Střelecká hádanka

fixfokus

Příspěvek#16 » pát 8. lis 2013, 07:17

Asi tím, že náboj 9 Br., který je kratší, prostě zajel hlouběji do komory a úderník nedosáhl na zápalku?

Georg

Příspěvek#17 » pát 8. lis 2013, 13:22

Přesně tak. Browning má oproti Lugru kratší nábojnici o 2 milimetry a zápalník při nárazu na zápalku posunul v nábojové komoře celý náboj dopředu. Tím ztratil tu potřebnou sílu k deformaci zápalky a protože tam vznikala vůle, zápalník nebyl schopen odpálit náboj. Došlo k tomu až v důsledku omačkání zápalky (po její deformaci - promáčknutí - v místě dopadu zápalníku) do takové míry, že zápalka náboje se stala citlivou i na menší náraz. Hlavní se muselo mířit nahoru, aby zápalka náboje byla co nejblíže k zápalníku. Kdyby se mířilo dolů, náboj by se v důsledku kratší délky nábojnice posunul vpřed k vývrtu a zpalník by se zápalky ani nedotkl.

Georg

Příspěvek#18 » pát 8. lis 2013, 13:41

Po odeslání příspěvku jsem si ještě vzpomněl na packu vytahovače, ale ten v tomto případě nebyl moc ku pomoci. A stejně si ještě i tak po těch letech nejsem jist, zda ta pistole jej vůbec měla :roll:

Ikewoo

Příspěvek#19 » pát 8. lis 2013, 14:37

Jo, díky, chápu... mi nedošlo, že 9Br není jako 9Mak a tudíž může zajet do komory...

MarK
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#20 » pát 8. lis 2013, 14:42

Takže jste stříleli do vzduchu?!

Georg

Příspěvek#21 » pát 8. lis 2013, 17:58

No to víš, to jsou ty mladické nerozvážnosti :? . Jednalo se však o jeden náboj a nevim o tom, že by se to někdy později opakovalo.

Jinak pro Ikewoo: schválně jsem ty rozměry nábojů psal i v milimetrech (9x17, 9x19). Makarov je něco mezi Browningem a Lugrem, ale Makarova do nábojové komory jen tak nenacpeš kvůli průměru (Makarov má větší průměr oproti Lugru). A do Browninga myslím taky ne.

Ikewoo

Příspěvek#22 » pát 8. lis 2013, 19:10

Jasný, délkově jsem to pochopil, jenom Browning doma nemám, tak nevím, jestli je tlustší než luger nebo ne, makarova mám a tam vím, že do komory poslední 2-3 milimetry nevlezou... jak kvůli průměru, ale asi hlavně proto, že není konický.
Pokusy jsem nedělal a zatím dělat nehodlám... a o tom, jhestli to někomu spadlo na hlavu byste asi už věděli, ne? :D

sided
moderátor

Příspěvek#23 » pát 8. lis 2013, 19:26

Georg píše:Po odeslání příspěvku jsem si ještě vzpomněl na packu vytahovače, ale ten v tomto případě nebyl moc ku pomoci. A stejně si ještě i tak po těch letech nejsem jist, zda ta pistole jej vůbec měla :roll:

To je přesně důvod proč Majklovi odpálila 7,65 devítka. Pistole ji podala ze zásobníku správně pod drápek vytahovače a ten ji přidržel pro úderník. Kdyby ji hodil rovnou do komory tak se nestane nic. Tedy nejspíš, protože když "pánbu dopustí i motyka spustí" :mrgreen:

Zpět na