01.02.2014 - Závod LOS: PZ

Kdy a kam za střílením

Moderátor: LOS vedení

ZbraneKvalitneCZ
ZbraneKvalitneCZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#1 » ned 2. úno 2014, 00:36

komentáře k závodu

01.02.2014
GunCenter

PZ

http://los.zbranekvalitne.cz/zavody/248/

tempest

Příspěvek#2 » ned 2. úno 2014, 07:42

Závod bych považoval za slušný otrokovický standard. Výjmečně žádný extra sviňárny, ale pěkný zastřílení.
Když to vezmu popořadě, první stage byla celkem v klídku, čekal jsem že dva zlý hoši budou málo, tak jsem si to prošel ještě jednou a vyplatilo se. čas otřesnej, ale nenachytali mne...
Druhá stage byla to nejlepší, i když byla "jen" popperová a navíc odkrytá. Vyskočit z trabanta a páskovat zásobník jednoruč bylo zajímavý. Dost lidí si na přesnost střelby věřilo trochu moc a dopáskovávali. Já zvolil šest ran a na pět se čtyři poppery položily. Škoda zmršeného krytí, nebo vlastně absence jakéhokoliv krytí.. :(
Na trojce jsem si dával záležet, abych rozháněl dým tupou stranou mačety, protože vím, jak je Pepan choulostivý na své "nádobíčko". Ale kam mi šla pak z ruky, když jsem začal řešit terče, to opravdu nevím doteď. Byl jsem nak nadrbanej na terče, před očima "rudá mlha, rudý dým, nic jiného nevidím", tunelové vidění, ještě abych se staral o mačetu.
A čtyřka byla pro mne trochu kontroverzní. Ze stejné příčiny, jako mi zmizela na trojce z ruky a dohledu mačeta, letěl na čtyřce z ruky hasičák. Až potom jsem se dozvěděl, že nabral směr na Pavla (tímto se mu ještě jednou omlouvám) a já si tak připsal jednu proceduru a to za neodložení hasícího přístroje :D Pořád jsem pátral po terčích, pořád jich bylo málo, ale nakonec jsem to prošel po střelecké stránce dobře. Po hasičské méně dobře.
Závěrem vzkaz pražákům: Na pouštění příště seru. Nestihl jsem (neříkám, že jen kvůli vám, prostě to bylo všera kurevsky časově nárošné) poslední vlak domů a kdyby nebyl Venca takový šílenec a neodvezl mne autem až do Hradce, ačkoliv je z Jeseníku, nocoval bych v Pardubicích na nádraží a domů dorazil ve tři ráno. Takže příště odkládám svou vlídnou tvář a budu sobec.
A úplně na konec musí přijít poděkování: Děkuji stavěčům, rozhodčím, obsluze za barem, dopravci a vůbec těm, kteří mi umožnili tam zase jednou být a užít si to... (no, hlavně první dvě jmenované skupiny) Díky!

Radek07

Příspěvek#3 » ned 2. úno 2014, 08:43

Opět velmi vydařený závod. Ukázal, že ne vždy budeme mít obě dvě ruce k dispozici pro páskování munice, a že je potřeba umět střílet i jednou rukou. Hned za dveřmi může být usměvavý pán s dvojkou, kterou vám ustřelí hlavu pokud ho neřešíte jako prvního. Prostě bezhlavé vlítnutí do situace nebylo tady to pravé ořechové. Všem tzv. "kropičům" bych doporučil se do Otrokovic občas podívat.
Shrnuto: výborné fazole, vypečené situace a velmi příjemně strávené odpoledne. ;)

Doufám také, že všichni v pořádku dojeli domů, protože to všude ku*evsky klouzalo.

petr zlín

Příspěvek#4 » ned 2. úno 2014, 11:52

Tak jsem si zas vyzkoušel to,co jsem nikdy nenacvičoval.Třeba jsem zjistil,že na záchyt závěru nedostanu palcem pravé ruky aniž bych nekroutil pistolí v dlani.Páskovat zásobník jednou rukou jsem taky nezkoušel.První dva popery šly dolů celkem rychle ale zbylé dva někdo přišrouboval a zároveň drcnul do zdravotníka :D:Katastrofa 2x dobíjel a s časem 90s+body navíc zahanbeně odcházel..
1. šla dobře.Nachytat jsem se nenechal 4x Alfa a....2xmiss :evil: Bože snad se to někdy naučím...
3 a 4 klasika.Jen zjišťuji,že vykrajovat a krýt se,mi jde líp,než využívat horizontální kryt.Furt moc trčím..
Co napsat..S obdivem sleduji vás všechny co to fakt máte v ruce.

Závěrem poděkování Vám všem co to pro nás děláte.To,že je to paráda se potvrdí večer..Vždycky si vše zas a znovu přehrávám a prožívám..Zkrátka díky za dobrý film ve kterém jsem sice dost špatný herec a přesto se výborně bavím..

kaja

Příspěvek#5 » ned 2. úno 2014, 13:22

Ahoj

Na LOS do Otrokovic sem se odhodlal po doporuceni kolegy strelce. Predtim se mi nikdy nechtelo vazit tak dlouhou cestu. Ale po absolvovani musim rict, ze za to rozhodne stala.

Uz sem par LOSu odjezdil (coz neznamena, ze bych byl kdovijaky strelec...), a vzdycky me mrzely otevreny stage, neterce rozliseny jen skrtnutim nebo ne-pistolkama a obecne sportovnejsi pojeti (coz uz stihlo zanechat nektere zlozvyky, viz. dale).

Prijezd/prichod k arealu byl vpohode, jen me prakvapila uroven strelnice zastrcene kdesi v prumyslovym arealu. Strelnice v Praze by mohly zavidet..... Ze zacatku sem trochu tapal co, kde a jak, ale nakonec diky personalu a organizatorum v pohode.

Pak se ukazalo prvni, zasadnejsi, ale asi jedine minus zavodu- cekaci casy. Chapu, ze uzavrena strelnice a slozitejsi situace trochu to rychlejc nedovolej, ale priste si beru knizku :idea: . Asi to i zhorsilo moje asocialni rozpolozeni :roll: .

Co se tyce jednotlivych stagi, zacinal sem na 2jce. Pro me asi nejjednodussi. Poppery, manipulace jednoruc,... Krom paskovani veci, ktery se daji potkat i na jinych LOSech, navic otevrena situace. No stress, napaskovano radsi 6, na 4 pomaly rany to popadalo. To sem mel jeste jakz-takz dobrou naladu...

Pak na 1cku. Zlozvyk z "zavodu". Pocitani ran.... Fajn, 3 terce... (neco jako propozice-neterce me nemohlo rozhodit). Takze 17+1 ve zbrani a jde se valcit. Utikaj! Loveckej instinkt zapracoval, a prvni dva byli jasny. Jenze pak nakej divnej pan s cimsi hunatym v rukou. Zavahani. Sakra, tenhle tenrc na nastence nebyl (coz samozrejme neni ani pokus o vymluvu), hmmm, jeste jeden terc, prez natazeny packy s pistoli prd vidim.... bum...bum.... kontrola okoli a pak uz bylo jasno... To bude u soudu veselo...

DLOOOUHE CEKANI

3jka. Super napad s "mlhou" (ackoliv cizi telesa jako macety se z rany zasadne nevyndavaj, natoz pak z hlavy....), prvni cast snad jakz-takz. Jenze pak na me zblizka vybehl agresivni chlapek, co me chtel utlouct cihlou s displejem. Zbran jako zbran....

4ka zacinala hezky, jen me pak zaskocil terc za dverma, vykrojeno sme mel, jen sem dumal, jestli vystrelit, neb dekoliv jinde by tohle byl jen bordel pohozenej po zemi, a za strelbu do takovyho uhlu bych mel zfleku DQ a cestu domu... nakonec sem si vzpomel na briefing a mazl ho. Pak prochazka sadem a dva terce bez kryti a pak uz to mozna pokracovalo tak nak jak melo.

Na vyhodnoceni sem necekal, neb posledni flek sem si uz zamluvil dvema babama a prockama, a navic sem musel pelasit domu.

Kdyz to shrnu, tak paradni zavod, kde jde konecne o to, o cem by IMHO LOS mel bejt. tajny situace a vic premejsleni a taktiky, ne jen "IPSC se skrytym nosenim". Urcite se pokusim dorazit priste, s chladnejsi hlavou a pripravenej na vsechno :D

lekar.t

Příspěvek#6 » ned 2. úno 2014, 13:26

tempest píše:Závěrem vzkaz ostatním "přespolním jako jsem JÁ" : Na pouštění příště ... . Nestihl jsem (neříkám, že jen kvůli vám, prostě to bylo všera kurevsky časově nárošné) poslední vlak domů. Takže příště odkládám svou vlídnou tvář a budu " se lásit o přednostní odbavení " Díky!

píši to sem aby na příští závod nebylo pochyb

pořadí určí Lekar.t
Tu tvoji tvář tempestE označím hodinou s dostatečnnou časovou rezervou na fazole přesun na nádraží a koupení jízdenky.
Po situacích 1. a 2. bude výzva, aby se přespolní přesunuli a připravili. OK :lol:

Georg

Příspěvek#7 » ned 2. úno 2014, 13:33

Tak i já jsem konečne dnes v neděli dopoledne dorazil ze závodů domů :lol:
Sobotní závody bych hodnotil ze dvou částí:

A závod jako takový, stage)
byly fajn, opět dobře připravené

B můj výkon)
no, tak blbě už jsem dlouho nestřílel :(

Nicméně, ja jsem to viděl já:
Stage 1)
Mačkání tlačítek je fpoho, ale bóže, proč jsem si zvolil tak blbé pořadí oken ? (2,1,3 a pak zas 1 :roll: )
http://www.youtube.com/watch?v=yMRfkBZjx_c stage 1

Stage 2)
Kam "narvat" malý jednořadý zásobníček na 8 ran tak, aby se dobře páskovaly náboje jednou rukou ? No "dobře" ... vždyť ty dva poslední jdou hůř (zvlášť ten poslední) i oběma rukama ! Do podkolení jamky (nebo mezi lýtko a stehno) to bylo víceméně nemožné, protože ze zásobníku trčí záchyt závěru, který se při stlačovánbí zásobníkové pružiny zasekl o kalhoty a nešlo páskovat víc jak 3-4 náboje. Takže kam sním ? Do boty ! Je plochý, tak se tam vešel :lol: Jenže střelba jednoruč jaksi ten den nebyla mou silnou stránkou :D
Mimochodem i zasouvání zásobníku do pistole, kde "zavazel" záchyt zásobníku na patě rukojeti nebylo bez problémů. Když jsem se doma pochlubil, zeptala se mě má milá polovička, proč jsem si tu pistol nechytil jistým způsobem. A já na to jak ? A ona mi to ukázala. Bezpečně (zbraň směřovala správným směrem) a bez problémů. Škoda, že tam včera nebyla se mnou. Ušetřila by mi svou radou drahocené vteřiny :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=7jW9tgp9X9A stage 2

Stage 3)
dobrá stage, ale proč se do přestřelky motal chlap a snažil se něco vytáhnout ? Co kdyby to byla zbraň ? Tak dostal 2 rány "na střed" (2x Alfa). No a já pomyslných 10 let :D
http://www.youtube.com/watch?v=UJLaumNu5yw stage 3

Stage 4)
nic pro zběsilé kropiče. I zde se střílelo hlavou :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=A-b-VfIurO4 stage 4

Tentokrát mi to nějak nevyšlo, ale každý den není posvícení. Až zas opět příště přijedu, budu "dělat problémy" (jak se vyjádřit Hungry při registraci) s Makarovem :lol:

Pěkný závod, na který stálo za to si přijet zastřílet. Zase jsem o něco chytřejší :D
Díky všem pořadatelům, pomocníkům a personálu za dobře odvedenou práci :thumbup:

Harmitsch

Příspěvek#8 » ned 2. úno 2014, 14:03

Po nekolika mesicich koketovani s Otrokovicema (mam to 350 km) jsme se konecne odhodlali vyrazit. Byla zima, vitr, zkratka hnusne na venkovni strelnici. Po skoro 4 hodinove jizde prekvapilo vyborne zazemi a stabilni teplota 15°C. Zacatek byl trochu pozdeji nez ve 14h a po briefingu se slo strilet. 1+2 stage najednou (byly jinde) sly rychle. Zadne poradi, lide sli na řadu jako u zubare (rozumej styl "dobry den, kdo prisel posledni?"). Skoda jen, ze se 3+4 stage strilely az kdyz byli vsichni na 1 vystridani. Ale jinak to nejde (takove Dobrany jsou na tom jeste hur). A ted ke stagim:

hodne prekvapily. Neco podobne jsem zazil jen ve Stodu (ovsem tam to nebylo tak promakane: maceta ve spalku/hlave spolustolovnika, pan s usmevem s dvojkou za dvermi, nabijeni jendou rukou). Na fototerce jsem nikdy nestrilel (nepocitam FXa na kurzu :)), takze mila hlaska po dostrileni "a co ti udelal ten pan s pejskem, zes ho 2x strelil" me utvrdila v tom, ze tady jsou LOSy uplne jine nez na jake jsem zvykly. 2 stage - nemohouci ruka. Paskovani vice mene bez problemu, strelba jednou rukou zase s problemy. Mozna jsem mel jako preuceny levak srilet levou :oops: Poprve za to co jezdim na LOSy se mi povedlo nedokoncit stage. Dalsi stage byly pekne - maceta ve spalku (aby nedoslo k dalsi ztrate krve jsem ji zaseknul zpatky). Posledni byla nejlepsi (i kdyz jsem cekal na zvolani HORI ktere neprichazelo). Za dverma me dostal pan s dvojkou (hned pod nim byl dalsi nevinny pan s dvojkou - viz foto, budou na MG za chvili). Typky v aute jsme na tmavem pozadi uplne prehlidnul. Odkryty padoucha po dostreleni popra v aute byl vyborny napad (predtim tam byl neterc). Neslyset ze "tam neco padlo", asi bych ho nechal.

Shrnuto - tenhle LOS se zatim nejvic blizil me predstave "obranne" strelby. Styl Rambo do dveri a bum bum bum full-house tu urcite narazi na nejaky chytak autoru stage, kterym timto dekuji za vybornou akci. Gulasek k obedu take kvalitni (jen fazolky o sobe dneska davaji trochu vedet). O pulnoci doma - to bylo (krome nezásahů na 2. stagi jediné) minus. Jdu zpracovavat fotky.

Nobel

Příspěvek#9 » ned 2. úno 2014, 14:55

Super LOS jako vždy. Tajné situace jsou to proč sem jezdím. Člověk se musí spolehnout sám na sebe a nic se nedá dopředu naplánovat stejně jako ve skutečném střetnutí. To, že to člověk nevymyslí kolikrát optimálně je věc druhá :D. Ale proto tu člověk jezdí, aby se poučil.

Stage 2, terče ujíždějí dozadu, 1. terč, 2. terč, 3. terč pořád jede, nevím kam až dojede tak rychle vystřelit,pro jistotu 4x je přeci nejdál. Pak se mě rozhodčí ptají co mi ten pán s pejskem v náručí udělal, že jsem ho 4x trefil :-D
Stage 4, pán za dveřmi byl obzvlášť vypečený, sice jsem otevřel dveře a vykrajoval, ale nebylo to dostatečné, protože jsem si ho nevšiml, tak příště důkladněji.

Dík všem stavitelům situací, věřím, že to není sranda to takhle postavit, zvlášť když je to dost hejbací, mají můj obdiv.

tempest

Příspěvek#10 » ned 2. úno 2014, 16:29

Ad výsledky: Zase někdo něco zapomněl přepočítat, nebo tam byla hojná účast "top ten"?

cmk
Vedení LOS

Příspěvek#11 » ned 2. úno 2014, 16:44

Nejdriv k predbihani Prazaku, at to mame za sebou :-)
Cas od casu v Otrokovich (u me tak 1 ze 3-4 zavodu - tedy 1x az 2x do roka) je nejaky důvod, proc spechat domu.¨
Včera to byl muj zdravotni stav (moje neschopnost se nasledne na situaci 3 nadechnout jen po te, co jsem vstal, udelal 6 kroku to naznačila). Takze, ano, beru to na sebe a důvod byl tento (ostatním z party to bylo docela sumak, kdy pojedeme). Nechci se uplne chvástat a placat se po ramenou, ale po tom casu, co me LOS stoji, nemam tak uplne cerne svedomi v tom si ho v oduvodnenych pripadech vybrat - ac me uprimne mrzi, ze to diky tomu u Tebe dopadlo takhle a pokud to byl jediny důvod, zes nestihl poslední vlak, pak se za to i omlouvam.

A k zavodu:
"Otrokovicky slusny standard" bych tak řekl...
1: 2 okna jasny, bum bum... 3 okno stejny jako u všech, co nestrileli na babu - koukam, koukam, koukam, koukam... A pak viim, tak ještě bum-bum...
2: kdo byl na miste - vi... Nabijet do revolveru 12 naboju po jednom, to umim jen ja...
3: seknout, koukat, hledat...
4: na začátek: "vono tam nic není - a ku*va, je", na zaver: "co je to tam ve stinu? aha".

cmk
Vedení LOS

Příspěvek#12 » ned 2. úno 2014, 16:48

Vysledky predelam zítra z práce...
Pro Hungryho: u vzorecku, kde se pocita koeficient davam 0,9X (X od 0 do 8).
Včera byl koeficient 0,94 (pritoment v Pi JKit a MEls)

tempest

Příspěvek#13 » ned 2. úno 2014, 17:30

Honzo, neměl to být útok na tebe, spíš takový povzdech, nebo pokud výtka, tak leda na mou vlastní blbost a neprůbojnost. Kdyby se mi jednalo jen o tu hodinu sem, hodinu tam, tak to vezmi ďas, ale když je ve hře nocleh od Českých drah, tak už to dost nasere... A vzhledem k tomu, že jsi včera byl přítomen hlodaní do pražáku, jistě pochopíš, že jsem si vzal na paškál zrovna vás, ačkoliv šli napřed i bratři slováci a ta banda kolem "černýho kulicha". Ty to metelíš dvě a půl hodiny po dálnici, já strávím ve vagonech a nádražních halách tři určitě. Ale na rozdíl od aut, já jsem blbě omezen jízdníma řádama.. :(
Tohle téma bych uzavřel, prostě příště se budu víc cpát, nebo holt budu nucen odstřílet jen půl závodu.. Anebo by možná šlo začínat včas, ale to je námět pro jiné hlavy.... Howgh!

johnnyjak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#14 » ned 2. úno 2014, 17:44

Otrokovice mě nikdy nezklamou. Ten pocit, když jde člověk do zhruba nastíněné situace a jen čeká, co za překvapení na něj vypečení organizátoři připravili... Například zásobník jsem včera jednou rukou páskoval poprvé. Ještě, že jsem si všiml, jak činnost někteří nacvičují dopředu. Řešit to na místě, asi bych měl o problém navíc :D .
Když se teď s odstupem dívám na videa, co sem dal George, opět si říkám, jak jednoduše to na obrazovce vypadá a o kolik situaci ve skutečnosti člověk vidí jinak. Terče a popry, které si hrají na schovávanou, nebo naopak neterče (omlouvám se CMK :mrgreen: ) zralé na odstřel.
Mimo toho jsem vás všechny rád viděl a podebatoval. Prostě odpoledne jak má být

kaja

Příspěvek#15 » ned 2. úno 2014, 19:59

Ste si vazne jisti tim hodnocenim? Nejak mi neprijde, ze bych mel bejt druhej v pistoli :shock:

Zpět na