LOS - vypouštění kohoutu před startem ?

Moderátor: LOS vedení

Steiner
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#76 » stř 3. říj 2012, 09:31

Carloss píše:Náhodný výstřel je jistě náhodným a to, jak byl způsoben by na hodnocení nemělo míti vliv. Je to ovšem totéž, jako když vyklouzne kohout při vypouštění přes palec.
Pravidla LOS - 14. Náhodný výstřel, druhý bod: výstřel před startovním signálem. DQ, není co řešit.

MarK
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#77 » stř 3. říj 2012, 12:26

ianraider píše:s ,,některými,,zbraněmi se při vypouštění vyp. pákou často stává,že kladivo proletí až na úderník.

To se mi zdá jako subjektivní hodnocení. Jak jsem psal, náhodný výstřel při vypouštění "přes palec" jsem viděl už vícekráte, selhání vypouštěče ještě ne.

Joe

Příspěvek#78 » stř 3. říj 2012, 12:31

Jistě. Decocker může selhat. Stejně jako palec. Já bych nechal na závodníkovi, za co si nechá napsat DQ ;)

Carloss

Příspěvek#79 » stř 3. říj 2012, 12:38

Jak jsem psal: Já bych "nutil" soutěžící, aby používali maximum "bezpečnostních" prvků zbraně.

sided
moderátor

Příspěvek#80 » stř 3. říj 2012, 13:10

A já bych se na tuhle debatu vyprd ;) proč to každého tak irituje a nestačí se prostě držet pravidel? Myslím že v pravidlech je pár bodů ke změně ale zrovna takováhle prkotina....

ladaj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#81 » stř 3. říj 2012, 13:26

Irituje, protože vyčnívá jako samoúčelná prkotina z jinak minimalistických pravidel...

Na tuto výzvu viewtopic.php?f=66&t=1356 jsem čekal nějakou diskuzi a zatím nic. To se už probralo někde osobně nebo nikdo nic nemá? Zbývá 5 dní...

sided
moderátor

Příspěvek#82 » stř 3. říj 2012, 15:03

To není výzva k diskuzi ale pokud má někdo návrh na změnu tak at ho zpracuje a pošle. Jsem zvědavej kolik se toho sejde, kecat o něčem a nebo něco udělat je asi rozdíl.

Carloss

Příspěvek#83 » stř 3. říj 2012, 15:37

To by bylo zajímavé, ukázat kdo přispěl nějakým návrhem. Jen seznam, bez uvedení čím, či jestli byl jeho návrh zapracován, či zamítnut.

KarlosP

Příspěvek#84 » stř 3. říj 2012, 16:24

Můj návrh:

5. Připravenost zbraně

iii. DA/SA: komora nabitá (nebo prázdná), kohout spuštěný na bezpečnostní ozub nebo zcela spuštěný nebo vypuštěný bicí mechanismus
Termínem „pojistka“ označuje primární, viditelná páčka pojistky na zbrani (např. manuální pojistka na zbraních typu 1911). V případě pochybností rozhoduje v této věci s konečnou platností hlavní rozhodčí. Spuštění kohoutu musí být provedeno vţdy pomocí spouště a to i u zbraní, které jsou vybaveny vypouštěcí pákou....

přidat

odstranit

Carloss

Příspěvek#85 » stř 3. říj 2012, 16:32

Napsals to CMK? Myslím, že to dává dokupy.

KarlosP

Příspěvek#86 » stř 3. říj 2012, 19:13

Ano.

Carloss

Příspěvek#87 » stř 3. říj 2012, 19:38

Už se těším, jak to tam bude nově naformulováno. ;-)

CMK: Beze srandy. Fak jsem zvědav... i když fakt začátečnický ucho. Btw... opět musím všem poděkovat. Ani si neumím představit, co to všechno kolem soutěží dá za práci.

ianraider

Příspěvek#88 » pát 5. říj 2012, 10:29

Vážení střelci. V době,kdy se řešila otázka proč a jak se bude vypouštět kohout,byla to reakce na stávající stav. Je stále dost zbraní na závodech Los,které jsou starší výrobní konstrukce a nemají blokaci úderníku.Zájem byl především bezpečnost a většina uznala,že mít vypuštěno na ozubu u zbraně bez blokace není šťastné řešení právě proto,že došlo v minulosti k nechtěným výstřelům.Aby, jako nyní nedocházelo k zbytečným dohadům,proto se ustanovilo,že všichní budou startovat s kohoutem úplně vypuštěným.Nikdo nekontroluje jestli je zbraň s blokací a nebo ne,či snad ji někdo odstranil !!!! Prostě místo na ozubu všichni dole,tím je start rovnocený pro všechny střelce - je to pro vás problém či neřešitelný hendicap ? Nezlobte se,ale zastávám názor že vypustit kohout přes palec má umět každý majitel zbraně,která to umožnuje.

Steiner
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#89 » pát 5. říj 2012, 11:19

ianraider píše:...není šťastné řešení právě proto,že došlo v minulosti k nechtěným výstřelům.
Vzpomeneš si aspoň na jeden takový, který se stal na závodech LOS? Já si pamatuju jen 4 výstřely a DQ při vypouštění kohoutu palcem ...

Carloss

Příspěvek#90 » pát 5. říj 2012, 11:40

ianraider píše:Vážení střelci. V době,kdy se řešila otázka proč a jak se bude vypouštět kohout,byla to reakce na stávající stav. Je stále dost zbraní na závodech Los,které jsou starší výrobní konstrukce a nemají blokaci úderníku.Zájem byl především bezpečnost a většina uznala,že mít vypuštěno na ozubu u zbraně bez blokace není šťastné řešení právě proto,že došlo v minulosti k nechtěným výstřelům.Aby, jako nyní nedocházelo k zbytečným dohadům,proto se ustanovilo,že všichní budou startovat s kohoutem úplně vypuštěným.Nikdo nekontroluje jestli je zbraň s blokací a nebo ne,či snad ji někdo odstranil !!!! Prostě místo na ozubu všichni dole,tím je start rovnocený pro všechny střelce - je to pro vás problém či neřešitelný hendicap ? Nezlobte se,ale zastávám názor že vypustit kohout přes palec má umět každý majitel zbraně,která to umožnuje.

No.. ono vypouštění pákou a bezpečnostní ozub spolu souvisejí jen dle konstrukce zbraně. Např W-PPK bezpečnostní ozub nemá. Tato diskuse se týká vypouštění vypouštěcím mechanismem a ne jestli vypouštět jen na bezpečnostní ozub. I v pravidlech jsou tyto dvě věci oddělené a návrhy na změnu, co jsem stačil pochytit, formulaci "zcela spuštěného kohoutu" nerušej. Dokonce zcela spuštěný kohout předchází stanovenému způsobu, tedy jak toho střelec docílí je jeho starost. Jinak diskuse není o tom, že vypustit kohout přes palec by měl umět každý držitel ZP. To jistě ano. Ale soutěž není to místo, kde by se to měl učit. Spíš si myslím, že by se střelci měli učit a NUTIT správně, bezpečně a dle návodů k výrobku správně. A jak jsem psal, konstruktéři páku vypouštění kohoutu vyvinuli za účelem zvýšení bezpečnosti (a nemyslím, že by bylo na místě diskutovat o tom, jak se jim to povedlo). DQ v případě náhodného výstřelu tím zůstává nedotčena. Střelec s nefunkční, nebo špatně funkční zbraní by vůbec neměl na závodech mít co dělat.

Zpět na