Nový zákon o zbraních
- MojeTikka
- MojeTikka
Příspěvek#409 » úte 23. črc 2024, 12:23
JYbour píše:V životě jsem na střelnici nikoho s tlumičem nepotkal...A neznám nikoho, kdo tlumič vlastní. Takže bych naprosto v klidu nechal kozu nažrat.
U nas na strelnici se dlouhe kulove s tlumicema strili bezne. Na padesat metru je fuk, jestli tlumic mas, nebo ne, ale stran kravalu je to sto a jedna.
Posledne jsme delali Malou odstrelovacku a prakticky tretina zbrani byla s tlumicema. I u te malorajdy to ma smysl.
- Sobiho
Příspěvek#410 » úte 23. črc 2024, 12:25
Co je "minimum"? Dobrá, takže třeba těch co mají ráži .300AAC je také možná "minimum" a protože já ji nepotřebuji, tak jí zakažme! Super, problém vyřešen. Tohoto přístupu a uvažování se děsím a celkem mne překvapuje, že to čtu i tady... nebo těch co zastávají podobné názory je také vlastně jen "minimum"? Neměli bychom tedy zakázat i je!? Sakra, to je zapeklitá situace...
- Lonestar
Příspěvek#411 » úte 23. črc 2024, 12:33
JYbour píše:S tím tlumičem to vidím stejně, nechápu k čemu by mně byl, nikdy jsem ho jako držitel ZP nepotřeboval a potřebovat nebudu, klidně bych je hned zase zakázal.
"S těma zbraněma to vidím stejně, nechápu k čemu by mně byly, nikdy jsem je jako nedržitel ZP nepotřeboval a potřebovat nebudu, klidně bych je hned zase zakázal..."
- v.k.
Příspěvek#413 » úte 23. črc 2024, 12:35
JYbour píše:V životě jsem na střelnici nikoho s tlumičem nepotkal...A neznám nikoho, kdo tlumič vlastní. Takže bych naprosto v klidu nechal kozu nažrat.
V životě jsem na střelnici nikoho s CZ P-10C nepotkal...A neznám nikoho, kdo CZ P-10C vlastní. Takže bych naprosto v klidu nechal kozu nažrat.
- JYbour
Příspěvek#415 » úte 23. črc 2024, 12:39
v.k. píše:JYbour píše:V životě jsem na střelnici nikoho s tlumičem nepotkal...A neznám nikoho, kdo tlumič vlastní. Takže bych naprosto v klidu nechal kozu nažrat.
V životě jsem na střelnici nikoho s CZ P-10C nepotkal...A neznám nikoho, kdo CZ P-10C vlastní. Takže bych naprosto v klidu nechal kozu nažrat.
já bych taky nikdy nic nezakazoval na základě toho, že se to málo používá a ani jsem to nikdy nenapsal
- MojeTikka
- v.k.
Příspěvek#417 » úte 23. črc 2024, 12:43
JYbour píše:To jste fakt tak vypatlaní, že si nedokážete připustit, že spáchat trestný čin střelnou zbraní je mnohonásobně snažší při použití tlumiče?
JYbour> a podle ceho tak soudis, kdyz jsi pred chvili priznal, ze mas s tlumici nulove zkusenosti?
já bych taky nikdy nic nezakazoval na základě toho, že se to málo používá a ani jsem to nikdy nenapsal
Napsal jsi to tak, ze kriteriem pro ban by mela byt tva subjektivni zkusenost. Coz je absurdni. A zklidni argumentaci s temi vypatlanci.
- Sobiho
- JYbour
Příspěvek#419 » úte 23. črc 2024, 12:47
Usuzuju podle toho, že zvuk výstelu vždy upozorní okolí na nějakou nastalou situaci, zvyšuje ostražitost, při dokazování jde poukázat na čas výstřelu, počet výstřelů apod. Tohle všechno tlumič smázne. Takže pokud by se tohle zakázalo, dotklo by se to minima střelců, takhle jsem to myslel, ne že bych to zakázal jen tak, protože to nemám já a má to stejně málo lidí.
- MojeTikka
Příspěvek#420 » úte 23. črc 2024, 12:49
JYbour píše:To jste fakt tak vypatlaní, že si nedokážete připustit, že spáchat trestný čin střelnou zbraní je mnohonásobně snažší při použití tlumiče?
Kolikanasobne je 'mnohonasobne''?
Asi jsem teda podle tebe vypatlanej, ale nechapu to, sorry. Ze tlumic o neco malo snizi hluk (radove tak o 30 dB max, coz je tak ctvrtina brano v 1 metru linearne) rozhodne neznamena, ze je to mnohonasobne. Pokud ma neco opravdu mnohonasobnej vliv, pak je jsou to predevsim duvody, proc ten dotycnej vubec chce nekoho zabit.
Pokud se neodstrani duvody, pak utocnik proste pouzije jinej prostredek. Cokoli. Vrazdilo se, i kdyz mezi lidma strelne palne nebyly. Takze tlumicova argumentace je jen odvadeni od skutecneho problemu.
Tlumic ma vliv naprosto minimalni. Kdyz budu magor a budu chtit vystrel utlumit, rozhodne si poradim. A nepotrebuju profi vyrobek. Navodu je plnej internet.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí