CZ Shadow 2
- Letec 12
- Karlos81
Příspěvek#1427 » úte 27. kvě 2025, 20:08
risa2000 píše:Jediná možnost, jak by se to mohlo stát, že má fakt blbá mířidla a ani s hledím úplně dole, není schopen vystřelit náboj rovně. Nebo u něj "nastřelit zbraň" znamená něco jiného, než co tím myslím já. Každopádně, nezpochybňuji, že nějaký borec si koupil pistoli a pak potřeboval vyšší mušku. Zpochybňuji ale, s ohledem na podané informace, že to je vada zbraně.
Já zapoměl, že každé střelivo luger střílí na 25 metrů do stejného místa. A hlavně, když se bavíme o střeleci, který trefil devět patnáctek z deseti ran na terči SČS-D1, tak pokud potřebuje s hledím ještě níž, tak asi ví proč a to mu standardně montovaná muška už neumožňovala.
O vadu zbraně se nejedná. Ta střílí, jak bylo vidět, excelentně.
- Henry
- risa2000
Příspěvek#1429 » úte 27. kvě 2025, 21:32
Karlos81 & Henry: Jediná teorie, se kterou tu pracuji, je, že pokud má zbraň stavitelné hledí, tak se v jeho nejnižší poloze dá ze zbraně vystřelit rovně (nebo skoro rovně - podobně jako S&B udávaná balistická křivka). Přijde mi to logické, protože pak se dá zbraň nastřelit na libovolnou vzdálenost (kde to dává smysl) s libovolným střelivem. A naopak, pokud by to neplatilo, pak stavitelné hledí ztrácí smysl.
Je možné, že to u Targetu neplatí, a že s nějakým střelivem i s hledím úplně dole, se střela po výstřelu v nějaké části balistické křivky pohybuje nad záměrnou. To bych považoval za vadu, ale budiž.
Problém je, že všechna vysvětlení, co tady doteď zazněla, o tom, kam dotyčný míří, střílí, nebo chce střílet, a jak "přecvakává", do téhle vady, i kdyby ji na zbrani měl, úplně nepasují.
Je možné, že to u Targetu neplatí, a že s nějakým střelivem i s hledím úplně dole, se střela po výstřelu v nějaké části balistické křivky pohybuje nad záměrnou. To bych považoval za vadu, ale budiž.
Problém je, že všechna vysvětlení, co tady doteď zazněla, o tom, kam dotyčný míří, střílí, nebo chce střílet, a jak "přecvakává", do téhle vady, i kdyby ji na zbrani měl, úplně nepasují.
- Henry
Příspěvek#1430 » stř 28. kvě 2025, 15:50
Tak tlumočím co jsem se dozvěděl k tomu 6 palci. Měl v ruce tři ty pistole a ne 25 metrů to střílí o 10-12 cm výš!! V Brodě bylo řečeno že je to přece dobře protože je to nastřelený na 25 m na mezinárodní terč na spodní okraj černého ale prý nikoho nenapadlo že by se také mohlo střílet na jiný terč. Je tam prý asi muška 3,5 mm. Než nějaké špekulace půjčte si tu pistoli a zkuste si to. Po výměně mušky to střílí teď na flek na 25 m. Byl jsem svědkem nástřelu.
- JirkaCV
- risa2000
-
Jan Kapoun - Příspěvky: 25
- Jan Kapoun
Příspěvek#1436 » čtv 29. kvě 2025, 06:46
Jak někdo psal výše, tak opravdu byla pistole po koupi nastřelena tak, že když jsem mířil na spodek černého kruhu u mezinárodního terče, tak to střílelo na střed. Nicméně střílíme zejména na terč 135p, takže jsem potřeboval aby to na 25m chodilo tzv na flek. Takto šla pistole nastřelit, ale muška je na maximum dole. V balení je další výměnná muška, ale zda je vyšší nebo nižší než ta co je na pistoli jsem nezkoumal
-
Jan Kapoun - Příspěvky: 25
- Jan Kapoun
Příspěvek#1437 » čtv 29. kvě 2025, 20:53
Jan Kapoun píše:Jak někdo psal výše, tak opravdu byla pistole po koupi nastřelena tak, že když jsem mířil na spodek černého kruhu u mezinárodního terče, tak to střílelo na střed. Nicméně střílíme zejména na terč 135p, takže jsem potřeboval aby to na 25m chodilo tzv na flek. Takto šla pistole nastřelit, ale muška je na maximum dole. V balení je další výměnná muška, ale zda je vyšší nebo nižší než ta co je na pistoli jsem nezkoumal
Omlouvám se, ne muška ale hledí je na max. dolní poloze.
- audis
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX