25.06.2013 - Závod LOS: LOSík Brno

Kdy a kam za střílením

Moderátor: LOS vedení

ZbraneKvalitneCZ
ZbraneKvalitneCZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#1 » stř 12. čer 2013, 14:40

komentáře k závodu

25.06.2013
Trigger Service

LOSík Brno

http://los.zbranekvalitne.cz/zavod-324

Steiner
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#2 » stř 12. čer 2013, 14:41

Prosím zájemce, aby se registrovali do označených squadů podle následujícího klíče:

Začátečníci
Squad 1, 17:15-18:30
Squad 2, 18:15-19:30
mají dosud absolvované méně než 3 LOSíky/LOSy

Pokročilí
Squad 3, 19:15-20:45
mají dosud absolvované už 3 a více LOSíků/LOSů

Zajistíte tím hladký a bezproblémový chod soutěže. Ve squadech vyhrazených pro začátečníky se budou rozhodčí více věnovat vysvětlování, příp. praktickým ukázkám správného řešení situací. Ve squadu určeném pro pokročilé se už předpokládá praktická znalost pravidel, povelů a způsobů řešení situací.

AREYOU
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#3 » stř 19. čer 2013, 19:44

Zdarec,

bude se to střílet po staru nebo dle těch super novejch pravidel na kilometry daleko :o?

ilicz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#4 » stř 19. čer 2013, 20:01

Ahoj,
pojede se podle nových pravidel, tzn 5 a 10m.

AREYOU
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#5 » stř 19. čer 2013, 21:44

A toho jsem se bál, že napíšeš :-).

Steiner
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#6 » stř 19. čer 2013, 22:04

Kluci, klid...

Pravidla jsou tady: http://los.zbranekvalitne.cz/pravidla/losik , přečtěte si hlavně postup cvičení.

Z prostorových důvodů střelnice budeme mít jen jednu odchylku od platných pravidel, cvičení C nebudeme střílet na 15m, ale jenom na 10m...

AREYOU
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#7 » čtv 20. čer 2013, 07:44

Situace B,
cvičení B7
jestli se začne pohybem vpřed (po staru) nebo vzad po novu je si myslím jedno, jen tam asi je překlep jelikož start na linii 5m a zastavit před linií 4m, když jdu pohybem vzad mi nedává smysl.

cvičení B8
-start na linii 10m, střelec stojí zády k terčům
-signál: otočka, tasení
-výstřel na LEVÝ terč
-prázdná zbraň, vynucené přebití zbraně
-výstřel na PRAVÝ terč
po staru to bylo si myslím lepší jelikož ve vzdálenosti 5m mi vynucení přebití ve stoje připadne logické, ale ve vzdálenosti 10m bych přebíjel již v kleku (z hlediska obrany).

cvičení B9
po novém úprava k lepšímu, po staru člověk první 2-3 metry vysprintoval a pak teprve tasil a za pohybu střílel na menší vzdálenost (aspoń já to tak dělal), s novou formou pravidel musím ihned tasit a za pohybu střílet na min. vzdálenost 8 metrů, což beru jako logičtější (z hlediska obrany).

Situace C
pakliže to bude na 10 metrů okey na 15 metrů "2x2 HEADSHOTy" mi připadne trochu mimo obranou střelbu.

Moje komentáře berte prosím pouze jako pohled člověka co LOSíky střílí a má chuť se k tématu vyjádřit, nejde mi o to, abych tady rozpoutal hádku nebo někoho nazvedl ze židle!

Steiner
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#8 » čtv 20. čer 2013, 08:17

ad cvičeí B7 - ty 4m jsou překlep, bude opraveno, má být 10m

ad cvičení B8 - klidně přebíjej v kleku, pravidla neříkají že to musí být ve stoje ;)

Ono nejde o žádná "nová" pravidla, to jsou pořád stejná pravidla která na tom webu byly prakticky od začátku, akorát v Brně se to střílelo trošku jinak ;) no a po schůzce s ostatními organizátory LOSíků (resp s pražským organizátorem :mrgreen: ) jsme se dohodli že se to bude všude střílet stejně podle těch jedněch pravidel s výjimkou, kdy to nedovolí prostorové možnosti nebo provozní řád konkrétní střelnice. Takže jsme si v Brně ponechali jen výjimku u cvičení C = 10m.

AREYOU
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#9 » čtv 20. čer 2013, 08:51

Okey, přebiju v kleku a následnou střelbu mohu taky dokončit z kleku? Nebo už se pak musí do stoje? Mě by to v tom kleku dokončit i střelbou připadlo nic nenormálního, co? 8-)

Steiner
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#10 » čtv 20. čer 2013, 08:56

Proč ne, klidně v kleku, pokud to bude bezpečným způsobem a vejdeš se do bezpečnýho úhlu. V pravidlech je u tohoto cvičení střelba z místa, není napsaný jestli ve stoje, vkleče, vleže... ;-)

Ogres

Příspěvek#11 » čtv 20. čer 2013, 16:24

Ještě jedna technická ke cvičení B9 (střelba za pohybu vpřed). Začátek na 10m, 4 výstřely, konec na 8m. Nejsou dva metry trochu málo pro střelbu za pohybu?

PaF

Příspěvek#12 » čtv 20. čer 2013, 16:32

Zacatek na 10m, konec na 5m.

Ogres

Příspěvek#13 » čtv 20. čer 2013, 18:40

OK, tak je to asi jen renonc v pravidlech...

AREYOU
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#14 » čtv 20. čer 2013, 20:56

PaF
takže u B9 žádná změna, můžu dál první dva metry odsprintovat :-) jen překlep?

PaF

Příspěvek#15 » pon 24. čer 2013, 08:32

jj, muzes, ale pak se nediv tem zasahum. Jak budes brzdit, strhnes...
Radeji drob kroky a strel to z 8-9m. Uvidis, ze výsledek bude lepsi.

Zpět na