CZ Shadow 2

Letec 12

Příspěvek#1426 » úte 27. kvě 2025, 19:46

Měl někdo z vás příležitost porovnat přesnost Targetra s Shadowem 2, který je opatřebný vedení hlavně (Barrel bushing)? Možná otázka spíše na někoho kdo zná zázemí výroby obou modelů.

Karlos81

Příspěvek#1427 » úte 27. kvě 2025, 20:08

risa2000 píše:Jediná možnost, jak by se to mohlo stát, že má fakt blbá mířidla a ani s hledím úplně dole, není schopen vystřelit náboj rovně. Nebo u něj "nastřelit zbraň" znamená něco jiného, než co tím myslím já. Každopádně, nezpochybňuji, že nějaký borec si koupil pistoli a pak potřeboval vyšší mušku. Zpochybňuji ale, s ohledem na podané informace, že to je vada zbraně.

Já zapoměl, že každé střelivo luger střílí na 25 metrů do stejného místa. A hlavně, když se bavíme o střeleci, který trefil devět patnáctek z deseti ran na terči SČS-D1, tak pokud potřebuje s hledím ještě níž, tak asi ví proč a to mu standardně montovaná muška už neumožňovala.
O vadu zbraně se nejedná. Ta střílí, jak bylo vidět, excelentně.

Henry

Příspěvek#1428 » úte 27. kvě 2025, 20:55

Karlos81 přesně tak tady se vychází z nějaké teorie ale praxe na terči je jiná. Zvlášť když se tady měří prestnot zásahu na 10 m na pivní tacek :lol: Ta pistole to předvedla pěkně jak je přesná škoda té jedné rány.

risa2000

Příspěvek#1429 » úte 27. kvě 2025, 21:32

Karlos81 & Henry: Jediná teorie, se kterou tu pracuji, je, že pokud má zbraň stavitelné hledí, tak se v jeho nejnižší poloze dá ze zbraně vystřelit rovně (nebo skoro rovně - podobně jako S&B udávaná balistická křivka). Přijde mi to logické, protože pak se dá zbraň nastřelit na libovolnou vzdálenost (kde to dává smysl) s libovolným střelivem. A naopak, pokud by to neplatilo, pak stavitelné hledí ztrácí smysl.

Je možné, že to u Targetu neplatí, a že s nějakým střelivem i s hledím úplně dole, se střela po výstřelu v nějaké části balistické křivky pohybuje nad záměrnou. To bych považoval za vadu, ale budiž.
Problém je, že všechna vysvětlení, co tady doteď zazněla, o tom, kam dotyčný míří, střílí, nebo chce střílet, a jak "přecvakává", do téhle vady, i kdyby ji na zbrani měl, úplně nepasují.

Henry

Příspěvek#1430 » stř 28. kvě 2025, 15:50

Tak tlumočím co jsem se dozvěděl k tomu 6 palci. Měl v ruce tři ty pistole a ne 25 metrů to střílí o 10-12 cm výš!! V Brodě bylo řečeno že je to přece dobře protože je to nastřelený na 25 m na mezinárodní terč na spodní okraj černého ale prý nikoho nenapadlo že by se také mohlo střílet na jiný terč. Je tam prý asi muška 3,5 mm. Než nějaké špekulace půjčte si tu pistoli a zkuste si to. Po výměně mušky to střílí teď na flek na 25 m. Byl jsem svědkem nástřelu.

Jarda.Jezek

Příspěvek#1431 » stř 28. kvě 2025, 18:12

Tak to vypadá spíš jako nežádoucí skrytá vlastnost, možná i vada, že pistole střílí jinam, než kam míří. Otázka je, jaký je pracovní rozsah výšky hledí a jestli vyšší muška významně neovlivní možnost upravit nástřel opačným směrem.

JirkaCV

Příspěvek#1432 » stř 28. kvě 2025, 18:27

Nevím, jak je to dneska a nevím jak u pistolí.
Za mých mladých let byla sportovní puška 22LR na 50 m nastřelená na spodní okraj černého. Líp se to ladilo na "světýlko" mezi černým a muškou.

monk

Příspěvek#1433 » stř 28. kvě 2025, 19:20

to je standartni nastreleni na mirenku. nechces honit cernou mouchu v cernym terci.

risa2000

Příspěvek#1434 » stř 28. kvě 2025, 20:10

Henry: Tak díky za vyjasnění. Tohle dává smysl - byť bych to osobně taky považoval za vadu a chtěl vyšší mušku. Už jenom proto, že žádné soutěže nestřílím. Ale je taky možné, že tahle pistole není pro mne :).

Letec 12

Příspěvek#1435 » stř 28. kvě 2025, 21:07

Target byl údajně vytvořen s ohledem na Německý trh, kde je prý po tomhle modelu, kvůli právním omezením, poptávka. "Standardní" SH2 přesností na terčovku nestačí.

Jan Kapoun

Příspěvek#1436 » čtv 29. kvě 2025, 06:46

Jak někdo psal výše, tak opravdu byla pistole po koupi nastřelena tak, že když jsem mířil na spodek černého kruhu u mezinárodního terče, tak to střílelo na střed. Nicméně střílíme zejména na terč 135p, takže jsem potřeboval aby to na 25m chodilo tzv na flek. Takto šla pistole nastřelit, ale muška je na maximum dole. V balení je další výměnná muška, ale zda je vyšší nebo nižší než ta co je na pistoli jsem nezkoumal

Jan Kapoun

Příspěvek#1437 » čtv 29. kvě 2025, 20:53

Jan Kapoun píše:Jak někdo psal výše, tak opravdu byla pistole po koupi nastřelena tak, že když jsem mířil na spodek černého kruhu u mezinárodního terče, tak to střílelo na střed. Nicméně střílíme zejména na terč 135p, takže jsem potřeboval aby to na 25m chodilo tzv na flek. Takto šla pistole nastřelit, ale muška je na maximum dole. V balení je další výměnná muška, ale zda je vyšší nebo nižší než ta co je na pistoli jsem nezkoumal

Omlouvám se, ne muška ale hledí je na max. dolní poloze.

audis

Příspěvek#1438 » pát 30. kvě 2025, 06:47

Jsem zmatený. Sis nevzal pravítko viď? Jestli chceš aby pistol střílela výše, vezmi si tužku papír a pravítko, nakresli si osu hlavně a záměrné a přijdeš na to, jestli muška výše nebo dolů.

Henry

Příspěvek#1439 » pát 30. kvě 2025, 07:11

Ale on potřebuje střílet níž a jak to udělá když hledí nejde uz posunout dolů?

AT.50

Příspěvek#1440 » pát 30. kvě 2025, 07:13

Musí dát vyšší musku.

Zpět na