Informativně: aktuální termíny zkoušek OZ od podání žádosti

tifik

Příspěvek#91 » pát 26. úno 2016, 09:03

Taky mi to přijde zbytečný. Jak píše Sedmej, střílení nepodceňovat, strhnout mimo terč lze i na 10 m. :-)
Já byl před zkouškami na střelnici asi 13x a měl jsem takový vývoj, ze začátku jsem střílel dobře, pak jsem začal děsně strhávat a na konci už jsem strhávání do značné míry eliminoval. U zkoušek jsem si pak byl dost jistý.

Miriablo

Příspěvek#92 » pát 26. úno 2016, 09:57

To protahování termínů má hodně co dočinění s nekázní žadatelů. A to jak co se docházky tak přípravy týče. Když sem obnovoval tak nás bylo zapsaných 25, došlo jen 18 ( tzn. 7 zase zabere místo v dalším termínu). Z toho dva měli půl testu špatně (a to sme byli jinak silná skupina), nulová příprava typu "zkusím to a ono to nějak dopadne".
To stejný na praktický. Borec si studoval co po něm vlastně bude kdo chtít 2! minuty předtím než měl jít na řadu a bavil přítomné dotazy "a ten závěr je vlastně co?".
Když si člověk vezme že pak další lidi vyhodí od praktických tak se aspoň co sem se bavil o výsledcích zkoušek tady v Brně, tak je úspěšnost cca 50%. Ze dvou termínů se pak čistě teoreticky ten třetí prakticky koná právě pro ty nedocházkaře a opakovače kteří na to s*ali.
Jinak na střelby pozor, je to spíš za odměnu ale nervozita, hodinový čekání atd. dokáže divy a vyhazoval i na nich.

Sedmej

Příspěvek#93 » pát 26. úno 2016, 10:09

Miriablo: jestli si to správně pamatuju, statistika úspěšnosti žadatelů o ZP za rok 2015 byla lehce pod 47%.

peggy
moderátor

Příspěvek#94 » pát 26. úno 2016, 10:16

V tomto tématu nadále pouze k termínům zkoušek od podání žádosti. Na ostatní jsou jiná vlákna!

joe_shmoe

Příspěvek#95 » čtv 24. bře 2016, 01:13

Dneska na Praze 4. Očekával jsem termín někdy v 2017, ale byl jsem překvapen. Zkoušku mám na 25.4.2016! Podobných termínu po Praze moc nebylo, ale pár jich na seznamu měli. Valná hromada nabídek byla na červenec-srpen.

Tímto chci poděkovat těm, kteří dali PČR vědět s předstihem, že se na testy nedostaví a tím umožnili ostatním nečekat ty šílený lhůty.

Jinak trochu mimo téma: Super stránky a forum. Díky za ně. :thumbup:

Beetle

Příspěvek#96 » čtv 24. bře 2016, 08:43

PČR přidávala hodně dalších termínů od dubna a dále. Takže s těmi díky bych trošku šetřil... :)

DAveDOG

Příspěvek#97 » čtv 24. bře 2016, 11:04

Včera jsem byl na zbraních ve Vyškově a visely tam termíny na konec dubna - 22 až 24.

Čop

Příspěvek#98 » čtv 24. bře 2016, 19:49

V pondělí jsem vyzvedával ZP a termín na Mělníku byl na 25.6.

Pablo.gs

Příspěvek#99 » čtv 24. bře 2016, 20:34

Synek chce po promoci dělat ZP, tak jsem se mu zeptal na termín. Jičín až na srpen/září..

notobi

Příspěvek#100 » pát 25. bře 2016, 10:47

no jak tak koukám jsem rád, že sem se k tomu rozhoupal v pravý čas a je to od ledna úspěšně za mnou

cmk
Vedení LOS

Příspěvek#101 » čtv 31. bře 2016, 22:19

Hmmm, dneska na zkouskach... Prihlasenych 19 novych + 1 co mel opakovat praktickou.
Dorazilo 10+1.
Je tedy treba si uvedomit, ze dlouhe cekaci lhuty jsou dany v podstate jen a jen neozpovednosti zadatelu, kteri se prihlasi a polovine z nich najednou tesne pred zkouskou umre babicka, ochori pes nebo si zlamou nohu...

franta599

Příspěvek#102 » pát 1. dub 2016, 08:11

Plzen pry je 5 mesicu dopredu zasekaná s terminama rikal znamej co si byl pro nákupko minulej tyden

Pablo.gs

Příspěvek#103 » pát 1. dub 2016, 08:25

cmk: Ano, tak mě to přesně říkal policajt. Žádost za stovku si podá 2x tolik lidí, ale potom co zjistí, že získání ZP obnáší dost úsilí a další finance, polovina bez omluvy nedorazí. V konečným důsledku PČR vydává +- stejný počet ZP, jako v předchozích letech. Ostatně povrzují to i statistiky počtu držitelů (spíš to mírně klesá).
Jen média dramaticky píšou, že se celá republika ozbrojuje...

cipis

Příspěvek#104 » pát 1. dub 2016, 11:49

OT: počet držitelů malinko klesá, ale raketově roste počet zbraní. Takže to není až tak daleko od pravdy, že se celá republika ozbrojuje :)

mikky

Příspěvek#105 » pát 1. dub 2016, 12:35

Podle informací z Prahy jsou termíny celkově mizerný (3+ měsíců). Až na AVIM, kterej je až úplně dole v seznamu :) Především proto, že se tam nedá dělat sk. C a je u něj napsaný (údajně, nemam z první ruky) na tohle téma varování, kterýho se uchazeči často zbytečně lekají.

Jinak, co se týče účasti, dělal jsem těsně po zavedení "novýho" zákona - červenec 2014, tedy ještě před "krizí" a bylo to stejný - cca 30% neomluvená neúčast, ale přesto jsem se dostal na termín za asi 5 týdnů od podání žádosti.

Zpět na