Použití střeliva Hollow Point

sided
moderátor

Příspěvek#151 » úte 26. dub 2016, 18:04

vždyť to tam máš napsaný
Pokud jde o opačný případ, tedy o střelivo určené primárně pro krátké kulové zbraně, pokud je osazeno střelou šokovou, resp. střelou určenou pro zvýšení ranivého účinku, jedná se obecně o střelivo zakázané. Pokud však osoba, která hodlá takové střelivo nabýt do vlastnictví a držet, prokáže (při prodeji), že dané střelivo je v jejím případě určeno nikoliv pro krátkou, nýbrž dlouhou kulovou zbraň, je prodej takového střeliva mimo režim kategorie A (tedy jako střeliva pro zbraně kategorie A, B nebo C) možný. K prokázání uvedené podmínky je však nezbytné předložení průkazu zbraně vystaveného na rážově příslušnou dlouhou kulovou zbraň, jehož je daný držitel zbrojního průkazu držitelem.

Enerccio

Příspěvek#152 » úte 26. dub 2016, 18:54

takze koupit na ZP B naboje pro kamarata tim padem napriklad nejde, no jo (myslim bez jeho PZ, samozrejme)

marinakus

Příspěvek#153 » úte 26. dub 2016, 18:58

Pokud chceš mít zajímavé, běžně nepovolené náboje, měl sis udělat i ZP sk.A. Jinak nevím, proč toto potřebuješ? Pokud zas vymýšlíš, že to jen zákon nepovoluje ale jinak ti nic nebrání tyto náboje ve zbrani mít, buď se na to vykašli nebo o tom alespoň nepiš.

Enerccio

Příspěvek#154 » úte 26. dub 2016, 19:44

eee ne, ja chci jen do sbirky. Skupinu A mam. Docela by me zajimali i jine naboje napriklad 950 JDJ (ale nebudu offtopicovat) ale z tech hollow point se mi libi takove ty zajimave marketingove jako zombie hornady nebo G2 RIP. Ale davat za kazdou jednu krabicku 1000 do statni kasy je moc :(

Rough boy

Příspěvek#155 » stř 27. dub 2016, 07:02

A to proč 1000?

Enerccio

Příspěvek#156 » stř 27. dub 2016, 09:14

tak za vyjimku, ne?

marinakus

Příspěvek#157 » stř 27. dub 2016, 09:19

To o cem pises tady stejne nekoupis.

Rough boy

Příspěvek#158 » stř 27. dub 2016, 12:24

Enerccio: A proč bys na nejmenší spotřebitelské balení chtěl mít výjimku? Alespoň já to teda u střeliva nevidím:
§ 28
Oprávnění držitelů zbrojních průkazů

(1) Držitel zbrojního průkazu skupiny A je oprávněn pro sběratelské účely

a) nabývat do vlastnictví a držet zbraň kategorie A, na kterou mu byla udělena výjimka, zbraň kategorie B, na kterou mu bylo vydáno povolení, nebo zbraň kategorie C, nebo

b) nabývat do vlastnictví a držet, popřípadě nosit střelivo do zbraně kategorie A, B nebo C, nejvíce však 3 kusy téhož druhu, ráže, značky a výrobního provedení, anebo 1 nejmenší spotřebitelské balení.

Enerccio

Příspěvek#159 » stř 27. dub 2016, 12:25

aha, takze na strelivo se to nemusi? Ja sem myslel ze strelivo je zbran a tim padem musi z globalniho pohledu jako Ackove zbrane. Fajn!

marinakus

Příspěvek#160 » stř 27. dub 2016, 14:33

Rough boy : Pletes se. Muzes nabyvat povolene strelivo do zakazane zbrane. Ale zakazane strelivo je kategorie A. Bavil jsem se o tom s klukama na burze. Pry nekde vystavuji vyjimku na zakazane strelivo obecne (napr. do 30-ti mm raze), jinde chteji skutecne ne kazdy druh naboje.

tomas fuk

Příspěvek#161 » stř 27. dub 2016, 15:50

Kupoval jsem naboje Geco JHP a slecna mi rekla, ze mi je proda na ZP skupiny A, nebo C. ZP skupiny C nemam, mam A, B, E. Zadnou vyjimku nepozadovala.

marinakus

Příspěvek#162 » stř 27. dub 2016, 16:05

Protoze ti je prodala jakoby do dlouhe zbrane.

Enerccio

Příspěvek#163 » stř 27. dub 2016, 16:11

jenomze to z metodiky mvcr nema, protoze tam musis dokazat ze tu dlouhou zbran mas prukazem zbrane..

marinakus

Příspěvek#164 » stř 27. dub 2016, 16:21

Tak to se budes asi muset zeptat ji. Zrejme taky necetla metodiku.

Rough boy

Příspěvek#165 » stř 27. dub 2016, 18:02

Zakázané střelivo, spadající mezi zbraně kategorie A, jehož druhy jsou uvedeny v par.3 písm a) je mimo jiné např. střelivo do krátkých palných zbraní se střelou šokovou nebo střelou ke zvýšení ranivého účinku.

Pokud toto střelivo nekupuji do dlouhé (kterou nemám a dle mvčr to ani PZ nemohu dokázat) pak přeci kupuji zakázané střelivo...

Zpět na