24.11.2012 - Závod LOS: Noční LOS (pohárový)

Kdy a kam za střílením

Moderátor: LOS vedení

ZbraneKvalitneCZ
ZbraneKvalitneCZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#1 » ned 14. říj 2012, 20:15

komentáře k závodu

24.11.2012
Tábor - Čekanice

Noční LOS (pohárový)

http://los.zbranekvalitne.cz/zavod-155

kuba

Příspěvek#2 » ned 25. lis 2012, 01:20

Díky za závod. Na noční závod jsem čekal samé situace z místa apod. Ale hodně mile jste mě překvapili. defakto všechno s pohybem, pro všechny určitě náročné, ale parádní. Určitě lepší jak všechny denní , na kterých jsem v Čekanicích byl. :)

Ptak

Příspěvek#3 » ned 25. lis 2012, 10:44

Taky se mi to moc líbilo. Jenom by to chtělo příště porešit použití podvesných baterek jinak. Včera byly možností startovat vždy na zbrani hodně zvyhodneny proti ručním světlum. Me divize se to sice netýkalo, ale stejně se mi to zdálo už moc. Ale fakt zajímavý a těžký závod. Díky.

maja

Příspěvek#4 » ned 25. lis 2012, 11:05

Ptak: Tak navrhni, jak by se to dalo řešit. Zakázat podvěsné? To není fér vůči těm, co je mají, i když by to třeba v rámci závodu bylo souměřitelnější. Sundat je a při startu nandat? Ne všechny se sundavají bez použití nástroje. Na situaci 2 se to na začátku řešilo a došlo se k tomu, že jednoduché řešení není. I s baterkou v druhé ruce se dá nastřílet rychle a dobře. A i s baterkou na zbrani se to dá pokazit :)

vlasten

Příspěvek#5 » ned 25. lis 2012, 11:08

Ono to s těma baterkama je obecně problém. Kdybychom to chtěli souměřitelné, tak by museli všichni střílet stejnou baterkou, kterou by vyfasovali na situaci. A to by zase bylo křiku, že ten a ten je zvyklý na něco jiného...

Takže bych do toho moc nevrtal. Ti s baterkou na zbrani, kteří střílí stejně jak ve dne, se připravují o tu největší legraci. Dobře jim tak. :-D Berme to jako závod na vyzkoušení střelby v noci, kterou si většina lidí jinak nemá kďe zkusit a buďme rádi, že je. Vymyšlené to bylo hezky, akorát moje bludička nedosvítila na dvojce až k terčům, takže pro příště vím, že musím zainvestovat do lepšího svítidla. :)

Díky za závod!

sided
moderátor

Příspěvek#6 » ned 25. lis 2012, 11:30

Taky se přidám, pěknej a těžkej závod. Když se k čoudilkám přebíjenkám přidá ještě mentální blok tak to stojí zato :D .
Co se baterek na zbrani týká.... můj názor je že by se mělo startovat se sundanou, když nejde nasadit bez nářadí tak prostě svítí z ruky, tam žádný problém nevidím. Docela by mě zajímalo jaká byla procedura s batekou na zbrani na dvojce? Tam bylo potřeba posvítit na terče a vrátit se pro zbraň......

MichalAdam

Příspěvek#7 » ned 25. lis 2012, 11:35

No byl to dlouhý den :D
Použití podvěsné baterky,nebo baterky z ruky je vždy pro souměřitelnost problém,ale takový je život.Mě se závod líbil,jen to nemuselo být z pohledu obranné situace tak daleko,ale zase to beru jako zkoušku kam až lze za baterky střílet.Zajímavý byl i pohled na některé vybavení střelců, kde baterka jen tak tak našla siluetu terče a jiné měli pěkné ostré světlo.Prostě neni baterka jako baterka..

icehand

Příspěvek#8 » ned 25. lis 2012, 11:56

Podvěsná svítilna nasazená na zbrani a takto uložená v pouzdře je myslím oproti "ruční svítilně a zbrani" minimálně stejný hendikep, jako Záložní pistole a pistole div.Standard. Možná bych se nebál ani srovnání divize Open a Production v IPSC.
Jediné řešení vidím v rozdělení do divizí. Pokud by to byl problém, alespoň pro orientaci střelců napsat do výsledků kdo s čím střílel. To by zase tak velký problém být neměl. Napsat před jméno pouze symbol. Omezovat střelce, kteří jinak mají svítilnu trvale namontovanou na zbrani a v tomto stavu ji nosí, tím, že budou nuceni svítilnu po startu vždy nasazovat, považuji za nesmysl. Jinak moc pěkný závod! Díky!

MichalAdam

Příspěvek#9 » ned 25. lis 2012, 12:03

1-4tý podvěsný ,5tý baterka a 6-7 podvěsný.Dál nevim.třeba to někdo ještě dál doplní.

Ptak

Příspěvek#10 » ned 25. lis 2012, 12:18

Tak třeba se mohla zařadit jedna nebo dvě situace, kde by se startovalo se světlem sundaným ze zbraně. Ale nechci rozvíjet ohromnou diskusi na touto téma. Byla to spise taková úvaha nahlas

Jura1

Příspěvek#11 » ned 25. lis 2012, 12:29

Missing in Action: Dejte prosím vědět, kdyby se našla černá svítilna Ledwave 3,5W, pravděpodobně zůstala položená na stg. 2, ale mohla být i náhodou vytrousená kdekoliv jinde. Pokud tam někde zůstala a dala se do "ztrát a nálezů", prosím napiště. Díky!

ianraider

Příspěvek#12 » ned 25. lis 2012, 13:21

Jura1 - Na 2. baterka nezůstala,myslím tím stolek a okolí postele.Poměrně hodně se tam svítilo při přípravě střelce na situaci. Ale M.Kopřiva mě zdělil,že nalezená baterka byla dána do zátiší (hospoda)

kuba

Příspěvek#13 » ned 25. lis 2012, 14:59

Je to jeden z mála závodů, kde můžeme střílet tak jak nosíme. když nosím 17 tak vždycky se světlem a nejsem sám, na losu vím minimálně o dalších 5ti lidech co to takhle mají. V momentě kdy to budete takhle nějak hloupě omezovat tak to postrádá tu myšlenku losu. To už za chvíli můžeme lidi hendikepovat protože rychle běhaj, protože líp střílej. to je nesmysl. Každý má vybavení jaké má a jestli má svítilnu tam a tam je přeci naprosto jedno. Verte mi nic vás nenasere víc než že máte podvěsnou svítilnu a protože si ji lidi odmítají pořídit/nechtějí a pod. tak protože máte lepší vybavení, které ještě nosíte, tak vám ji zakážou. Pak jsme zase v nevýhodě my. protože to s baterkou mimo zbraň netrénujem.

Každý ať si používá vybavení jaké chce. A jaké mu vyhovuje. Pokud to neodporuje bezpečnosti. Někoho omezovat, to je špatně.

MarK
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#14 » ned 25. lis 2012, 15:10

Jakube, v tom máš bezpochyby pravdu, ovšem stejný argument se dá vesele použít pro zrušení divizí :)
Vždy je třeba hledat nějakou rovnováhu.

jk-stengan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#15 » ned 25. lis 2012, 19:38

zdravím ve spolek:
jen krátce páč jsem si ktomu včéra řekl své a dál to nehodlám řešit jwe to jen a jen na tom jestli někoho napadne příště dotáhnout věci jenž předělává do konce... konec.

baterka ano byla ale někdo si ji vyzvedl... jestli to byl nebo nebyl majitel sorry ale to nepoznám.

dále tam zbyl termohrnek doufám že se přihlásí majitek.

jínak dáíky všem co dorazili a vydrželi do konce.
pro příště nejsme ničím nuceni někomu zchovávat a předávat případnou cenu za umístění TAKŽE ODTĚD KDO JE NATOLIK SPROSTEJ ŽE NEHODLÁ POČKAT NA VYHLÁŠENÍ NEMÁ NÁROK NA PŘÍPADNÉ OCENĚNÍ JEHO VÝKONU A NEBUDE SE NIC PO NIKOM POSÍLAT ANI SCHOVÁVAT PROSTĚ NEJSTE PŘÍTOMNI NEMÁTE NA TO NÁROK.

dále bych vás rád upozornil a to hlavně ty co se bezhlavě přihlašují a poté se ani neomluví a blokují místo jiným střelcům může se vám velice rychle stát že jednoho dne dorazíte ale nebudete pustěni do závodů aby jste pochopili že pokud nemáte slušnost vy tak od nás ji také nečekejte.

jínak všem co vydrželi díky a přístě se trochu polepším nejen se vzáleností ale také s označením.

P.S. baterky a rozdelení do případných divizí jakož to jedinej pořadatel přírodních nočních LOSů nepodpořím je váš problém co máte za baterku a jakým způsobem ji používáte. každý může pořídit v této době co mu vyhovuje, takže se podle toho zařidte a máte stejný možnosti jako kdokoliv jinej a keci proč mám kupovat něco co potřebuju 1-3x za rok to nechápu velice rád vám hned odpovím NEMÁTE MOŽNOST VYHRÁT páč netrénujete včerejšek u některých jedinců naprosto zoufalství nejen manipulace se zbraní ale technika držení bludiček by včera dala asi 70různých způsobů jak to nefunguje. tod vše možná by stálo za to to předtím vždy vyzkoušet a né psát otom jak nemám šanci porazit podvěsnou baterku protože ji nemám a nebo s baterkou neumím. tod vše....

Zpět na