Udelat si zbrojni prukaz v jinem meste nez trvale bydliste

Sigi

Příspěvek#1 » ned 20. kvě 2012, 21:21

Dobrý den,

prosím vás, od června budu bydlet v Novém Jičíně, a trvalé bydliště i potom budu stále mít Zlín.

Můžu si udělat zbrojní průkaz v jiném městě, nebo to musí být pouze kde mám trvalý pobyt?

Děkuji

konopnik

Příspěvek#2 » ned 20. kvě 2012, 21:57

Můžeš kdekoliv, v místě trvalýho bydliště podej žádost o zkoušky a rovnou požádej i o jiný místo konání. U nás v Sokolově dělali kluci z Chebu i z Plzně.

jack-3d

Příspěvek#3 » pon 21. kvě 2012, 00:23

Já jsem si tím prošel, ale mohl jsem jen vykonat zkoušku odborné způsobilosti po dohodě s policí, ovšem zažádat si o zkoušku, následný výdej průkazu a registraci jsem si stejně musel udělat v místě bydliště. Takže jsem si ušetřil pouze jednu cestu.

Alcatraz

Příspěvek#4 » pon 21. kvě 2012, 00:48

asi tak, registrace zbrani a tak, vsechno v miste bydliste.. a kdyz se rozhodnes zmenit si bydliste az pak, tak to je o prukazku k vyrizovani navic

LB

Příspěvek#5 » pát 25. kvě 2012, 15:53

Dobrý den,

vykonal jsem úspěšně zkoušku v jiném okrese a zapomněl jsem o tom vyrozumět příslušny útvar policie v místě bydliště. Může to být problém?

MarK
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#6 » pát 25. kvě 2012, 17:29

Asi úplně nechápu otázku, jak jsi se ke zkoušce přihlašoval?

Příslušný útvar policie není o úspěšném či neúspěšném vykonání zkoušky třeba informovat - k žádosti o vydání ZP se přikládá osvědčení o odborné způsobilosti (tj. potvrzení úspěšného vykonání zkoušky), čímž je útvar vyrozuměn (pro jiné řízení než o vydání ZP či rozšíření skupin ho osvědčení odborné způsobilosti ani nezajímá).

LB

Příspěvek#7 » sob 26. kvě 2012, 18:39

necituj těsně předcházející příspěvek

Šlo mě jen o to,že jsem před zkouškou nevyrozuměl příslušný útvar policie o tom,že budu zkoušku vykonávat v jiném okrese.

Taylor

Příspěvek#8 » ned 29. črc 2012, 11:16

Zdravím , prosím o radu. Jsem z okresu Beroun kde minulý rok zrušili oddělení zbraní tudíš teď spadám pod Příbram. Nyní jsem se rozhodl že si rozšířím skupiny zbrojního průkazu. Trvalé bydliště mám pořád Beroun, ale bydlím u přítelkyně v Plzni. Když jsem si chtěl podat přihlášku v místě trvalého bydliště, aby mi přesunuli zkoušku do Plzně bylo mi řečeno, že musím k přihlášce doložit důvod (papír), jinak se může stát že moji žádost zamítnou. Nevím jak to mám udělat když u přítelkyně nějsem nijak hlášený. Děkuji.

Alcatraz

Příspěvek#9 » ned 29. črc 2012, 12:05

zaměstnání, škola jsou dobrý důvody. Jen to musí být písemně. Normálně žádný potvrzení nepotřebuješ.

Ale stejně kvůli všemu musíš jezdit do Příbrami, proč zrovna zkoušku ne? :)

Taylor

Příspěvek#10 » ned 29. črc 2012, 14:03

Bohužel nestuduji a pracuji ve středočeském kraji , takže mám asi smolíčka. :)

Alcatraz

Příspěvek#11 » ned 29. črc 2012, 14:13

tak jim tam napis, ze dlouhodobe zijes jinde, normalne to neresi, ale musi to mit prilozene pisemne k prihlasce. Co horsiho se muze stat, nez ze ti to zamitnou a skoncis stejne u nich. Ale nemaji k tomu duvod. Normalne to povolujou, ale potrebujou prilozit ten papir s duvodem.

Takze si ohlidej, ze tam napises svoje jmeno, datum a misto narozeni, trvaly bydliste, datum a misto podpis a podpis a mezi to napis ve smyslu, ze zadas o vykonani zkousky odborne zpusobilosti v jinem meste, protoze se v nem z rodinnych/pracovnich duvodu dlouhodobe zdrzujes.

Jestli nechcou prudit, tak to normalne vemou, pro prukaz stejne musis k nim a je jedno odkud mas zkousku.

Zpět na