AR15-obecně

Samonabíjecí pušky

izerS18

Příspěvek#3436 » sob 11. led 2025, 00:59

Já mám Diamonda a je luxus. Člověk neuvěřitelně zrychlí na spoušti. Mám 2 stage, tedy je cítím namáčknutí a pak už víš, že i prd komara znamená vystrel:)

Krovak84

Příspěvek#3437 » sob 11. led 2025, 09:12

Než něco koupím, vždycky se snažím zjistit maximum informací, abych nešlápl totálně vedle. V případě spouště jsem se pořád nedokázal rozhodnout, jestli single, nebo two stage. Dle mého subjektivního vnímání je to nakonec jedno, jde o zvyk. U obou verzí se naučíš spoušť číst a i u single stage přesně poznáš moment, kdy dalším sebemenším pohybem dojde ke spuštění kladiva.

Samozřejmě, je to jen moje pozorování a každej to může mít jinak.

Btw, ohledně té dětské prdýlky, klukovi je pořád ještě 6 let, takže mám přímé srovnání :lol:

Mac.42

Příspěvek#3438 » sob 11. led 2025, 17:12

potvrzuji, co píše Tom, taky jsem byl v BestPatronu a hodinu tam cvakal hroznou hromadou spouští... pak člověku dojde, že nejde porovnávat, když si cvakneš párkrát něčím a za dva týdny jinde

já mám už ve všech flintách triggertech 2-stage = krátký reset, čitelná s namáčkutím a zcela bez drhnutí... navíc jsem je teď na podzim potkával všude možně se slevou

LK

Příspěvek#3439 » ned 12. led 2025, 21:10

A kterou mas? Diky.

Mac.42

Příspěvek#3440 » pon 13. led 2025, 17:13

competition AR-9, adaptable AR-15, diamond AR-10, rozdíl je jen v rozsahu odporu, jinak jsou stejný

duty by měla mít delší chod, ale nezkoušel jsem ji... stejně jako single-stage, ty dřív nebývaly k mání a já věděl, že chci 2S

mikk

Příspěvek#3441 » pon 13. led 2025, 21:14

https://m.youtube.com/watch?v=-YMGdDCTj1w

Co na to místní AR komunita a profíci?
Krátký Schmeisser a obecně S&B 223 propadák, což ve srovnání s Aguilou, která se sem vozí přes půl světa za podobnou cenu nechápu...

zarozak

Příspěvek#3442 » pon 13. led 2025, 23:47

Nevim no, ten test nebo co to bylo je docela postaveny na hlavu. Takhle se prece neda nic objektivne zhodnotit. Nastrely vsechny tragicke, hromada flint, pritom i v jedne znacce a typu byvaji rozdily dost propastne. Podle me strelba pod 100m s puskovym strelivem nevypovi o kvalite cehokoliv vubec nic

risa2000

Příspěvek#3443 » úte 14. led 2025, 00:02

Jako místní laik bych řekl, že to je takový maglajz různých délek hlavní, vývrtů a střeliva, kde polovinu toho ani ve videu neřeknou, že asi nemá cenu to dál zkoumat. K tomu Schmeisseru, bych se jen zeptal, někoho, kdo to má, jaký smysl má pomalý vývrt (1:9) v tak krátké hlavni? To se s tím střílí 40gr střelivo?

Cemada
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#3444 » úte 14. led 2025, 07:50

Já to ani nedokoukal. Podle mě test na prd...z důvodů jaké píšeš. Prostě mix všeho, i optik.

zarozak

Příspěvek#3445 » úte 14. led 2025, 14:38

risa2000 píše:Jako místní laik bych řekl, že to je takový maglajz různých délek hlavní, vývrtů a střeliva, kde polovinu toho ani ve videu neřeknou, že asi nemá cenu to dál zkoumat. K tomu Schmeisseru, bych se jen zeptal, někoho, kdo to má, jaký smysl má pomalý vývrt (1:9) v tak krátké hlavni? To se s tím střílí 40gr střelivo?

Na 55grs idealka a 1/9 utahne v 10,5" i 69grs sierru a to dokonce s nejlepsi cilnosti. Je ale pravda, ze na luxus soustrely proste kratky lauf neni a nebude. Ty kecy, ze delka laufu nema na cilnost zadny vliv jsou mimo. To to by ale nespasil ani 1/8 ani 1/7. Ja mam 1/9 a nesel bych do jineho. Na ten levny shit, co si delam a strilim je to optimalka

risa2000

Příspěvek#3446 » úte 14. led 2025, 16:02

zarozak: Díky za info. To jsou ty laické představy :). Říkal jsem si, že v 16" laufu bych se vývrtu 1:9 nebál, zvlášť s ohledem na to, co je tady k dostání za gramáže, je to spíš výhoda. Ale v tom kraťasu jsem už měl pochyby, jak je vidět, liché.

Cemada
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#3447 » úte 14. led 2025, 16:28

Stejně si pak člověk s tím svým železem "musí" (měl by) udělat sám test střeliva, aby zjistit co flintě chutná v různým cenových a hmotnostních relacích.

CzechJoker

Příspěvek#3448 » úte 14. led 2025, 18:21

Stoupání 1:9 znamená jednu otáčku na devět palců. Na krátké hlavni by si to imho zasloužilo víc roztočit.
Krátký lauf je v pohodě na kratší vzdálenost, úplně bych se nebál délky. Víc bych řešil, že mi část prachu shoří před hlavní, takže to bude jako hlučný plamenomet.
Macoškovo videa beru jako bizár a toto je exemplární příklad. Toto je další v řadě, které jsem neviděl ani do půlky, ale tak jak píšou ostatní - má tam směs střeliva a pušek - výsledkem je eintopf.
Nevím, jestli je AR15 vhodná na mířenku. Možná ano, ale pak je otázka, v jaké konfiguraci. Asi to úplně nebudou budgetové pušky, kam skoro patří i Šmajzr. Na střelbu na popery v pohodě, na 200 m by to mělo cinknout, pořád zde bude víc záležet na střelci, než železu.

Sobiho

Příspěvek#3449 » stř 15. led 2025, 13:29

Taktikůlnu ještě někdo krom pubertálních airsofťáků, kteří v neznalosti prožívají svůj vlhký sen, někdo sleduje!? :-D Už dlouho jsem jí neviděl, až teď po delší době a utvrdil se, že zase dlouho neuvidím! :-D Noa mne SB se chovají líp než Aguily, ale je to jen pocit z dírek a ramene! :-D

xxviktor

Příspěvek#3450 » čtv 16. led 2025, 20:00

mikk píše:https://m.youtube.com/watch?v=-YMGdDCTj1w

Co na to místní AR komunita a profíci?
Krátký Schmeisser a obecně S&B 223 propadák, což ve srovnání s Aguilou, která se sem vozí přes půl světa za podobnou cenu nechápu...

No co, natočili video, které nevypovídá o ničem, ale majitelé Perunů se můžou tetelit, jak na všechno vyzráli a budou ho repostovat všude do aleluja. O nic moc jiného podle mě ani nešlo.

Zpět na