Co se učit - testy na ZP
- rabbit3278
- Kontaktovat uživatele:
- rabbit3278
Příspěvek#16 » pon 6. pro 2010, 09:09
ještě bych trošku poopravil to, že stačí jen naučit se otázky. To ti na test stačí, ale může se ti taky stát, že komisař se tě při rozborce zaptá na něco z té omáčky. Mě osobně se to třeba stalo, tak jen pro info. A v konečném efektu, když si pročteš tu omáčku, tak ti dost z těch otázek dojde a nebudeš si ji muset pamatovat nazpaměť
- Joe
Příspěvek#17 » pon 6. pro 2010, 11:24
Když odmyslím to, že bys předpisy měl jako držitel zbraně znát, tak ty předpisy mají svou logiku, a daleko lépe se čtou, chápou a pamatují souvisle a v kontextu než po jednotlivých otázkách
Přečti si je, jsou to 2-3 hodinky soustředění, pak si otevři otázky, a zjistíš, že toho min. 90% spolehlivě znáš...

Přečti si je, jsou to 2-3 hodinky soustředění, pak si otevři otázky, a zjistíš, že toho min. 90% spolehlivě znáš...
- svejk73
Příspěvek#19 » stř 15. pro 2010, 21:20
Dobry den
me osobne se osvecilo si nejprve cely zakon precist a teprve nasledne se vrhnout na testove otazky.Osem mne ten zakon skutecne zajimal a tak mne i cetba prisla vcelku poutava,nicmene si dovedu predstavit ze kohokoli jineho muze stodevatenactka opravdu otravovat,jako napriklad moji malickost Honzikova cesta!
me osobne se osvecilo si nejprve cely zakon precist a teprve nasledne se vrhnout na testove otazky.Osem mne ten zakon skutecne zajimal a tak mne i cetba prisla vcelku poutava,nicmene si dovedu predstavit ze kohokoli jineho muze stodevatenactka opravdu otravovat,jako napriklad moji malickost Honzikova cesta!

-
El_Prometheus - Příspěvky: 6
- El_Prometheus
Příspěvek#20 » sob 15. led 2011, 17:24
Zdravím Vás 
Učím se na ZP ale mám nějaké nejasnosti .
budu dělat sk A,B,E
V zákoně 119 jsem našel toto :
) Zkouąka odborné způsobilosti ľadatele o vydání zbrojního
průkazu se skládá z teoretické a praktické části. Obsahová náplň
zkouąky se musí liąit podle skupin zbrojního průkazu (§ 16 odst.
2).
tak by mě zajímalo jestli se mám učit vše nebo něco z toho můžu vypustit.
Co třeba
ZBROJNÍ LICENCE § 31 ?
EVROPSKÝ ZBROJNÍ PAS § 49 ?
STŘELNICE § 52 ?
toto zživotě využívat nebudu tak musím se to šprechtit ? nebo třeba rozdělení kulových pušek podle umístění hlavní . příklad : brokovy dvoják trojáček a tak . .. neměl by to dělat pouze žadatel o sk C ?

Učím se na ZP ale mám nějaké nejasnosti .

V zákoně 119 jsem našel toto :
) Zkouąka odborné způsobilosti ľadatele o vydání zbrojního
průkazu se skládá z teoretické a praktické části. Obsahová náplň
zkouąky se musí liąit podle skupin zbrojního průkazu (§ 16 odst.
2).
tak by mě zajímalo jestli se mám učit vše nebo něco z toho můžu vypustit.
Co třeba
ZBROJNÍ LICENCE § 31 ?
EVROPSKÝ ZBROJNÍ PAS § 49 ?
STŘELNICE § 52 ?
toto zživotě využívat nebudu tak musím se to šprechtit ? nebo třeba rozdělení kulových pušek podle umístění hlavní . příklad : brokovy dvoják trojáček a tak . .. neměl by to dělat pouze žadatel o sk C ?
- bobr
Příspěvek#21 » sob 15. led 2011, 17:47
tohle je tu pořád dokola - nejde o to se to našrotit, ale pokud možno porozumět a pochopit. To že některé věci jsou trochu s rozporem se selským rozumem se ví, ale bohužel předpis je předpis. Pokud nechceš tak se to neuč, ale pak se případně nediv , že tu zkoušku neuděláš 

-
El_Prometheus - Příspěvky: 6
- El_Prometheus
Příspěvek#22 » sob 15. led 2011, 18:01
Koukám že v tom mají trochu gulášek .. problém to naučit a pochopit není . ale ten vynaložený čas na to by mohl pripadnout k procvičování jiných zákonů ..
nejsem zastáncem učit se přímo otázky .. to mě nebaví ale kdyby bylo neco co by slo zjednodusit tak proc ne
Pak uplne pozbyva logiku ze teoretická cást zkousky se lisí podle paragrafu toho a toho
nejsem zastáncem učit se přímo otázky .. to mě nebaví ale kdyby bylo neco co by slo zjednodusit tak proc ne

Pak uplne pozbyva logiku ze teoretická cást zkousky se lisí podle paragrafu toho a toho

- Patrik
- ladaj
Příspěvek#24 » sob 15. led 2011, 19:01
Přečíst všechnu legislativu co tu je kromě požadavků na zdravotní způsobilost, trestního zákoníku (tam přečíst jen ty dva paragrafy) a vyhlášky o ničení. Dále prostudovat nauku o zbraních (součásti zbraní a ty lovecké hlavně). Po přečtení pak trénovat otázky pomocí zdejšího skriptu, je skvěle udělaný (díky, autoři!), pamatuje si poslední stav testu i při dalším spuštění, můžeš se vracet k chybným (případně se k nim vrátí skript sám po projetí všech) a můžeš si odkazem odskakovat do příslušných zákonů. Soubor pětiset otázek projet několikrát, dokud není úspěšnost alespoň 98%. Mezitím podle chuti případně opět přečíst zákony nebo se alespoň vracet k problémovým pasážím.
Taky jsem nadával na nesmyslnost biflování - ale nezbývá, než nekecat a nějakou tu desítku hodin obětovat.
Taky jsem nadával na nesmyslnost biflování - ale nezbývá, než nekecat a nějakou tu desítku hodin obětovat.
- Lenny
Příspěvek#25 » stř 19. led 2011, 16:21
El_Prometheus: Ostatní mají pravdu, naučit se těch 500 otázek zvládne i cvičený šimpanz, jen k tomu potřebuje trochu víc času. Já se ty otázky drtila asi 3 týdny, dokud jsem neměla zkuš. testy spolehlivě na 100%.
Počítala jsem s tím, že budu pod drobnohledem (jak chlapů ze střelnice, kde jsem se připravovala, ale taky komisaře-vojáka). Test jsem zvládla bez chybičky, oproti třetině osazenstva, která se po testu poroučela domů. Dělala jsem ZP sk. B + E, takže praktická byla i z malorážky a brokovnice. Správně jsem tušila, že komisař bude chtít, abych se předvedla s brokovnicí. Vím, že k brokovnici se v normálním životě jen tak nenamanu, ale učila jsem se i to.
Řádná příprava na zkoušky není ztrátou času a ať mi nikdo netvrdí, že když se na to zvládla naučit blondýna, tak že on to nezvládne
Počítala jsem s tím, že budu pod drobnohledem (jak chlapů ze střelnice, kde jsem se připravovala, ale taky komisaře-vojáka). Test jsem zvládla bez chybičky, oproti třetině osazenstva, která se po testu poroučela domů. Dělala jsem ZP sk. B + E, takže praktická byla i z malorážky a brokovnice. Správně jsem tušila, že komisař bude chtít, abych se předvedla s brokovnicí. Vím, že k brokovnici se v normálním životě jen tak nenamanu, ale učila jsem se i to.
Řádná příprava na zkoušky není ztrátou času a ať mi nikdo netvrdí, že když se na to zvládla naučit blondýna, tak že on to nezvládne

- Maňas
Příspěvek#26 » sob 5. bře 2011, 21:36
Ahoj
Měl bych jeden dotaz. V teoretických otázkách je mimo jiné psáno, že žadatel o ZP předvede: postup při přípravě zbraně a střeliva ke střelbě, při přerušení střelby, při zjištění závady na zbrani při střelbě a při ukončení střelby. Zajímalo by mě, co se tím vlastně myslí. Závady a příprava zbraně to je jasné. Ovšem co myslí přerušením střelby? Jen zajištění zbraně nebo její vybití (vyndat zásobník a vyhodit náboj z komory)?
Měl bych jeden dotaz. V teoretických otázkách je mimo jiné psáno, že žadatel o ZP předvede: postup při přípravě zbraně a střeliva ke střelbě, při přerušení střelby, při zjištění závady na zbrani při střelbě a při ukončení střelby. Zajímalo by mě, co se tím vlastně myslí. Závady a příprava zbraně to je jasné. Ovšem co myslí přerušením střelby? Jen zajištění zbraně nebo její vybití (vyndat zásobník a vyhodit náboj z komory)?
- MarK
Příspěvek#27 » sob 5. bře 2011, 21:40
To ti asi případně určí komisař. Osobně bych si pod tím představoval vybití zbraně, stažení závěru vzad, kontrola komory řídícím střelby a následné položení zbraně bez zásobníku ústím k terčům, závěr na záchytu závěru (u zbraní, které to umožňují). V podstatě stejné jako při ukončení střelby.
Ale to záleží na definici. Dělej prostě co ti řekne komisař
Ale to záleží na definici. Dělej prostě co ti řekne komisař

- Tomas_2002
- Tomas_2002
Příspěvek#29 » úte 5. dub 2011, 13:17
Andy: Já nevím co řešíš - vždyť se na ty otázky podívej. Já je dnes vidím prvně v životě a představoval jsem si to daleko horší. Normálně fungující člověk 50% otázek ví a spoustu vydedukuješ když se nad nimi zamyslíš. Nakonec ti zbyde podle mě sotva 40% otázek a pokud je tohle malé procento problém, tak by jsi se neměl vyvarovat jen zbraní, ale i ostrých předmětů....
- Maňas
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX