25.06.2013 - Závod LOS: LOSík Brno
Kdy a kam za střílením
Moderátor: LOS vedení
- 

ZbraneKvalitneCZ 
 - Kontaktovat uživatele:

- ZbraneKvalitneCZ

- Steiner

Příspěvek#2 » stř 12. čer 2013, 14:41
Prosím zájemce, aby se registrovali do označených squadů podle následujícího klíče:
Začátečníci
Squad 1, 17:15-18:30
Squad 2, 18:15-19:30
mají dosud absolvované méně než 3 LOSíky/LOSy
Pokročilí
Squad 3, 19:15-20:45
mají dosud absolvované už 3 a více LOSíků/LOSů
Zajistíte tím hladký a bezproblémový chod soutěže. Ve squadech vyhrazených pro začátečníky se budou rozhodčí více věnovat vysvětlování, příp. praktickým ukázkám správného řešení situací. Ve squadu určeném pro pokročilé se už předpokládá praktická znalost pravidel, povelů a způsobů řešení situací.

Začátečníci
Squad 1, 17:15-18:30
Squad 2, 18:15-19:30
mají dosud absolvované méně než 3 LOSíky/LOSy
Pokročilí
Squad 3, 19:15-20:45
mají dosud absolvované už 3 a více LOSíků/LOSů
Zajistíte tím hladký a bezproblémový chod soutěže. Ve squadech vyhrazených pro začátečníky se budou rozhodčí více věnovat vysvětlování, příp. praktickým ukázkám správného řešení situací. Ve squadu určeném pro pokročilé se už předpokládá praktická znalost pravidel, povelů a způsobů řešení situací.
- Steiner

Příspěvek#6 » stř 19. čer 2013, 22:04
Kluci, klid...
Pravidla jsou tady: http://los.zbranekvalitne.cz/pravidla/losik , přečtěte si hlavně postup cvičení.
Z prostorových důvodů střelnice budeme mít jen jednu odchylku od platných pravidel, cvičení C nebudeme střílet na 15m, ale jenom na 10m...

Pravidla jsou tady: http://los.zbranekvalitne.cz/pravidla/losik , přečtěte si hlavně postup cvičení.
Z prostorových důvodů střelnice budeme mít jen jednu odchylku od platných pravidel, cvičení C nebudeme střílet na 15m, ale jenom na 10m...
- AREYOU

Příspěvek#7 » čtv 20. čer 2013, 07:44
Situace B,
cvičení B7
jestli se začne pohybem vpřed (po staru) nebo vzad po novu je si myslím jedno, jen tam asi je překlep jelikož start na linii 5m a zastavit před linií 4m, když jdu pohybem vzad mi nedává smysl.
cvičení B8
-start na linii 10m, střelec stojí zády k terčům
-signál: otočka, tasení
-výstřel na LEVÝ terč
-prázdná zbraň, vynucené přebití zbraně
-výstřel na PRAVÝ terč
po staru to bylo si myslím lepší jelikož ve vzdálenosti 5m mi vynucení přebití ve stoje připadne logické, ale ve vzdálenosti 10m bych přebíjel již v kleku (z hlediska obrany).
cvičení B9
po novém úprava k lepšímu, po staru člověk první 2-3 metry vysprintoval a pak teprve tasil a za pohybu střílel na menší vzdálenost (aspoń já to tak dělal), s novou formou pravidel musím ihned tasit a za pohybu střílet na min. vzdálenost 8 metrů, což beru jako logičtější (z hlediska obrany).
Situace C
pakliže to bude na 10 metrů okey na 15 metrů "2x2 HEADSHOTy" mi připadne trochu mimo obranou střelbu.
Moje komentáře berte prosím pouze jako pohled člověka co LOSíky střílí a má chuť se k tématu vyjádřit, nejde mi o to, abych tady rozpoutal hádku nebo někoho nazvedl ze židle!

cvičení B7
jestli se začne pohybem vpřed (po staru) nebo vzad po novu je si myslím jedno, jen tam asi je překlep jelikož start na linii 5m a zastavit před linií 4m, když jdu pohybem vzad mi nedává smysl.
cvičení B8
-start na linii 10m, střelec stojí zády k terčům
-signál: otočka, tasení
-výstřel na LEVÝ terč
-prázdná zbraň, vynucené přebití zbraně
-výstřel na PRAVÝ terč
po staru to bylo si myslím lepší jelikož ve vzdálenosti 5m mi vynucení přebití ve stoje připadne logické, ale ve vzdálenosti 10m bych přebíjel již v kleku (z hlediska obrany).
cvičení B9
po novém úprava k lepšímu, po staru člověk první 2-3 metry vysprintoval a pak teprve tasil a za pohybu střílel na menší vzdálenost (aspoń já to tak dělal), s novou formou pravidel musím ihned tasit a za pohybu střílet na min. vzdálenost 8 metrů, což beru jako logičtější (z hlediska obrany).
Situace C
pakliže to bude na 10 metrů okey na 15 metrů "2x2 HEADSHOTy" mi připadne trochu mimo obranou střelbu.
Moje komentáře berte prosím pouze jako pohled člověka co LOSíky střílí a má chuť se k tématu vyjádřit, nejde mi o to, abych tady rozpoutal hádku nebo někoho nazvedl ze židle!
- Steiner

Příspěvek#8 » čtv 20. čer 2013, 08:17
ad cvičeí B7 - ty 4m jsou překlep, bude opraveno, má být 10m
ad cvičení B8 - klidně přebíjej v kleku, pravidla neříkají že to musí být ve stoje

Ono nejde o žádná "nová" pravidla, to jsou pořád stejná pravidla která na tom webu byly prakticky od začátku, akorát v Brně se to střílelo trošku jinak
 no a po schůzce s ostatními organizátory LOSíků (resp s pražským organizátorem  
 ) jsme se dohodli že se to bude všude střílet stejně podle těch jedněch pravidel s výjimkou, kdy to nedovolí prostorové možnosti nebo provozní řád konkrétní střelnice. Takže jsme si v Brně ponechali jen výjimku u cvičení C = 10m.

ad cvičení B8 - klidně přebíjej v kleku, pravidla neříkají že to musí být ve stoje
Ono nejde o žádná "nová" pravidla, to jsou pořád stejná pravidla která na tom webu byly prakticky od začátku, akorát v Brně se to střílelo trošku jinak
- AREYOU

- Steiner

Přejít na		

- ZbraneKvalitneCZ
 - Webstránky
 - Webstránky LOS
 - Provoz fóra ZK
 - Komentáře
 - Střelba
 - Legislativa
 - Zbrojní průkaz, zákony
 - Zabezpečení zbraní/střeliva