Náboje 9x19 vhodné na "nošení"

Henry

Příspěvek#496 » sob 11. pro 2021, 09:20

Čau něco by tady asi bylo není to JHP ale stojí to za zkoušku. Překvapilo mě že se to dá u nás sehnat. Prosím vás není to reklama jen je možnost to koupit a zkusit ještě jsem se tam nedostal.
https://www.getload.cz/tovarni-pistolov ... 9-n-65-swr
https://www.youtube.com/watch?v=SZi948dhgkA
https://www.youtube.com/watch?v=ZHRIC6xqKbs

Eagg

Příspěvek#497 » sob 11. pro 2021, 13:07

Sud , ja sem se ptal proto ze sterlingi nejsou nejlevnejsi a kdyz mam dat za jednu krabicku 800 kc a pri tom to dela vseobecne zavady tak proc to utracet aby sem zistil ze jsou na ho*no kdyz muzu si rovno kupit treba magtech ktery ve vseobecnosti jede kazdemu a vysledky ma take hezke (hoc do zelatiny nebo jenom kouskech masa) realne kazdy doufa ze to nikdy nebude muset pouzit.

Jak sem psal chci prejit z SB JHP na neco lepsiho. O sterlingech sem nevedel zee delaji takove potize ze muzou az poskodit zbran (to riskovat nechci)

Si pomahame navzajem a tym aj setrime nemale penize aby sme nekupili nejake nepodarki.
Ja sem steerlingi mnel za best of the best ale jak sem cetl vlakno spatne zmenil sem nazor. A nepotrebuju si spusobit nejakou vaznou zavadu na zbrani aby sem zistil ze nestrilej, nebo ze na ne neni spolech pri noseni

Din

Příspěvek#498 » sob 11. pro 2021, 22:03

Nemáte někdo info, kde koupit Lugery 9mm od Magtechu v provedení JHP v Praze či cca Pardubicích a okolí, nebo i HP od jiných výrobců?
Díky za nevysejřující odpověď...
Din

Sud

Příspěvek#499 » sob 11. pro 2021, 22:34

Armed něco má. V Motole mají taky.

audis

Příspěvek#500 » sob 11. pro 2021, 23:12

Kspol Pardubice má HP jiných výrobců. Včera jsem koukal na jejich eshop.

Eagg

Příspěvek#501 » ned 12. pro 2021, 00:41

Skusal u nekdo streli https://www.armed.cz/naboje-lapua-9-mm- ... -8-g-50ks/
O kterych pisou velice pekne, hlavne ze boli testovane spolehlivosti atd (coz je dulezite,pro sebeobranu)
Jsou o vatsi kusiko drahsi. Ale zase kdyz se zisti na strelnici ze fungujou i v nase pistoli, tak pak uz clovek je jenom nosi a nemeni, takze je to takova prvotna investice bych rek, ktera je drahsi ale zato podle popisku by se mozna vyplatila.

STOUPA 666

Příspěvek#502 » ned 12. pro 2021, 04:26

kup jich 200,vystřílej a uvidíš-to mi poradili. Tak jsem to udělal.

Henry

Příspěvek#503 » ned 12. pro 2021, 08:22

Ty Lapua jsou vyhozené peníze jsou daleko lepši náboje (střely).

Eagg

Příspěvek#504 » ned 12. pro 2021, 11:15

Henry bud konkretni prosim.

STOUPA 666

Příspěvek#505 » ned 12. pro 2021, 11:47

Lapua jsou skvělý,ale za půl ceny. Takhle fakt vyhozený prachy vlastně za nic. Na obranu je nepotřebuješ,je to pro jiný střelce. Nebo jinou peněženku.

Sarkafarka.Loupeznik

Příspěvek#506 » ned 12. pro 2021, 11:52

Hornady, Speer, Norma, Federal. Tam bych hledal. Já si tam našel.:-D

Eagg

Příspěvek#507 » ned 12. pro 2021, 12:45

Hornady, federal a speer su na urovni ceny lapua.
Taze o cene to neni.
Uz zacinam byt z toho blazen.
Zase nemuzu kupit krabicku z kazdoho a skusit je. To mam za par krabicek JHP specialov danych znacek za 1000 ks krmiva na trening. Aby se clovek z toho cvoknul.

Sud

Příspěvek#508 » ned 12. pro 2021, 13:05

Tak pokud chceš něco cenově dostupného, co v mase dělá slušnou sekanou, vezmi ty magtechy. Problém je, že se dají dost blbě sehnat.

Sterlingy podle lidí, co je zkoušely, odpovídají +P laboraci. Ne každému střelci nebo zbrani to bude vyhovovat.

Jestli se chceš držet té nižší cenové hladiny a nepodaří se ti sehnat magtechy, imho zůstaň u SB. Jasně, nejsou zrovna nejlepší z nejlepších, ale zas na druhou stranu, ještě vloni jsme si o jakémkoliv JHP mohli nechat zdát.

Stejně, to že máš nabité jakékoliv JHP, tě nazbavuje odpovědnosti za to, že si máš hlídat, co je za tvým cílem.

LordSalix

Příspěvek#509 » ned 12. pro 2021, 13:19

Přesně tak, kdo nechce blbnout s neustálým hledáním zázračného střeliva, utrácet tisíce a objíždět prodejny, ale řídit se podle Paretova pravidla, tak kupuje magtechy a pokud nejsou, tak SB. Vyřešeno. Jinak to u mnohých končí tak, že stejně pořád laborují a zkoumají a do toho je jim to ještě líto vystřílet a tak si tu jednu krabičku pomalu točí rok. U levnějších je úplně v pohodě při každé návštěve střelnice nejdřív vystřílet zásobníky na nošení (potrénovat a otestovat spolehlivost) a pak přejít na sypačky. A při odchodu zase napáskovat čerstvé JHP.

McFly
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#510 » ned 12. pro 2021, 13:46

Celé tohle je jak hledání svatého grálu...Sice nosím 9x17(LCP) ale ted když můžu, tak JHP od magtechu kterejch sem vystřílel krabku pro test funkce, ale předtím holt FMJ.. A nějak odmítám ztrácet čas hokuspokusy.. Stejně pokud budu muset střílet jinam než do papíru, bude to samo o sobě průser. Takže za mě je jakýkoliv legální náboj co spolehlivě chodí s nošenou zbraní vhodný 8-)

Zpět na