Informativně: aktuální termíny zkoušek OZ od podání žádosti
- tifik
Příspěvek#91 » pát 26. úno 2016, 09:03
Taky mi to přijde zbytečný. Jak píše Sedmej, střílení nepodceňovat, strhnout mimo terč lze i na 10 m. 
Já byl před zkouškami na střelnici asi 13x a měl jsem takový vývoj, ze začátku jsem střílel dobře, pak jsem začal děsně strhávat a na konci už jsem strhávání do značné míry eliminoval. U zkoušek jsem si pak byl dost jistý.

Já byl před zkouškami na střelnici asi 13x a měl jsem takový vývoj, ze začátku jsem střílel dobře, pak jsem začal děsně strhávat a na konci už jsem strhávání do značné míry eliminoval. U zkoušek jsem si pak byl dost jistý.
- Miriablo
Příspěvek#92 » pát 26. úno 2016, 09:57
To protahování termínů má hodně co dočinění s nekázní žadatelů. A to jak co se docházky tak přípravy týče. Když sem obnovoval tak nás bylo zapsaných 25, došlo jen 18 ( tzn. 7 zase zabere místo v dalším termínu). Z toho dva měli půl testu špatně (a to sme byli jinak silná skupina), nulová příprava typu "zkusím to a ono to nějak dopadne".
To stejný na praktický. Borec si studoval co po něm vlastně bude kdo chtít 2! minuty předtím než měl jít na řadu a bavil přítomné dotazy "a ten závěr je vlastně co?".
Když si člověk vezme že pak další lidi vyhodí od praktických tak se aspoň co sem se bavil o výsledcích zkoušek tady v Brně, tak je úspěšnost cca 50%. Ze dvou termínů se pak čistě teoreticky ten třetí prakticky koná právě pro ty nedocházkaře a opakovače kteří na to s*ali.
Jinak na střelby pozor, je to spíš za odměnu ale nervozita, hodinový čekání atd. dokáže divy a vyhazoval i na nich.
To stejný na praktický. Borec si studoval co po něm vlastně bude kdo chtít 2! minuty předtím než měl jít na řadu a bavil přítomné dotazy "a ten závěr je vlastně co?".
Když si člověk vezme že pak další lidi vyhodí od praktických tak se aspoň co sem se bavil o výsledcích zkoušek tady v Brně, tak je úspěšnost cca 50%. Ze dvou termínů se pak čistě teoreticky ten třetí prakticky koná právě pro ty nedocházkaře a opakovače kteří na to s*ali.
Jinak na střelby pozor, je to spíš za odměnu ale nervozita, hodinový čekání atd. dokáže divy a vyhazoval i na nich.
- joe_shmoe
Příspěvek#95 » čtv 24. bře 2016, 01:13
Dneska na Praze 4. Očekával jsem termín někdy v 2017, ale byl jsem překvapen. Zkoušku mám na 25.4.2016! Podobných termínu po Praze moc nebylo, ale pár jich na seznamu měli. Valná hromada nabídek byla na červenec-srpen.
Tímto chci poděkovat těm, kteří dali PČR vědět s předstihem, že se na testy nedostaví a tím umožnili ostatním nečekat ty šílený lhůty.
Jinak trochu mimo téma: Super stránky a forum. Díky za ně.
Tímto chci poděkovat těm, kteří dali PČR vědět s předstihem, že se na testy nedostaví a tím umožnili ostatním nečekat ty šílený lhůty.
Jinak trochu mimo téma: Super stránky a forum. Díky za ně.

- cmk
Příspěvek#101 » čtv 31. bře 2016, 22:19
Hmmm, dneska na zkouskach... Prihlasenych 19 novych + 1 co mel opakovat praktickou.
Dorazilo 10+1.
Je tedy treba si uvedomit, ze dlouhe cekaci lhuty jsou dany v podstate jen a jen neozpovednosti zadatelu, kteri se prihlasi a polovine z nich najednou tesne pred zkouskou umre babicka, ochori pes nebo si zlamou nohu...
Dorazilo 10+1.
Je tedy treba si uvedomit, ze dlouhe cekaci lhuty jsou dany v podstate jen a jen neozpovednosti zadatelu, kteri se prihlasi a polovine z nich najednou tesne pred zkouskou umre babicka, ochori pes nebo si zlamou nohu...
- Pablo.gs
Příspěvek#103 » pát 1. dub 2016, 08:25
cmk: Ano, tak mě to přesně říkal policajt. Žádost za stovku si podá 2x tolik lidí, ale potom co zjistí, že získání ZP obnáší dost úsilí a další finance, polovina bez omluvy nedorazí. V konečným důsledku PČR vydává +- stejný počet ZP, jako v předchozích letech. Ostatně povrzují to i statistiky počtu držitelů (spíš to mírně klesá).
Jen média dramaticky píšou, že se celá republika ozbrojuje...
Jen média dramaticky píšou, že se celá republika ozbrojuje...
- mikky
Příspěvek#105 » pát 1. dub 2016, 12:35
Podle informací z Prahy jsou termíny celkově mizerný (3+ měsíců). Až na AVIM, kterej je až úplně dole v seznamu
Především proto, že se tam nedá dělat sk. C a je u něj napsaný (údajně, nemam z první ruky) na tohle téma varování, kterýho se uchazeči často zbytečně lekají.
Jinak, co se týče účasti, dělal jsem těsně po zavedení "novýho" zákona - červenec 2014, tedy ještě před "krizí" a bylo to stejný - cca 30% neomluvená neúčast, ale přesto jsem se dostal na termín za asi 5 týdnů od podání žádosti.

Jinak, co se týče účasti, dělal jsem těsně po zavedení "novýho" zákona - červenec 2014, tedy ještě před "krizí" a bylo to stejný - cca 30% neomluvená neúčast, ale přesto jsem se dostal na termín za asi 5 týdnů od podání žádosti.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí