19. dub 2016, 20:25

Zdar všem, tak se mi s PPQ M2 poslední dobou stává, že při střelbě mi to přebije, ale pak "cvak" a místo výstřelu jen udivenej pohled. Prostě zbraň nabije nový náboj do komory ale jakoby zápalník byl neustále bloknutej a náboj neodpálil. Po přetažení opět normální funkce. Vyhozený náboj je v pořádku, bez otisku zápalníku, lze znovu nabít a vystřelit. Nesetkali jste se s někdo s takovým problémem?

mischanek

Příspěvek#359 » stř 20. dub 2016, 03:28

jirsik: shodou okolnosti mi k tomu nedavno psal Zdenek Liehne, co s 5" modelem strilel IPSC - dovolim si ocitovat: "poslal jsem z ní cca 25 000 nábojů a nebyl na ní poznat moc rozdíl od nové. zhruba po 2000 bylo vidět, že se už trochu zaběhla a "změkla" vratná pružina a spoušť. těsně před koncem mého účinkování v IPSC s waltherem jsem na Mčr musel vyměnit součástky v závěru. Zbraň cvakla, ale na zápalce nebyl otisk. Nechtěl jsem řešit, co to způsobilo, tak jsem v závěru vyměnil vše abych dostřílel. " - takze s takovym problemem se uz nekdo setkal, nicmene zjistit pricinu je asi nyni na Tobe.. :-(

ValdaM

Příspěvek#360 » čtv 21. dub 2016, 13:24

Zdravím,

jsem čerstvý majitel ZP a právě řeším výběr první zbraně. Po vyzkoušení P-07/08, glocku 17/19 jsem se dostal k PPQ M2. Tady nastal problém, nejsou nikde k vyzkoušení.
Nenašla by se tu nějaká dobrá duše, Brno a okolí, která by udělala předváděčku?

Děkuji mnohokrát

Zpět na