Zbrojní průkaz

sided
moderátor

Příspěvek#61 » sob 5. led 2013, 16:26

Všema třema, i na Ačko si můžeš pořídit jakoukoli zbran. Je to blbě položená otázka, protože zákon nezná žádnou definici lovecké zbraně :roll:

MichalF
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#62 » sob 5. led 2013, 16:36

Jasny ... dekuju za vysvetleni.

MarK
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#63 » sob 5. led 2013, 19:42

To se ovšem pleteš, zákon definici lovecké zbraně obsahuje a to v příloze:
19. Lovecká zbraň - střelná zbraň, určená k lovu zvěře odstřelem podle zákona o myslivosti.

Nezkoušel jsem to, ale na ZP sk. C by jsi asi povolení třeba na pistoli nezískal (protože v ČR lov ani dostřelení krátkou zbraní povoleno není, pokud vim).

Zato snad pro každou palbou zbraň se dá nalézt sportovní disciplínu.

18. Sportovní zbraň - střelná zbraň, určená pravidly sportovní střelby pro národní a mezinárodní disciplíny.

sided
moderátor

Příspěvek#64 » sob 5. led 2013, 20:02

Aha, to mi uniklo.
Takže na C nelze krátké zbraně a samonabíječky(brokové i kulové) s pevnou shránkou o kapacitě větší než 3 náboje. Jinak se tam vleze vše.
Do Bčka se vejde úplně všechno kromě Aček.
A na Ačko cokoli.

Satran Michal

Příspěvek#65 » čtv 14. úno 2013, 23:00

se omlouvám za takovýto dotaz, ale když si jdu zažádat o vydání nového ZP, za každou se platí 500 kč. Mám B+E. Na PČR se dají 2x kolky po 500 kč-ty kolky jsou úplně standartní, jaké koupím na jakékoliv poště, nebo se jedná o něco jiného?

Patrik
moderátor

Příspěvek#66 » čtv 14. úno 2013, 23:11

Kolky jsou jen jedny, v různých hodnotách, na poště máš většinou jistotu, občas se dají koupit i na některých odděleních policie, ale moc bych na to nespoléhal.

Satran Michal

Příspěvek#67 » čtv 14. úno 2013, 23:15

ok, takže k vydání nového ZP - dokumentace+2xkolek po 500.
Já ti děkuji

Patrik
moderátor

Příspěvek#68 » čtv 14. úno 2013, 23:41

Fotky 2 ks
(ale pro sebe si nech udělat raději ještě pár navíc, kdyby došlo ke změně údajů v ZP musel bys jít znova k fotografovi, pokud jsou nové fotky jiné než původní, musíš zase donést 2.)

ilicz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#69 » pát 15. úno 2013, 10:37

Doporučuje se hnd podat i nákupku - (další kolek za 100Kč :) ) abys měl v ZP i "kouzelnou větičku" :)

samurai

Příspěvek#70 » pát 15. úno 2013, 11:08

U kolku je výhoda, že nepropadne, pokud se ti stane jako mně, že jsem podal žádost o vydání a chtěl jsem podat i nákupku, tak jsem byl odmítnut s tím, že se do nákupky musí psát číslo ZP a ten nemám, takže tam není co napsat... Nehádal jsem se, bylo to jedno, v Kolíně ke skupině E automaticky píší do ZP "oprávněn nosit" a nákupku pak vystaví na počkání...
A také doporučuji kolky koupit předem na poště, je to jistota.

Valda83

Příspěvek#71 » sob 16. úno 2013, 00:46

Mam mensi dotaz, jsem si tady procital vlakna a dozvedel jsem se ze kdyz si delam ZP tak je lepsi si udelat na "vsechny skupiny" coz zni logicky. Dcko jsem vypustil protoze na co? Ale na dluhou stranu si rikam co kdyby nekdy :? . Pro Ccko nemam vztah. A ted jsem byl na pripravce a spravce me vysvetlil ze Acko si delat nemusim ze je to zbytecny protoze se zmenil zakon a ke sberatelskym ucelum uz nejsou zadny zbrane. Jsem s toho jelen a nebo jsem to blbe pochopil. Takze me z vyberu stejne zustalo B,E a mozna to D :D

KITTbx

Příspěvek#72 » sob 16. úno 2013, 01:33

Pokud toto prohlásil „správce“ tak to jen tam jen od toho, že je ten „správce“.
Neboť je to úplná blbost.

Alcatraz

Příspěvek#73 » sob 16. úno 2013, 05:06

ABE. D nedelej jestli ho nepotrebujes, jinak budes capkat k doktorovi 2x casteji

Valda83

Příspěvek#74 » sob 16. úno 2013, 12:41

KITTbx no proto jsem se na to chtel zeptat tady, je mozny ze jsem to nepochopil uplne presne, ale rozhodne rekl ze at si to nedelam ze dneska jsou to vyhozeny penize a pak me vysvetloval to s tema zbranema jak to je. Rozhodne to A tam necham, ta 500 me uz nevytrhne. Ale jak tu pise Alcatraz spis si tam nedam to D sice se to muze hodit, ale pochybuju ze skoncim nekde u mestaku nebo v bance nebo jeste lip nekde u bezpecnostni agentury :))

KITTbx

Příspěvek#75 » sob 16. úno 2013, 13:02

No výjimku na automat Ti asi nedají, ale třeba ano ;-)
Nic méně na krásnou zbraň třeba z II. světové, bez tormentace potřebuješ „A“, nebo nepletu-li se i na BVP či tank :-)
Takže ano smysl to má, nikdy nevíš co se Ti naskytne a na co zrovna budeš mít prostředky.

Zpět na