Ochrana sluchu

Bohuliby

Příspěvek#106 » čtv 19. zář 2013, 22:57

No, nevím, mám Peltory obyčejné , ty silnější skládací + klasické neskládací Jonsered / Husqvarna / zakoupené ve značkové prodejně, kde jsem kupoval např. sekačku v Praze, ale příjde mně, že ty pracovní tlumí lépe. Možná se mně to opravdu jen zdá, ale nejlepší by byl udělat nějaký test, ale to v mém případě nezvládnu. Občas vezmu na krytou střelnici kulovnici ráže 30-06 Spr., z důvodu občasného vyzkoušení kolimátoru, před mysliveckou sezonou a opravdu v tom nevidím žádný rozdíl a že ta kulová ráže je opravdu pěkná šlupka ! Ale chápu, že na střelnici by asi měla být střelecká sluchátka.

sided
moderátor

Příspěvek#107 » pát 20. zář 2013, 05:00

Že všech sluchátek co jsem vyzkoušel, nejlépe tlumí (i výstřel) pracovní DeWalt. Kdo je výrobce netuším ale jsou to opravdu "hluchátka."

fixfokus

Příspěvek#108 » pát 20. zář 2013, 07:47

Ve všech střeleckých obchodech prodávají ta samá sluchátka, obvykle Peltor Otime I, II, III. Mají stejnou krabici i specifikaci jako ty prodávané v obchodech s pracovními ochrannými prostředky. Speciální "střelecká" sluchátka jsem viděl jenom aktivní.
Sám mám Peltor Optime II, k plné spokojenosti.

jinda voyer

Příspěvek#109 » pát 20. zář 2013, 09:17

Taky mi to přijde jako nesmysl, nekupovat sluchátka v ochranných potřebách. Jak se píše výše, v obchodech se zbraněmi mají sortiment naprosto shodný, až na ta s aktivní ochranou.

to fixfokus
Byl jsem se podívat v prodejně Dave v Opletalce na ty Peltory X4. Jako, když jdu do obchodu v tuzemsku, tak už předem počítám s neochotnou a nepříjemnou obsluhou, ale takhle arogantního a namistrovaného prodavače jsem už dlouho neviděl…jestli si myslí, že když je opřenej o pult s bouchačkama, že je něco víc, tak to je mi ho fakt líto…úplně se cítil dotčen, když jsem jej slušně požádal, zda by mi mohl předvést sluchátka, která mají v nabídce...do toho krámu už mně v životě nikdo nedostane :evil: Nicméně sluchátka jsem vyzkoušel, prohlédl…a jelikož se mi z modelů, co tam měli, líbily nejvíce (na obrázku vypadají mnohem větší než skutečně jsou), tak jsem si je objednal v doporučovaném BLYTHu Uhříněvsi…začátkem příštího týdne je budu mít 8-)
Obecně mám pocit, že tuzemští obchodníci mají asi dost kšeftů, když si můžou dovolit takhle se chovat k zákazníkům...kdyby se prodavač choval slušně, sluchátka jsem tam koupil a třeba i něco dalšího v budoucnu, ale takhle jsem s poděkováním odešel :idea:

mobil-man

Příspěvek#110 » pát 20. zář 2013, 15:27

Ad obchod: Bohudik jsem se ve streleckych/loveckych obchodech dockal vzdy privetivosti a zajmu o zakaznika, i kdyz bylo jasne, ze nemam v planu ten den nic kupovat.

Ad sluchatka: Poprosil bych o strucne zhodnoceni a nejakou realnou fotku nekdy, az by vam prisly a byla by prilezitost. Chystam se je na podzim taktez koupit...

jinda voyer

Příspěvek#111 » sob 21. zář 2013, 09:48

No tak moje první zkušenost byla velmi nepříjemná. Nicméně včera jsem byl v BVS a tam to bylo zase super, takže tam se budu vracet rád!

Jasně, bez problému...měl bych je mít do středy. Co přesně by Tě zajímalo, jaká fotka? V porovnání s něčím kvůli velikosti, detaily...nebo...? Na střelnici bych je měl vzít v pátek, tak pak mohu poreferovat o útlumu...respektive, co by Tě přesně zajímalo?

mobil-man

Příspěvek#112 » sob 21. zář 2013, 15:37

Hlavně ta šířka náušníku např. v porovnání s dvacetikorunou a jestli je plastovy most dost pevný (jestli je na něm znát vyztužení drátkama).
Útlum lze vnímat jen subjektivně, tak z tohodle hlediska, ale to si dovedu představit i podle optime II a III.
Díky moc

jinda voyer

Příspěvek#113 » ned 22. zář 2013, 09:28

OK, bez problému...proměříme, vyfotíme 8-)
Jinak co jsem je měl v ruce, tak to vystužení drátem v tom hlavovém mostu není úplně výrazné, ale patrné je ;)

Bohuliby

Příspěvek#114 » úte 24. zář 2013, 23:10

Tak se nám to pěkně rozbíhá, mě by opravdu zajímalo, jak je to s prac. sluchátky, jestli je to stejné, nebo tam jde o patřičné frekvence.
Přiznám se , že jsem začínal s prac. sluchátky a jen k vůli vlastnímu image jsem koupil Peltory, myslím ale, že v tom není žádný výraznější rozdíl. Máte někdo nějaké porovnání, v mém případě to nemám jak vyzkoušet.

alesP

Příspěvek#115 » stř 25. zář 2013, 18:35

Treba ty PELTOR Optime III H540A - jsou v popisech na streleckych e-shopech definovany takto:

Popis
špičková střelecká sluchátka PELTOR Optime III H540A
- černočervené provedení, SNR = 26dB

Peltor Optime III je nejvýkonější chránič s dvojitou stěnou mušlí,
pozoruhodný účinek tlumení v celém rozsahu frekvencí,
těsnicí polštářky plněné pěnou, 265g, hlavový oblouk.

Sam je mam a nikde na krabici ani v navodu nenajdete o urceni pro strelbu ani n. Na strankach vyrobce je urceni definovano takto:
Použití:
Důlní průmysl
Námořní průmysl
Letecký průmysl
Elektrárny
Stavebnictví

jamira

Příspěvek#116 » stř 25. zář 2013, 21:21

Jak to tak tady pročítám, tak se zamýšlím nad tím, jakou ochranu sluchu asi používali vojáci ve válkách, pokud vůbec nějakou... A jak se asi vraceli po skončení bojů (pokud to přežili) s těžce poškozeným sluchem. Nevratně poškozeným! Protože v dokumentárních filmech jsem nikdy neviděl, že by jakýkoli pozemní voják jakékoli armády světa měl chrániče sluchu... Jestli měli všichni v uších špunty či vatu, pak ano, ale asi je to moc neochránilo. A jak to chodí v současných moderních armádách? Nedovedu si představit, že v ostré akci mají všichni něco nacpáno v uších, neboť to otupuje směrovou zvukovou pozornost zvláště v případech, kdy je nutno mít "nastražené uši". Víte o tomto aspektu někdo něco více?

KlokanXM

Příspěvek#117 » stř 25. zář 2013, 22:42

Bohuliby

Příspěvek#118 » stř 25. zář 2013, 23:07

Jamiro : Promiň, ale nejsme ve válce. Pokud bychom zejména na krytých střelnicích nepoužívali ochranné prostředky, tak by nás tam asi už moc nechodilo, a nakonec ty střelnice by se opravdu nemusely provozovat, nebo na to máš jiný názor ?
Sorry, ale na to se nedá jinak odpovědět. Doba jde trochu dopředu i ve sluchátkách.
PS. Ve válce toho měli poškozeného více, než jen sluch !

Int1m1thy

Příspěvek#119 » čtv 26. zář 2013, 01:59

jamiro opravdu maji neco na usich... bud sluchatka s intercomem nebo spunty s intercomem ;) pripadne obycejny spunty

nico

Příspěvek#120 » čtv 26. zář 2013, 07:31

Klid, vzdyt se jen normalne zeptal.

Zpět na