Nákupní povolení

Enerccio

Příspěvek#1186 » úte 12. dub 2016, 22:29

me policisti rikali ze do jedneho dne vybavi nakupko

PictusCZ

Příspěvek#1187 » úte 12. dub 2016, 22:34

Někde jo, ale je to o klice. Teoreticky na to mají měsíc, jestli se nepletu ;-)

cipis

Příspěvek#1188 » stř 13. dub 2016, 08:57

Prakticky to mají udělat "bez zbytečných průtahů", jak tu někde psal mikky :D

mikky

Příspěvek#1189 » stř 13. dub 2016, 10:46

marinakus píše:Jaký je problém zaplatit zbraň rovnou proti smlouvě a fyzicky ji vyzvednout až s povolením, pokud ho hned nemáš a původní majitel chce hned prachy na dřevo?

Velkej, protože koupíš zbraň, kterou nemáš povoleno nabýt do vlastnictví a je úplně jedno, kde jí budeš mít zrovna uskladněnou. Pokud bys to chtěl mít právně čistý, musíš udělat buď rezervaci, nebo něco na téma "smlouvy o smlouvě budoucí". Samozřejmě se bavíme jen teoreticky :) V praxi by myslim asi nikoho nenapadlo se v tom šťourat. Ale nikdy nevíš, kde se objeví nějakej aktivní (nebo aktivistickej) idiot, kterej to bude chtít "řešit"...

Enerccio

Příspěvek#1190 » stř 13. dub 2016, 11:44

Tak ja mam muj glock 17 napriklad "rezervovanej", a dal jsem jim zalohu.

marinakus

Příspěvek#1191 » stř 13. dub 2016, 19:16

mikky : Tam přece nemusí být napsáno, že zbraň přechází okamžitě do tvého vlastnictví ale třeba, že do něj bude převedena při dodání všech náležitostí. Taková stoprocentní rezervace se zaplacením stoprocentní zálohy.

mikky

Příspěvek#1192 » stř 13. dub 2016, 19:47

nejen že nemusí, ale dokonce nesmí ;) nějak zhruba tak jak píšeš, musí to bejt prostě ošetřený, nebo víš jak ...

Michal1

Příspěvek#1193 » stř 13. dub 2016, 21:40

Praha venkov (PČR v Křižíkově ulici) - NP na počkání, asi 5 minut. :thumbup:
ZP jim trval 3 týdny, ale za to může úřad Černošice s "rychlostí" vydání výpisu přestupků.

Jirka-t

Příspěvek#1194 » čtv 14. dub 2016, 10:06

Jirka-t píše:A co takhle, že si prodejce nechá originál nákupka a mně vrátí pouze kopii? Docela mě to překvapilo a dotazoval jsem se (2x), ale byl jsem ujištěn, že tento postup je správný. Jedná se o renomovaného prodejce, takže nepředpokládám nějakou habaďůru, ale z toho, co jsem tady zatím vyčetl (nákupko střežit jako oko v hlavě), je to přinejmenším podivné...

Tak hlásím, Brno PČR stačí k registraci kopie nákupka. Dodatečně jsem se na to dotazoval a sama policie mi potvrdila, že tento prodejce je poněkud "podivný" :-)

wigum

Příspěvek#1195 » čtv 14. dub 2016, 11:22

cipis píše:Prakticky to mají udělat "bez zbytečných průtahů", jak tu někde psal mikky :D

Prakticky do 30 dnů musí vydat rozhodnutí. Tahle část mu nějak vypadla.

cipis

Příspěvek#1196 » čtv 14. dub 2016, 11:44

Který prodejce?
Jinak zásada je udělat si ihned pár barevných kopií, ty ať si nechávají jak chtějí. Nicméně nikomu je dávat nemusím.

wigum - vypadla, ale nikdo to zatím neodkázal, kde je těch 30 dnů napsaných ...

wigum

Příspěvek#1197 » čtv 14. dub 2016, 12:08

Jsem to pochopil tak, že do 30 dnů ti musí vydat rozhodnutí, zda začali tvé podání řešit.

Kód: Vybrat vše

...Správní orgán je povinen přijímat podněty, aby bylo zahájeno řízení z moci úřední. Pokud o to ten, kdo podal podnět, požádá, je správní orgán povinen sdělit mu ve lhůtě 30 dnů ode dne, kdy podnět obdržel, že řízení zahájil, nebo že neshledal důvody k zahájení řízení z moci úřední, popřípadě že podnět postoupil...

Takže podáš žádost (podnět) a úřad má 30 dnů aby začal nebo nezačal konat. Takže tím, že jen převezmou tiskopis nemusí rozhodnout bezodkladně. To až po zahájení řízení.
Navíc jak praví správní řád

Kód: Vybrat vše

...Oznámení o zahájení řízení může být spojeno s jiným úkonem v řízení.

mikky

Příspěvek#1198 » čtv 14. dub 2016, 13:12

wigum píše:
cipis píše:Prakticky to mají udělat "bez zbytečných průtahů", jak tu někde psal mikky :D

Prakticky do 30 dnů musí vydat rozhodnutí. Tahle část mu nějak vypadla.

Tahle část mi nikde nevypadla. Tahle část, podle mojí současný úrovně poznání, neexistuje. Už asi dva týdny se snažim zjistit, kde je těch 30 dní napsaných a ... nic ;)

Žádost není podnět k zahájení řízení z moci úřední.

Melchisedech

Příspěvek#1199 » čtv 14. dub 2016, 13:15

§ 71 odst. 3 správního řádu.

Pokud nelze rozhodnutí vydat bezodkladně, je správní orgán povinen vydat rozhodnutí nejpozději do 30 dnů od zahájení řízení, k nimž se připočítává doba

a) až 30 dnů, jestliže je zapotřebí nařídit ústní jednání nebo místní šetření, je-li třeba někoho předvolat, někoho nechat předvést nebo doručovat veřejnou vyhláškou osobám, jimž se prokazatelně nedaří doručovat, nebo jde-li o zvlášť složitý případ,

b) nutná k provedení dožádání podle § 13 odst. 3, ke zpracování znaleckého posudku nebo k doručení písemnosti do ciziny.

mikky

Příspěvek#1200 » čtv 14. dub 2016, 13:22

Jak sem tohle mohl kruci přehlídnout? Sem ten správní řád četl nejmíň třikrát... No nic, tedy 30 dní a měli by být schopní zdůvodnit, proč to není bezodkladně. 60 dní je neobhajitelných.

Zpět na