AR15-obecně
Samonabíjecí pušky
- Krovak84
Příspěvek#3437 » sob 11. led 2025, 09:12
Než něco koupím, vždycky se snažím zjistit maximum informací, abych nešlápl totálně vedle. V případě spouště jsem se pořád nedokázal rozhodnout, jestli single, nebo two stage. Dle mého subjektivního vnímání je to nakonec jedno, jde o zvyk. U obou verzí se naučíš spoušť číst a i u single stage přesně poznáš moment, kdy dalším sebemenším pohybem dojde ke spuštění kladiva.
Samozřejmě, je to jen moje pozorování a každej to může mít jinak.
Btw, ohledně té dětské prdýlky, klukovi je pořád ještě 6 let, takže mám přímé srovnání
Samozřejmě, je to jen moje pozorování a každej to může mít jinak.
Btw, ohledně té dětské prdýlky, klukovi je pořád ještě 6 let, takže mám přímé srovnání

- Mac.42
Příspěvek#3438 » sob 11. led 2025, 17:12
potvrzuji, co píše Tom, taky jsem byl v BestPatronu a hodinu tam cvakal hroznou hromadou spouští... pak člověku dojde, že nejde porovnávat, když si cvakneš párkrát něčím a za dva týdny jinde
já mám už ve všech flintách triggertech 2-stage = krátký reset, čitelná s namáčkutím a zcela bez drhnutí... navíc jsem je teď na podzim potkával všude možně se slevou
já mám už ve všech flintách triggertech 2-stage = krátký reset, čitelná s namáčkutím a zcela bez drhnutí... navíc jsem je teď na podzim potkával všude možně se slevou
- Mac.42
- mikk
Příspěvek#3441 » pon 13. led 2025, 21:14
https://m.youtube.com/watch?v=-YMGdDCTj1w
Co na to místní AR komunita a profíci?
Krátký Schmeisser a obecně S&B 223 propadák, což ve srovnání s Aguilou, která se sem vozí přes půl světa za podobnou cenu nechápu...
Krátký Schmeisser a obecně S&B 223 propadák, což ve srovnání s Aguilou, která se sem vozí přes půl světa za podobnou cenu nechápu...
- zarozak
Příspěvek#3442 » pon 13. led 2025, 23:47
Nevim no, ten test nebo co to bylo je docela postaveny na hlavu. Takhle se prece neda nic objektivne zhodnotit. Nastrely vsechny tragicke, hromada flint, pritom i v jedne znacce a typu byvaji rozdily dost propastne. Podle me strelba pod 100m s puskovym strelivem nevypovi o kvalite cehokoliv vubec nic
- risa2000
Příspěvek#3443 » úte 14. led 2025, 00:02
Jako místní laik bych řekl, že to je takový maglajz různých délek hlavní, vývrtů a střeliva, kde polovinu toho ani ve videu neřeknou, že asi nemá cenu to dál zkoumat. K tomu Schmeisseru, bych se jen zeptal, někoho, kdo to má, jaký smysl má pomalý vývrt (1:9) v tak krátké hlavni? To se s tím střílí 40gr střelivo?
- Cemada
- zarozak
Příspěvek#3445 » úte 14. led 2025, 14:38
risa2000 píše:Jako místní laik bych řekl, že to je takový maglajz různých délek hlavní, vývrtů a střeliva, kde polovinu toho ani ve videu neřeknou, že asi nemá cenu to dál zkoumat. K tomu Schmeisseru, bych se jen zeptal, někoho, kdo to má, jaký smysl má pomalý vývrt (1:9) v tak krátké hlavni? To se s tím střílí 40gr střelivo?
Na 55grs idealka a 1/9 utahne v 10,5" i 69grs sierru a to dokonce s nejlepsi cilnosti. Je ale pravda, ze na luxus soustrely proste kratky lauf neni a nebude. Ty kecy, ze delka laufu nema na cilnost zadny vliv jsou mimo. To to by ale nespasil ani 1/8 ani 1/7. Ja mam 1/9 a nesel bych do jineho. Na ten levny shit, co si delam a strilim je to optimalka
- risa2000
- Cemada
- CzechJoker
- CzechJoker
Příspěvek#3448 » úte 14. led 2025, 18:21
Stoupání 1:9 znamená jednu otáčku na devět palců. Na krátké hlavni by si to imho zasloužilo víc roztočit.
Krátký lauf je v pohodě na kratší vzdálenost, úplně bych se nebál délky. Víc bych řešil, že mi část prachu shoří před hlavní, takže to bude jako hlučný plamenomet.
Macoškovo videa beru jako bizár a toto je exemplární příklad. Toto je další v řadě, které jsem neviděl ani do půlky, ale tak jak píšou ostatní - má tam směs střeliva a pušek - výsledkem je eintopf.
Nevím, jestli je AR15 vhodná na mířenku. Možná ano, ale pak je otázka, v jaké konfiguraci. Asi to úplně nebudou budgetové pušky, kam skoro patří i Šmajzr. Na střelbu na popery v pohodě, na 200 m by to mělo cinknout, pořád zde bude víc záležet na střelci, než železu.
Krátký lauf je v pohodě na kratší vzdálenost, úplně bych se nebál délky. Víc bych řešil, že mi část prachu shoří před hlavní, takže to bude jako hlučný plamenomet.
Macoškovo videa beru jako bizár a toto je exemplární příklad. Toto je další v řadě, které jsem neviděl ani do půlky, ale tak jak píšou ostatní - má tam směs střeliva a pušek - výsledkem je eintopf.
Nevím, jestli je AR15 vhodná na mířenku. Možná ano, ale pak je otázka, v jaké konfiguraci. Asi to úplně nebudou budgetové pušky, kam skoro patří i Šmajzr. Na střelbu na popery v pohodě, na 200 m by to mělo cinknout, pořád zde bude víc záležet na střelci, než železu.
- Sobiho
Příspěvek#3449 » stř 15. led 2025, 13:29
Taktikůlnu ještě někdo krom pubertálních airsofťáků, kteří v neznalosti prožívají svůj vlhký sen, někdo sleduje!?
Už dlouho jsem jí neviděl, až teď po delší době a utvrdil se, že zase dlouho neuvidím!
Noa mne SB se chovají líp než Aguily, ale je to jen pocit z dírek a ramene! 

- xxviktor
Příspěvek#3450 » čtv 16. led 2025, 20:00
mikk píše:https://m.youtube.com/watch?v=-YMGdDCTj1w
No co, natočili video, které nevypovídá o ničem, ale majitelé Perunů se můžou tetelit, jak na všechno vyzráli a budou ho repostovat všude do aleluja. O nic moc jiného podle mě ani nešlo.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí