Peltor - sluchátka

Marsias

Příspěvek#31 » pon 1. dub 2013, 16:35

Zdravím,
jsem čerstvým držitelem ZP, takže sháním něco z čeho střílet a taky samozřejmě něco na ochranu sluchu (a zraku). Líbí se mi Peltor Optime II a III. Jen nevím pro co se rozhodnout.
Peltor II - menší útlum, ale zase jsou ve "skládací" verzi.
Peltor III - větší útlum, ale nejsou skládací. Používal jsem je na střelnici a tlumí krásně.
Bude v tom nějaký podstatně velký subjektivní rozdíl?
Případně můžete doporučit ještě brýle?
Jinak střelba plánovaná z pistole, vnitřní i venkovní střelnice.
Díky za odpověď.
Odkaz na Peltory:
http://catalogue.3m.eu/cz-CZ/CZ-OHES/Z%C3%A1tkov%C3%A9_a_mu%C5%A1lov%C3%A9_chr%C3%A1ni%C4%8De_sluchu/Pasivn%C3%AD_mu%C5%A1lov%C3%A9_chr%C3%A1ni%C4%8De_sluchu/compare?compare=4378&compare=4379&compare=4615

MarK
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#32 » pon 1. dub 2013, 16:55

Vždy je to jen o kompromisech. Větší útlum samozřejmě pro zdraví lepší. Na druhé straně jsou větší, více překáží (zejména při střelbě z dlouhých zbraní) a hůře se člověk na střelnici domluví (dá se eliminovat nákupem dražších elektronických sluchátek).
Každému vyhovuje něco jiného, sám si musíš vybrat :mrgreen:

Marsias

Příspěvek#33 » pon 1. dub 2013, 19:03

Elektronicky by určitě byly lepší, ale to je cenově někde jinde. :-)

Int1m1thy

Příspěvek#34 » pon 1. dub 2013, 19:10

ja pudu ted na strelnici zkusit moje spunty... nemam rad sluchatka kdyz neco delam, a strelba z dlouhych + sluchatka je strasna..
bryle neporadim zkus naky lepsi znaky, ale to jde do tisicu

nico

Příspěvek#35 » pon 1. dub 2013, 19:27

Uvex Genesis, google APEL.

Jeník

Příspěvek#36 » stř 15. led 2014, 01:50

Zdravím,koupil jsem si Peltor ProTacII a sháním gelové náušníky asi ty HY 80. Ale nevím zda paují na Pro tac Díky Jeník

E-Ryc

Příspěvek#37 » stř 15. led 2014, 08:49

Jedny ty gelove nausniky mi lezi doma. Dovezl jsem z US, ale na muj vkus tesni uz moc, tak jsem je po par dnech zase sundal... Mel jsem je na stejnem typu sluchatek.

fixfokus

Příspěvek#38 » stř 15. led 2014, 12:40

Pasovaly by i na obyčejné Peltory Optime II? Viděl jsem to teď u pána na LOSÍKU a byl jsem nadšený jak je to příjemný na dotek :-)

E-Ryc

Příspěvek#39 » stř 15. led 2014, 12:45

Odsud jsem je kupoval (http://www.skygeek.com/hy80.html) a pisou, ze je to kompatibilni se vsemi.

Gash

Příspěvek#40 » pát 11. dub 2014, 21:37

Tak včera jsem se stal majitelem sluchátek Peltor Sport Tac, které jsem dnes vyzkoušel v praxi na střelnici. Střílel jsem ze všeho možného (CZ 75 D Compact - 9x19, CZ 858 Tac IV - 7.62 x 39, Colt M1911 - .45ACP, Ruger KGP 141 - .357, Ruger KRH .44mag, Desert Eagle - .50) a sluchátka fungujou nádherně. Řeč ostatních jsem slyšel krásně, čistě...dokonce jsem slyšel mluvení lidí mimo boxy (boxy odděleny dveřmi). Suma sumárum, na prvním testování maximální spokojenost

Lynx

Příspěvek#41 » pon 31. srp 2015, 20:16

Dnes jsem se stal majitelem Peltor Optime III. Na střelnici se dostanu až koncem týdne, teď je můžu vyzkoušet jen doma, ale na první poslech velké zklamání. Pustil jsem na tabletu video, snížil hlasitost na nulu a nasadil svoje NoName za 130 Kč. Postupně jsem zesiloval, dokud jsem neslyšel zvuk, až na stupeň sedm. Pak jsem zkusil Peltory, musel jsem hlasitost zvýšit ještě o dva dílky. Stejně to bylo na nejvyšší hlasitost, Peltory tlumily o dva dílky líp. Jasně, nic moc vypovídající test, ale při pětinásobku ceny jsem z chvály na ně zatím hodně rozčarovaný a jen doufám, že u střelby budou výsledky lepší.

sided
moderátor

Příspěvek#42 » pon 31. srp 2015, 20:32

Takhle to nefunguje, střelecký sluchátka mají tlumit špičky a ne obecný hluk v celém spektru (tak tlumí sluchátka na traktor :) )

Int1m1thy

Příspěvek#43 » úte 1. zář 2015, 10:11

a co si jako myslis ze ty sluchatka ti udelaj, vypnou uplne vsechen zvuk ? :D to si musis potom obalit celou hlavu od krku a to taky nepomuze 100% :D

A jak pise sided strelecka sluchatka jsou hlavne delany na spicky zvuku na urcity frekvenci ne na ultum v celym spektru.

BTW: ty jsi clovek ze pokud to je 5x drazsi to musi bejt 5x vykonejsi ? :D

smates

Příspěvek#44 » úte 1. zář 2015, 12:27

Muze mi nekdo prosim poradit doted jsem chodil s obyc sluchatkama na "traktor",kolega zacal ale strilet 7,62x39 a to uz mi s nima dost vadi.Pomuzu si s nejakyma zakladnima Peltorama?Radsi bych slim ale nedari se mi u nich najit utlum v db.Rad bych tyhle http://www.zbraneusti.cz/Peltor-H-64FB-V-d157.htm

mikymoto

Příspěvek#45 » úte 1. zář 2015, 12:49

Za sebe můžu doporučit Peltor X4 http://www.alfatactical.cz/peltor-strel ... or-x4.html
Mají mušle nižšího profilu a pistolové ráže tlumí bezproblémově. 7,62x39 a 7,62x54 tlumí slušně - ale tam záleží i na tom kdo a jak vedle střílí. Pokud je to na venkovní střelnici a má hlaveň bez kompíku a vystrčenou z boxu, tak je to jen silnější rána. Když je to někdo s kompíkem a ještě střílí utopenej v boxu, tak je to už hodně silný (to už se klepou i ty stěny boxů).

Zpět na