prosba o radu se zrušením skupin
- L.Marsik
Příspěvek#1 » úte 23. říj 2012, 07:47
Mám skupiny A,B,C,D,E.....ve 22 letech jsem si to udělat všechno naráz s tím, že aktivně budu využívat Céčko, teoreticky éčko. Z časových důvodů nemám na myslivost vůbec čas a zbraně akorát jednou za čas čistím. Příští rok mi končí pětileté období a budu žádat o nový - předpokládám, že budu muset opět zaplatit 500 za každou skupinu, což se mi dvakrát nechce. Je možné si zažádat jen třeba o C a E? Bude možné si později nechat obnovit nějakou dočasně zrušenou skupinu, nebo bych musel znovu na zkoušky? Nevzpomínám si, že bych měl nějaký doklad o složení zkoušek, všechno si asi nechali na Policii, takže mám akorát zbroják a průkazy zbraně. Předem děkuji za jakoukoliv radu
- MarK
Příspěvek#2 » úte 23. říj 2012, 07:57
L.Marsik píše:předpokládám, že budu muset opět zaplatit 500 za každou skupinu
Nebudeš. To se platí jen při vydání nového zbrojního průkazu, případně při rozšiřování skupin (a to jen za ty nové rozšířené).
L.Marsik píše:Je možné si zažádat jen třeba o C a E?
Ano, je možné při prodlužování říct, že chceš nadále jen některé skupiny.
L.Marsik píše:Bude možné si později nechat obnovit nějakou dočasně zrušenou skupinu, nebo bych musel znovu na zkoušky? Nevzpomínám si, že bych měl nějaký doklad o složení zkoušek, všechno si asi nechali na Policii, takže mám akorát zbroják a průkazy zbraně.
Nic jako "dočasně zrušená skupina" neexistuje - pokud budeš chtít nějakou skupinu později zpět, musíš dělat znovu zkoušky a projít procedurou rozšiřování skupin ZP.
Platnost osvědčení o odborné způsobilosti je jen jeden rok, takže pokud tato doba uběhla (což z popisu tvé situace předpokládám), tak i pokud bys ho měl ještě stále u sebe, nebylo by k ničemu dobré.
Nevidím důvod rušit skupiny A a B (či teoreticky E), žádné nadstandardní povinnosti z nich nevyplývají (ale zato práva ano) a pokud jsi za ně jednou tu 500 zaplatil, je zbytečné to rušit. Dčko je otravné častějším navštěvováním lékaře a pro Cčko je třeba mít platný lovecký lístek (je ale možné, že tato podmínka bude v příští novele zrušena) - ty ale píšeš, že C by sis stejně nechal.
Jestli tedy chceš zrušit (ne přerušit) C či D záleží jen na tobě, u ostatních skupin to ale nemá smysl, jakmile je už máš.
(nějaké další info o skupinách zde)
- L.Marsik
- obrien
Příspěvek#4 » čtv 8. lis 2012, 14:36
Ahoj vsem. Mam podobný ikdyž né zcela stejný dotaz. Pokud jsem podal přihlášku ke zkoušce z odborné zpusobilosti a na ní zaškrtl jen C (tj chci dělat A,B,D,E), ale pak jsem si to rozmyslel a o D nemám zajem, musím podat novou přihlášku? Nebo to stačí říct komisaři a (ne)zašrtnout spravne zkupiny na zkousce? Nebo musim udelat i zkousku pro D (tj strelba z pistole na 15m) a pak az budu zadat o ZP tak proset nepozadam o Dcko?
Nejde mi ani tak o tech 500kc (to je minoritni vzhledem k celkovym nakladum), ale o podavani zdravotni zpusobilosti co 30 mesicu....
diky moc
Nejde mi ani tak o tech 500kc (to je minoritni vzhledem k celkovym nakladum), ale o podavani zdravotni zpusobilosti co 30 mesicu....
diky moc
- ladaj
- Alcatraz
Příspěvek#6 » čtv 8. lis 2012, 16:13
mě teda řekli, že to není možné změnit po tom co jsem to podal. Tři dny před zkouškou jsem volal, jestli můžu zrušit A a řekli, že ne. Že můžu podat novou žádost, ale leda až na příští termín. U zkoušky to už neexistovalo. Z jiných termínů vím, že když si nějakej chudák omylem zaškrtl jenom C+D, tak se otočil a šel domu.
- sided
Příspěvek#9 » čtv 8. lis 2012, 17:36
Neměl by být problém až poneseš na oddělení potvrzení o zkoušce a doktora se s nima domluvit aby to Dčko prostě vypustili. Podobně jako když po 30ti měsících neobnovíš doktora tak tam jen dojdeš a vystaví ti nový zbroják bez Dčka. Ale to tam musíš dojít včas jinak máš přestupek.
- Alcatraz
- obrien
Příspěvek#12 » stř 12. pro 2012, 10:56
Ahoj. Tak zkousku z odborne zpusobilosti mam za sebou (i diky tomuto webu). Kdyby nekdo resil podobny problem jako ja (spatne oznaceni skupin na prihlasce) tak tady je odpoved.
Na policii mi rekli, ze s podanou prihlaskou se uz neda nic delat, a ze budu muset absolvovat zkousku na vasechny skupiny. Totez mi rekl komisar (pry driv to slo jeste upravit, ale ted uz ne). Dokonce rikal, ze jednou mel cloveka, ktery tu prihlasku pochopil spatne (tj. misto nehodici se skrtnete, zaskrtal to co ve skutesnocti chtel) a ten mel smulu a musel priste.
Cili musel jsem splnit vsechny skupiny A, B, D, E a pak jsem si proste jenom pozadal o zbrojak bez Dcka (ale je dobre na to organy upozornit).
BTW kazda kombinace skupin ma vlastni sadu testovych otazek. Tj. pokud napriklad mate E delate jine testy nez ten kdo ma B,E nebo ten kdo ma B,D,E ...
Na policii mi rekli, ze s podanou prihlaskou se uz neda nic delat, a ze budu muset absolvovat zkousku na vasechny skupiny. Totez mi rekl komisar (pry driv to slo jeste upravit, ale ted uz ne). Dokonce rikal, ze jednou mel cloveka, ktery tu prihlasku pochopil spatne (tj. misto nehodici se skrtnete, zaskrtal to co ve skutesnocti chtel) a ten mel smulu a musel priste.
Cili musel jsem splnit vsechny skupiny A, B, D, E a pak jsem si proste jenom pozadal o zbrojak bez Dcka (ale je dobre na to organy upozornit).
BTW kazda kombinace skupin ma vlastni sadu testovych otazek. Tj. pokud napriklad mate E delate jine testy nez ten kdo ma B,E nebo ten kdo ma B,D,E ...
- L.Marsik
Příspěvek#13 » stř 27. bře 2013, 11:12
Čau všem,
tak je to tak, že se platí po 5 letech poplatek 300,- - snad dohromady za všechny skupiny. Zbroják se pak vyzvedne po měsíci a musí se přijet se všema zbraněma na kontrolu, s sebou průkazy zbraní na výměnu. Pokud bude něco nedejbože v nepořádku, řeší se to dál a stojí to další a další peníze.
tak je to tak, že se platí po 5 letech poplatek 300,- - snad dohromady za všechny skupiny. Zbroják se pak vyzvedne po měsíci a musí se přijet se všema zbraněma na kontrolu, s sebou průkazy zbraní na výměnu. Pokud bude něco nedejbože v nepořádku, řeší se to dál a stojí to další a další peníze.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí