Výběr přebíjecího lisu

4mike

Příspěvek#181 » pát 23. led 2015, 12:53

JJ Strobl radí dobře, turret classic cast je pro start dobrá volba, jednoduchý na seřízení a super na střídání ráží,
pro potřeby běžnýho treninku, LOSu či KVZetek dost lidem vystačí
odchází na něm snad jen vratná pružinka zápalkovače a taková ta plastová čtyřhranná vložka (ale jsou to korunový položky)
Znám i kluky, co šli rovnou do 650 ale už stříleli déle (v jedný ráží) a bylo předem jasné, že kapacity turretu nevyhoví, ani to pak není pro start přebíjení (nikoliv počátek "střelecký kariery") neřešitelný stran seřízení atd. chce to jen mít někoho, kdo 650 dobře zná a bude cca první měsíc po ruce.
Žádný strach jsou to jen lisy, žádný kosmický technologie.
650 se prodává dobře, poněvadž je to dobře navrhnutá mašinka a Dillon řeší reklamace bezplatnou výměnou dílů.

donovanstangiano

Příspěvek#182 » pát 23. led 2015, 13:53

Já bych jen doplnil Mika: spočítejte si ještě, zda si můžete dovolit nechat ležet peníze v přebíjecích komponentech. Samozřejmě jedno z kouzel přebíjení je určitá míra šetření na náboji. A ta je zajímavá, pokud nakupujete ve větších počtech.
Střely, prach a zápalky jsou pak levnější, ale leží v tom desetitisíce. Tohle je třeba u mě důvod proč zatím nepřecházím na XL650 a zůstávám u Turreta. Zdělal bych zásobu komponentů za dva dny a pak by mi to paní, co mi pere, zakázala :-))

Chip

Příspěvek#183 » pát 23. led 2015, 20:26

Za to že u mě může ležet 30 000 střel a 1O kg prachu mi trocha toho samostatného praní STOJÍ... :-)

OndrasFM

Příspěvek#184 » pát 23. led 2015, 21:03

To se připravuješ na válku? :-)

pelanj

Příspěvek#185 » pát 23. led 2015, 21:07

Ehm, ta kila bych neříkal moc nahlas, pokud nemáš zbrojní licenci...

MM

Příspěvek#186 » stř 7. říj 2015, 09:02

Otazka ohladne zacatia prebijania puskovych nabojov - mam Lee Turret Classic, prehadzujem tam 3 hlavy osadene matricami, na revolverove naboje co vykropim kazdy tyzden mi to uplne staci, s rychlostou prebijania a kvalitou 'vyrobku' som na svoje potreby plne spokojny.
Ale predpokladam ze u puskovych je ten lis zatazovany o dost viacej, takze uvazujem ze ci prikupit jednooperak. Tej puske tak vela nedam, pocitam 100ks do mesiaca podla chute a nalady. Najpravdepodobnejsie raze co sa mozu vyskytnut : 30.30, 45.70, .223, .308. Ustoji to ten Turret bez problemov, alebo radsej pribrat jednooperak ?

sided
moderátor

Příspěvek#187 » stř 7. říj 2015, 09:43

Vem jednooperák.

frantisekkozisek

Příspěvek#188 » stř 7. říj 2015, 18:00

V pohodě to ustojí, přebil jsem na něm několik tisíc puškových nábojů a nepozoruju žádnej problém.

McFly
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#189 » ned 8. lis 2015, 11:01

Používám Lee Classic Turret i na .223 rem do ARka a po asi 2tis přebitých nábojů jsou vůle zcela beze změny.

uživatel

Příspěvek#190 » ned 8. lis 2015, 19:18

Už to někdo řešil : https://www.youtube.com/watch?v=nQz1rRoXIU0 , ten vyhazovák hotovej nábojů už mám pořešený, jen místo toho železnýho prstence na otáčení vyhazováku asi zvolím silon nebo hliník. Jak to chodí po hraně indexové tyčky, kov na kov, tak jí to nedělá dobře. Problém ze změnou rotace asi vyřešil rozříznutím indexové tyčky a otočením + opětovné svaření .

honzazd

Příspěvek#191 » úte 23. úno 2016, 20:31

Chtěl jsem se zeptat, jestli někdo nemá zkušenost s lee loader, je to ten ruční na kladivo a popřípadě kolik času je potřeba na cca 500ks.Díky

Petzold

Příspěvek#192 » úte 23. úno 2016, 21:20

Bez přípravy nábojnic, asi tak minutu na jeden náboj. Tak 10x pomalejší než z lisem turret a prachovačem, pořádně na tom neodvážíš prach, nezvolíš si OAL, nezaškrtíš.
Nouzovka na loveckou chatu do Wyomingu.

vmartin

Příspěvek#193 » úte 23. úno 2016, 21:46

Zaškrtíš,odvážíš přesně (pokud máš přesnou váhu) a tím pádem, bez přípravy nábojnic cca 2 až 3 min. na jeden náboj,protože každý náboj vážíš a přeměřuješ oal digitální šuplerou. Turet zvládá 5 nábojů za dvě minuty (pro mně ideální stav). Cena loaderu je asi 1.200,- plus puškařské kladivo 600,-(toto lze nahradit normálním+gumovým). Pokud chceš ušetřit vem fakt raději jednooperační lee lis-ten loader tě fakt přestane bavit.Vím o čem píšu,mám dva.

honzazd

Příspěvek#194 » stř 24. úno 2016, 01:18

Díky za příspěvky, ještě nejsem držitelem ZP, jdu v březnu. Jestli udělám zp. tak nechci moc přebíjením šetřit ale chci víc střílet ale první náklady jsou velké ....zp+zbraň ..atd. Jde o to jestli se vyplatí toto kladivoví ústrojí kupovat nebo počkat cca 0,5-0,45 roku a dát na Vás a koupit turret. Díky

pajapety

Příspěvek#195 » stř 24. úno 2016, 07:31

Rozhodne bych si pockal na Turreta... Mam ho a spokojenost..

Zpět na