Pistole KMR - nové české

DesertEagle

Příspěvek#151 » úte 13. pro 2022, 10:28

To Aris: stejné jako zdůraznování např. "za studena kovaná hlaven". Nejlevnější způsob výroby, pod kterým si laik představuje kosmické technologie. Není to myšleno v souvislosti s KMR, jen reaguji na čem výrobci obecně staví svůj marketing ...

Aris

Příspěvek#152 » stř 14. pro 2022, 10:23

Přesně, to je úplně stejná věc.
Když vidím jak výrobce zbraně vyzdvihuje jako přednost "jedinečnou výrobu z plného materiálu a zastudena kovanou hlaveň", je to přinejlepším úsměvné.
Stejné je to jako se "šperky z broušené chirurgické oceli a unikátními krystaly." Ještě před pár lety se tomu říkalo bižuterie.

Jarda.Jezek

Příspěvek#153 » stř 14. pro 2022, 12:19

Jestli to není jen přecitlivělost čtenáře, kdy do běžných všeobecných údajů o technologickém postupu výroby si někdo vkládá pocity a dojmy z toho, jak to na něj působí, aby si pak stěžoval, že to na něj působí nepřiměřeně?

Protože jestli někdo píše, že řeže pilkou k sobě a soustruhem točí proti směru hodinových ručiček, je to pořád jen údaj o postupu výroby a žádný neoprávněně vyzdvihovaný základ marketingu.

Pro mě jsou to údaje na úrovni šířky závěru a počtu nábojů v zásobníku.

Letec 12

Příspěvek#154 » stř 14. pro 2022, 13:00

Nj, vysvětluj to lidem co o tom nic neví, ale jsou odbrníci na všechno..

locki

Příspěvek#155 » sob 17. pro 2022, 20:27

Myslím, že za studena kovaná hlaveň už dnes s dalšími způsoby hodně drží krok. U pistole je to výhoda, minimalizuje to vnitřní nekonzistenci materiálu a na pistolové hlavni škrábáním fakt žádnou výhodu neuděláš. To má smysl u dlouhých, když se chce člověk posunout z běžné 0,5MOA kované na 0,3MOA a lépe. Za studena kovaná hlaveň pistole tedy každopádně pro mě ++ i když je to standard.

selag
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#156 » ned 8. led 2023, 11:29

Po delším domácím sušení a zabíhání dnes střelnice. SB FMJ 115 grs 70 ran - bez závad, Přebíjené FMJ 124 grs, BA 9 4,8 grs - 100 ran bez závad. Vypadá to, že po počátečních problémech se pistolka zaběhla bude fungovat dle představ. Přesnost zatím nemá cenu hodnotit, zvykáme si na sebe. Tak že po dnešku spokojenost :-)

Jarda.Jezek

Příspěvek#157 » ned 8. led 2023, 17:08

Uff. To mi spadl kámen ze srdce.

Mně se mezitím rozšířil výběr, ke kmr se do výběru prodrala ještě arma zeka. Od jednoho, co je do AZek nadšený, jsem slyšel, že zná dva, co chtěli koupit kmr ale pak koupili AZeku. To mě dost znejistělo.

selag
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#158 » pon 9. led 2023, 12:13

Rozhodně nejsem fanatickým obhájcem KMR - dokážu poukázat i na její nedostatky, ale rozhodovat se o koupi na základě toho, že kamarád slyšel od kamaráda, že mu říkali kamarádi.......to teda asi fakt ne. Můžeš mi říct, co bylo důvodem, že volili raději AZ než KMR? Zpracování, materiál, spasování....... pořád čekám, že se vyjádří se zkušenostma i někdo další. Ne jen, že někde něco slyšel, že někdo říkal. Myslím, že Desert psal, že má Cudu. Zatím žádné zkušenosti a poznatky?

Jarda.Jezek

Příspěvek#159 » pon 9. led 2023, 12:28

Podle toho se nerozhoduji. Ani jsem to tu nenapsal. Kmr jsem měl v ruce, poznatky jsem tu uvedl. AZeku ještě ne, co se mi na ní líbí je v odpovídajícím vláknu. Až ji do ruky dostanu, buď ji zavrhnu nebo ne. Ani jedna ani druhá se nedá teď běžně koupit, navíc není spěch dělat ukvapená rozhodnutí a každý střípek informací se do mozaiky hodí.

Takže klid. Až vyberu, řeknu, co a proč jsem vybral.

selag
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#160 » pon 9. led 2023, 12:46

Jsem naprosto v klidu :-)
Dal sem si tu práci a prošel kvůli Tobě celé vlákno o AZ a co se Ti na ní líbí, jsem tam opravdu nenašel. Ale to je vlastně jedno. Já už své zbraně mám, pokud bude zájem, mohu se podělit o zkušenosti a Tobě přeju při výběru šťastnou ruku :-) Příští týden bych chtěl udělat přímé srovnání Spectry a CZ TS2 Bronze. Za stejných podmínek, se stejným střelivem. Spectra má zatím vystřeleno 370 ran a natáhnout jde v pohodě. TS2 Bronze má vystřeleno 1 517 ran a s natahováním mám stále malý problém. Tak dobře je to TSko spasované. Uvidíme, jak dlouho to oběma zbraním vydrží.

Jarda.Jezek

Příspěvek#161 » pon 9. led 2023, 14:02

Aha, jestli nenapsal, tak to počtu a dopíšu, ať to neplevelíme tady.

A na to porovnání se velmi těším.

Albert

Příspěvek#162 » pon 9. led 2023, 20:20

289097237_5309582282431744_3918261154408884497_n.jpg

Jen pro zajímavost.. foto náhodně nalezené na Facebooku.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

McFly
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#163 » stř 18. led 2023, 17:10

Objednal jsem Orcu jako nástupce svého již olítaného Tanfa, až dorazí něco nafotím a pak i napíšu dojmy až odstřílím nějaké závody (IPSC -standard)

selag
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#164 » pon 13. úno 2023, 14:14

Ze Spectry vystřeleno 560 ran. Zaběhla se, spolehlivost 100% jak s přebíjeným, tak s orig SB jen do určitého počtu nábojů v zásobníku. Přetrvává problém s podáváním nábojů FMJ od 15. v zásobníku výše. Pokud do zásobníku napáskuju 16, nebo 17 nábojů (17 jde do zásobníku i když výrobce uvádí pouze 16), nejde zasunout náboj do komory. Náboj se vzepře o skluzavku, lehce skloněný dolů a prostě nejde zasunout do komory. U žádného ze tří zásobníků. Ani při ručním natažení, ani při spuštění za záchytu. Pokud použiju střelu olovo komolý kužel, tak tento jev nastává už od 10 náboje. Desátý O.K., jedenáctý a výš už nenabiju. Zkoušel sem upravovat vývodky zásobníků, ale nepomohlo. Budu zkoušet a testovat dál. Aspoň náboje se střelou FMJ komol. kužel se musí podařit rozchodit celý zásobník t.j. dle výrobce 16 ks.

MRBLUE

Příspěvek#165 » pon 13. úno 2023, 14:52

Preco pchas do 16r zasobnika 17 nabojov?

Zpět na