Praktická část zkoušky OZ – co Vás může potkat
- j.v.
Příspěvek#1036 » úte 17. bře 2015, 14:55
Opava, střelnice Bois, zkouška probíhala dnes (udělal jsem, čímžto děkuji provozovatelům stránek, pomohly velice
)
Bylo nás cca 16+opravky, na testech vypadl jeden člověk, polovinu komisař vyházel u rozborky, a tuším že jeden nebo dva lidé shořeli i na střelbě.
Co vím, drtivá většina propadla na bezpečnosti - prst na spoušti nebo v lučíku, míření mimo bezpečný prostor.
Co se průběhu týče, já mám skupiny ABE a dělal jsem rozborku a střelbu jen s kkz - cz83 (rada pro lidi, kteří nemají v rukou tolik síly - pružina, speciálně u té stříbrné pistole, je silná a závěr se velice špatně přetahuje. Nemluvě pak o situaci kdy sáhnete na namazanou část a začnou vám ruce prokluzovat. V takovém případě nepanikařte a postupujte pomalu, nakonec se závěr hrubému násilí podvolí.).
Zbraň měla cvičné náboje v zásobníku i komoře a byla zajištěná (takže se na začátku konalo zběsilé lomcování závěrem
), komisař chtěl zároveň popsat postup při přípravě střelby, při střelbě, při závadě, a při ukončení. Osobně jsem rovnou popisoval co právě s pistolí dělám, a nebyly k tomu výhrady.
Ze špeků, kromě již zmíněných nábojů, určitě vypíchnu i neurčení bezpečného prostoru před rozborkou (dokud vám jej komisař neurčí, nesahejte na zbraň a vyžádejte si, kam mířit).
Střelby pak už byly celkem v pohodě, komisař si je sám řídil a říkal, co máme dělat (takže stačilo jen poslouchat a čekat na povely).

Bylo nás cca 16+opravky, na testech vypadl jeden člověk, polovinu komisař vyházel u rozborky, a tuším že jeden nebo dva lidé shořeli i na střelbě.
Co vím, drtivá většina propadla na bezpečnosti - prst na spoušti nebo v lučíku, míření mimo bezpečný prostor.
Co se průběhu týče, já mám skupiny ABE a dělal jsem rozborku a střelbu jen s kkz - cz83 (rada pro lidi, kteří nemají v rukou tolik síly - pružina, speciálně u té stříbrné pistole, je silná a závěr se velice špatně přetahuje. Nemluvě pak o situaci kdy sáhnete na namazanou část a začnou vám ruce prokluzovat. V takovém případě nepanikařte a postupujte pomalu, nakonec se závěr hrubému násilí podvolí.).
Zbraň měla cvičné náboje v zásobníku i komoře a byla zajištěná (takže se na začátku konalo zběsilé lomcování závěrem

Ze špeků, kromě již zmíněných nábojů, určitě vypíchnu i neurčení bezpečného prostoru před rozborkou (dokud vám jej komisař neurčí, nesahejte na zbraň a vyžádejte si, kam mířit).
Střelby pak už byly celkem v pohodě, komisař si je sám řídil a říkal, co máme dělat (takže stačilo jen poslouchat a čekat na povely).
- OndraTKD
- Xerxes
- Blacky
- Rough boy
Příspěvek#1042 » stř 18. bře 2015, 11:06
OndraTKD píše:Lidi,prosím Vás,ještě jedna otázka. Stále platí,že se mají hlásit při střelbě činosti jako "střelba ukončena", atd...??? Díky moc. Na vojně před 15. lety jsme to tak měli...
Tímhle asi nic nezkazíš:
viewtopic.php?p=32462#p32462
- Michalll
Příspěvek#1046 » stř 18. bře 2015, 14:56
na pojistku by teoreticky ani nemělo dojít, protože NABITÁ ZBRAŇ se neodkládá. Za tohle s oblibou vyhazuje v Pardubicích jeden nejmenovaný komisař. Nechá vás zbraň nabít a připravit ke střelbě, pak se s vámi zakecá o včerejším hokeji a řekne, jo, ta manipulace byla v pořádku, položte zbraň. A pokud neřeknete větu "nabitá zbraň se neodkládá, ale na vaši odpovědnost ji pokládám", tak jste v pXdeli a jdete na opakovačku ... Holt, co komisař to rozdíl ...
- OndraTKD
Příspěvek#1049 » stř 18. bře 2015, 18:42
Rough boy píše:OndraTKD píše:Lidi,prosím Vás,ještě jedna otázka. Stále platí,že se mají hlásit při střelbě činosti jako "střelba ukončena", atd...??? Díky moc. Na vojně před 15. lety jsme to tak měli...
Tímhle asi nic nezkazíš:
viewtopic.php?p=32462#p32462
Ahoj,díky,je to zajímavý odkaz,ale dál jak někdo píše,že ta vyhláška už neplatí, je so skutečně tak? Opravdu na zkouškách nic hlásit nemusím??? nikde to na netu nemůžu najít,moc se o tom nikdo nezmiňuje...už ať jsou zkoušky za mnou,nebo ty nervy jsou nekonečnééé...

Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí