Praktická část zkoušky OZ – co Vás může potkat

Enerccio

Příspěvek#3811 » úte 26. dub 2016, 19:57

no jelikoz te nevyhodil tak bych to neresil, hlavna vec je ze to mas za sebou

SC1

Příspěvek#3812 » úte 26. dub 2016, 20:05

CMK: (v reakci na můj předchozí příspěvek, nebudu obsáhle citovat):

Díky, přesně tohle jsem si potřeboval přečíst (myšleno zcela vážně).

Nezbývá, než doufat, že narazím na osvíceného komisaře...

Mimar

Příspěvek#3813 » úte 26. dub 2016, 20:11

Ahoj,

toto vlastně představuje můj první příspěvek......

Dneska jsem se úspěšně zúčastnil ZOZ v Českých Budějovicích, konkrétně na známé střelnici ve čtvrti Borek. Teorii zvládli všichni přítomní (cca 20 lidí) bez problémů, což se údajně přihodilo panu komisaři Mgr. Veselému poprvé za jeho aktivní kariéru :) Poté následovala bezpečná manipulace se zbraní. I když pan komisař působil pohodovým dojmem a člověka se nesnažil stresovat, a ani něčím nachytávat, podstatné věci rozhodně nepromíjel. U někoho by to mohlo vyvolat dojem až úzkostlivé pedantnosti, ale tak to asi má a musí správně vypadat. Pan Veselý patří ještě mezi starou školu, míněno samozřejmě v tom kladném slova smyslu. Osobně jsem prováděl rozborku a sborku pistole a malorážky, u obojího padlo pár dotazů, např. vyjmenování hlavních částí zbraně, typy nábojů atd. Opět nic záludného ;) Střelby už tvořily pomyslnou třešničku na dortu, byť jsem z nich byl dóóóst vyklepaný. Střílela se nástřelná série (3 náboje) a pak pět hodnocených.

Pokud člověk nepodcení přípravu teorie a nácvik manipulace, tak se nemusí u pana Veselého ničeho obávat ;)

Čop

Příspěvek#3814 » úte 26. dub 2016, 20:16

Vítej v klubu :-)

cmk
Vedení LOS

Příspěvek#3815 » úte 26. dub 2016, 21:08

JardaB píše:Strelby jsem se bal nejvic, protoze vim, ze to je tak tak, chce to proste trening vlastni zbrani, takhle dostanu do ruky pokazde neco jineho co se chova uplne rozdilne, hlavne ruzna citlivost spouste.

Nebreč - terč 50/20 na 10m musíš trefit úplně vším 5 ranama... A to né za 3 minuty, ale za 3 sekundy (no dobře, to už přeháním - to už chce trochu tréninku, ale není to vůbec nic složitýho)

JardaB

Příspěvek#3816 » úte 26. dub 2016, 21:26

Nervozita no, doma z kulickovky na 10m spolehlive trefuju povesenou plechovku, pri priprave se mi darilo taky vetsinou do cernyho, i kdyz po 30 ranach uz unava rukou, ale pri zkousce ten pocit ze to netrefim a bude konec... Nastrelna serie mi moc nepridala, sice vsechno v terci ale dalo praci to najit na okrajich ;-)

Kencui

Příspěvek#3817 » stř 27. dub 2016, 06:38

Ja jsem nastrelnou odmitl a rovnou pozadal o 5. Nechtel jsem delat dvakrat manipulaci. Ano jak jite namitnete mel bych ji byt schopen udelat klidne 10x nebo milionkrat to je fuk. Ale pri zkousce je proste clovek nervozni a tak jsem chtel eliminovat rizika.
Navic jsem z te zbrane (kratka malorazka) strilel dva dny pred zkouskou na skoleni.

chrobák

Příspěvek#3818 » stř 27. dub 2016, 07:39

Mě naopak požádal ZK, zda by se to obešlo bez nástřelu, byl jsem poslední. Musel by prý otevírat novou krabku s náboji.
Tak jsem mu vyhověl (10,10,9,8,7) a on byl zase na oplátku vstřícný a poradil mi, že se sluchátky to bude lepší.

Rough boy

Příspěvek#3819 » stř 27. dub 2016, 07:41

:lol: :lol: :lol: :thumbup:

ptarmigan

Příspěvek#3820 » stř 27. dub 2016, 08:45

Občas se střílí rovnou 5, a až pokud se uchazeči nedaří, prohlásí se první 3 za nástřel a tři rány se přidají.

jaro.63

Příspěvek#3821 » stř 27. dub 2016, 09:42

ptarmigan: To je na benevolenci ZK že to takto posčítá. Při mých ZOZ jeden nenastřílel jenom proto, že se rozhodl dát si 3 nástřely ( to se nás před střelbou ZK zeptal jestli je chceme) a pak mu při těch pěti dvě uletěly mimo kruhy a komisař mu nenabídl dodatečné 3 rány. Verdikt zněl - střelba neprospěl.

jaro.63

Příspěvek#3822 » stř 27. dub 2016, 09:45

Rozhodl se NEDAT si 3 nástřely. Omlouvám se za špatné slovo.

Patton

Příspěvek#3823 » stř 27. dub 2016, 12:54

V naší skupině, kdo postoupil až ke střelbám se toto stalo jednomu mladíkovi, taky si nevzal 3 nástřelný ( zřejmě měl příliš sebevědomí) a komisař mu neumožnil je střelit do počtu aby prospěl. A to byl jinak pohodový komisař. Je fakt, že střiílel v D na 15m, tak na něj asi byl přísnější.

scorpions.cz

Příspěvek#3824 » stř 27. dub 2016, 12:57

Všem u zkoušky nabízím nástřelné,protože mi to ukládá zákon. Pokud ale někdo sám odmítne a potom nenastřílí tak má smůlu. Jeho chyba . Většinou odmítají myslivci nástřelnou u brokny.

HV

Příspěvek#3825 » stř 27. dub 2016, 13:03

I když už mám něco nastříleno, proč bych proboha odmítal nástřel, když je to zbraň, ze které jsem v životě nestřílel a nástřel mi komisař umožnit musí? Jen pro svoji jistotu, pro nastřelení, pro zjistění chodu spouště. Je jasný, že po těch pár ranách co už mám za sebou se asi na těch 15 m trefím. Ale jsem rozmazlený CZ75TS, když do ruky dostanu obyčejnou čízu, jde přesnost trochu jinam. Nedávno jsem si střelil s půjčenou CZ75 a na bednu by to asi nebylo, i když na těch 15 m to v černém udržet šlo, první ránu jsem ukázkově strhl.
Nástřelnou si vezmu k k brokně, škoda rány která zůstane nevystřelena :)
Naposledy upravil(a) HV dne stř 27. dub 2016, 13:04, celkem upraveno 1 x.

Zpět na