Ochrana sluchu
- Bohuliby
Příspěvek#106 » čtv 19. zář 2013, 22:57
No, nevím, mám Peltory obyčejné , ty silnější skládací + klasické neskládací Jonsered / Husqvarna / zakoupené ve značkové prodejně, kde jsem kupoval např. sekačku v Praze, ale příjde mně, že ty pracovní tlumí lépe. Možná se mně to opravdu jen zdá, ale nejlepší by byl udělat nějaký test, ale to v mém případě nezvládnu. Občas vezmu na krytou střelnici kulovnici ráže 30-06 Spr., z důvodu občasného vyzkoušení kolimátoru, před mysliveckou sezonou a opravdu v tom nevidím žádný rozdíl a že ta kulová ráže je opravdu pěkná šlupka ! Ale chápu, že na střelnici by asi měla být střelecká sluchátka.
- fixfokus
Příspěvek#108 » pát 20. zář 2013, 07:47
Ve všech střeleckých obchodech prodávají ta samá sluchátka, obvykle Peltor Otime I, II, III. Mají stejnou krabici i specifikaci jako ty prodávané v obchodech s pracovními ochrannými prostředky. Speciální "střelecká" sluchátka jsem viděl jenom aktivní.
Sám mám Peltor Optime II, k plné spokojenosti.
Sám mám Peltor Optime II, k plné spokojenosti.
-
jinda voyer - Příspěvky: 418
- jinda voyer
Příspěvek#109 » pát 20. zář 2013, 09:17
Taky mi to přijde jako nesmysl, nekupovat sluchátka v ochranných potřebách. Jak se píše výše, v obchodech se zbraněmi mají sortiment naprosto shodný, až na ta s aktivní ochranou.
to fixfokus
Byl jsem se podívat v prodejně Dave v Opletalce na ty Peltory X4. Jako, když jdu do obchodu v tuzemsku, tak už předem počítám s neochotnou a nepříjemnou obsluhou, ale takhle arogantního a namistrovaného prodavače jsem už dlouho neviděl…jestli si myslí, že když je opřenej o pult s bouchačkama, že je něco víc, tak to je mi ho fakt líto…úplně se cítil dotčen, když jsem jej slušně požádal, zda by mi mohl předvést sluchátka, která mají v nabídce...do toho krámu už mně v životě nikdo nedostane
Nicméně sluchátka jsem vyzkoušel, prohlédl…a jelikož se mi z modelů, co tam měli, líbily nejvíce (na obrázku vypadají mnohem větší než skutečně jsou), tak jsem si je objednal v doporučovaném BLYTHu Uhříněvsi…začátkem příštího týdne je budu mít 
Obecně mám pocit, že tuzemští obchodníci mají asi dost kšeftů, když si můžou dovolit takhle se chovat k zákazníkům...kdyby se prodavač choval slušně, sluchátka jsem tam koupil a třeba i něco dalšího v budoucnu, ale takhle jsem s poděkováním odešel
to fixfokus
Byl jsem se podívat v prodejně Dave v Opletalce na ty Peltory X4. Jako, když jdu do obchodu v tuzemsku, tak už předem počítám s neochotnou a nepříjemnou obsluhou, ale takhle arogantního a namistrovaného prodavače jsem už dlouho neviděl…jestli si myslí, že když je opřenej o pult s bouchačkama, že je něco víc, tak to je mi ho fakt líto…úplně se cítil dotčen, když jsem jej slušně požádal, zda by mi mohl předvést sluchátka, která mají v nabídce...do toho krámu už mně v životě nikdo nedostane

Obecně mám pocit, že tuzemští obchodníci mají asi dost kšeftů, když si můžou dovolit takhle se chovat k zákazníkům...kdyby se prodavač choval slušně, sluchátka jsem tam koupil a třeba i něco dalšího v budoucnu, ale takhle jsem s poděkováním odešel

- mobil-man
Příspěvek#110 » pát 20. zář 2013, 15:27
Ad obchod: Bohudik jsem se ve streleckych/loveckych obchodech dockal vzdy privetivosti a zajmu o zakaznika, i kdyz bylo jasne, ze nemam v planu ten den nic kupovat.
Ad sluchatka: Poprosil bych o strucne zhodnoceni a nejakou realnou fotku nekdy, az by vam prisly a byla by prilezitost. Chystam se je na podzim taktez koupit...
Ad sluchatka: Poprosil bych o strucne zhodnoceni a nejakou realnou fotku nekdy, az by vam prisly a byla by prilezitost. Chystam se je na podzim taktez koupit...
-
jinda voyer - Příspěvky: 418
- jinda voyer
Příspěvek#111 » sob 21. zář 2013, 09:48
No tak moje první zkušenost byla velmi nepříjemná. Nicméně včera jsem byl v BVS a tam to bylo zase super, takže tam se budu vracet rád!
Jasně, bez problému...měl bych je mít do středy. Co přesně by Tě zajímalo, jaká fotka? V porovnání s něčím kvůli velikosti, detaily...nebo...? Na střelnici bych je měl vzít v pátek, tak pak mohu poreferovat o útlumu...respektive, co by Tě přesně zajímalo?
Jasně, bez problému...měl bych je mít do středy. Co přesně by Tě zajímalo, jaká fotka? V porovnání s něčím kvůli velikosti, detaily...nebo...? Na střelnici bych je měl vzít v pátek, tak pak mohu poreferovat o útlumu...respektive, co by Tě přesně zajímalo?
- mobil-man
- Bohuliby
Příspěvek#114 » úte 24. zář 2013, 23:10
Tak se nám to pěkně rozbíhá, mě by opravdu zajímalo, jak je to s prac. sluchátky, jestli je to stejné, nebo tam jde o patřičné frekvence.
Přiznám se , že jsem začínal s prac. sluchátky a jen k vůli vlastnímu image jsem koupil Peltory, myslím ale, že v tom není žádný výraznější rozdíl. Máte někdo nějaké porovnání, v mém případě to nemám jak vyzkoušet.
Přiznám se , že jsem začínal s prac. sluchátky a jen k vůli vlastnímu image jsem koupil Peltory, myslím ale, že v tom není žádný výraznější rozdíl. Máte někdo nějaké porovnání, v mém případě to nemám jak vyzkoušet.
- alesP
Příspěvek#115 » stř 25. zář 2013, 18:35
Treba ty PELTOR Optime III H540A - jsou v popisech na streleckych e-shopech definovany takto:
Popis
špičková střelecká sluchátka PELTOR Optime III H540A
- černočervené provedení, SNR = 26dB
Peltor Optime III je nejvýkonější chránič s dvojitou stěnou mušlí,
pozoruhodný účinek tlumení v celém rozsahu frekvencí,
těsnicí polštářky plněné pěnou, 265g, hlavový oblouk.
Sam je mam a nikde na krabici ani v navodu nenajdete o urceni pro strelbu ani n. Na strankach vyrobce je urceni definovano takto:
Použití:
Důlní průmysl
Námořní průmysl
Letecký průmysl
Elektrárny
Stavebnictví
Popis
špičková střelecká sluchátka PELTOR Optime III H540A
- černočervené provedení, SNR = 26dB
Peltor Optime III je nejvýkonější chránič s dvojitou stěnou mušlí,
pozoruhodný účinek tlumení v celém rozsahu frekvencí,
těsnicí polštářky plněné pěnou, 265g, hlavový oblouk.
Sam je mam a nikde na krabici ani v navodu nenajdete o urceni pro strelbu ani n. Na strankach vyrobce je urceni definovano takto:
Použití:
Důlní průmysl
Námořní průmysl
Letecký průmysl
Elektrárny
Stavebnictví
- jamira
Příspěvek#116 » stř 25. zář 2013, 21:21
Jak to tak tady pročítám, tak se zamýšlím nad tím, jakou ochranu sluchu asi používali vojáci ve válkách, pokud vůbec nějakou... A jak se asi vraceli po skončení bojů (pokud to přežili) s těžce poškozeným sluchem. Nevratně poškozeným! Protože v dokumentárních filmech jsem nikdy neviděl, že by jakýkoli pozemní voják jakékoli armády světa měl chrániče sluchu... Jestli měli všichni v uších špunty či vatu, pak ano, ale asi je to moc neochránilo. A jak to chodí v současných moderních armádách? Nedovedu si představit, že v ostré akci mají všichni něco nacpáno v uších, neboť to otupuje směrovou zvukovou pozornost zvláště v případech, kdy je nutno mít "nastražené uši". Víte o tomto aspektu někdo něco více?
- Bohuliby
Příspěvek#118 » stř 25. zář 2013, 23:07
Jamiro : Promiň, ale nejsme ve válce. Pokud bychom zejména na krytých střelnicích nepoužívali ochranné prostředky, tak by nás tam asi už moc nechodilo, a nakonec ty střelnice by se opravdu nemusely provozovat, nebo na to máš jiný názor ?
Sorry, ale na to se nedá jinak odpovědět. Doba jde trochu dopředu i ve sluchátkách.
PS. Ve válce toho měli poškozeného více, než jen sluch !
Sorry, ale na to se nedá jinak odpovědět. Doba jde trochu dopředu i ve sluchátkách.
PS. Ve válce toho měli poškozeného více, než jen sluch !
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí