Praktická část zkoušky OZ – co Vás může potkat

wigum

Příspěvek#3961 » čtv 12. kvě 2016, 14:18

Octopuss píše:...

Gratulace a to o tom sociopatovi neříkej u svého obvoďáka, až si půjdeš pro prohlídku ;)

HV

Příspěvek#3962 » čtv 12. kvě 2016, 14:29

Octopuss: přidávám se ke gratulaci

Dnes mi dorazila SMS od PČR, že za týden mám opravný termín :shock: čumim jak vrána a posílám pochvalu do Soukalovy ul. na zbraně ;)

Suhy

Příspěvek#3963 » čtv 12. kvě 2016, 15:42

12.5. Příbram střelnice Ivo Pour.
Zkušební komisař pan ing. Ladislav Kaupe.
11 lidí u zkoušky + 1 oprava. 2 nenapsali testy
1 nezvládl manipulaci.
Dnešní ZOZ proběhla v příjemné atmosféře.
Komisař férový, nevymýlel žádné záludnosti.
Podpořil a nesnažil se vyvést z rovnováhy.
Pochvala i pro přítomné policisty za podporu.
Chtěl bych poděkovat tomuto webu za pomoc při přípravě
na ZOZ a panu Ivo Pourovi za natrénování manipulace a střelby.

Octopuss

Příspěvek#3964 » čtv 12. kvě 2016, 15:44

RomanB74 píše:> Octopuss: Gratulace! Psal jsi, že šest z osmi šly do černýho, co ty zbylý dvě? Podle toho co jsi psal bych počítal, že šly "do tý hubený holky". :lol:

Jen do bílýho :) Ale docela mě to rozladilo, jsem z předchozích návštěv zvyklej mít to v černým :D

wigum píše:
Octopuss píše:...

Gratulace a to o tom sociopatovi neříkej u svého obvoďáka, až si půjdeš pro prohlídku ;)

Jsem stálý klient psychiatra a mám od něj pro obvoďačku papír, že nejsem nebezpečnej psychopat :D
Mimochodem k tomuhle se váže vtipná historka, kdy jsem ho při jedný z posledních návštěv s notnou dávkou obav (psychiatr, a navíc chlap přes 50) požádal o to potvrzení, který jsem obratem dostal. Ukázalo se, že sám má zbroják, a strávili jsme většinu pro mě vyrazený doby diskuzí o střílení :D Povídal mi o nějakým kamarádovi, co prý propadnul sniperkám, a a říkal mu "vole, jsem v tom za 150 tisíc!" :D :D

Hondista

Příspěvek#3965 » čtv 12. kvě 2016, 17:57

Octopuss. Gratulace

SC1

Příspěvek#3966 » čtv 12. kvě 2016, 19:52

Suhy -> p. Pour je zjevně srdcař. Co jsem zažil, tak zkoušku každého uchazeče prožíval, jak kdyby byl zkoušený on sám. A když někdo zvoral něco základního (jako nevyndaný zásobník z malorážky), tak bylo úplně vidět, jak trpí. Kdybych to neměl tak daleko, tak bych tam chodil střílet, má tam takovou domácí atmosféru.

Jinak zprávu jako tahle čtu velmi rád; napoprvé jsem si udělal o Příbrami dost špatný obrázek (resp. říkal jsem si, že v SČ kraji to bude asi pěkný průser - ovšem z valné části jsem si za to mohl sám), naštěstí napodruhé jsem si názor (a i výsledek zkoušky :-)) opravil.

Mimochodem, policajty jsem tam měl v obou případech tytéž, tak nevím, jestli chodí pořád tentýž pár, ale jejich přístup byl v obou případech naprosto OK.

SC1

Příspěvek#3967 » čtv 12. kvě 2016, 19:54

Octopuss -> No tak psychiatr by měl mít zbroják především. Jednak aby nedostal od pacienta mačetou (jako ten chudák v Nuslích onehdá), jednak je si s ním aspoň o čem povídat.

Každopádne se připojuji ke gratulaci.

Pepe65

Příspěvek#3968 » čtv 12. kvě 2016, 22:00

Octopuss: Hezký příběh :-) Gratuluji!

LM

Příspěvek#3969 » čtv 12. kvě 2016, 23:02

Sice starší ale přidám i svoje story:
16.12.15 Jihlava, komisař Makovec, ABCE - přišlo 20-25 lidí, nenapsali 3. Manipulace bez záludností - ZKM zkontrolovat, vyndat závěr, popsat. CZ75 zkontrolovat, rozebrat, popsat, složit, nabít školní, "výstřel", vybít. Dvojka sklopit, zkontrolovat, popsat. Tady pro mě zkouška (a asi pro dalších 5) končila - dvojka zaklopená hlavněmi.
oprava 20.1 - stejný komisař, střelnice Třešť
manipulace to samý. Upřímně docela jsem koukal, kolik lidí nenastřílelo, cca 1 ze 3. U mě naštěstí jo, ale nedal bych to nezachovat si chladnou hlavu, po vystřelení dvou na ostro jsem si musel zbraň stáhnout, rozdejchat se a uklidnit se - spousta lidí se dostane do podobný situace a pak vystřílí zbývajcí náboje rychle a ruka se jim klepe jak když jedou z cválajícího koně.
Lidi dávejte na to bacha, u zkoušek nervy tečou a je to zbytečný, času na střelbu je dost.
Hodně štěstí všem přeji :)

cmk
Vedení LOS

Příspěvek#3970 » pát 13. kvě 2016, 07:22

"Dvojka sklopit, zkontrolovat, popsat. Tady pro mě zkouška (a asi pro dalších 5) končila - dvojka zaklopená hlavněmi."

Muzes, prosim, tohle nejak rozepsat? Dik.

HV

Příspěvek#3971 » pát 13. kvě 2016, 08:53

Nejspíš zvednul hlavně při sklopené pažbě, tedy mimo úhel

marinakus

Příspěvek#3972 » pát 13. kvě 2016, 09:19

Nekdo tvrde vyzaduje lamani a zavirani brokny pazbou. Pokud zbran neni mimo bezpecny prostor, taky bych to na vyhozeni nevidel.

Jezevec

Příspěvek#3973 » pát 13. kvě 2016, 09:22

Tak když jsem byl já na zkoušce tak komisař lidi pucoval i za to, že se neohlídli když tu brokovnici lámali. Ale nikoho za to nevyhodil.

P.V.

Příspěvek#3974 » pát 13. kvě 2016, 09:31

Nás v Brandýse taky... Ale zase na svůj požadavek upozornil před zkouškou. :oops:
Naposledy upravil(a) P.V. dne pát 13. kvě 2016, 09:48, celkem upraveno 2 x.

marinakus

Příspěvek#3975 » pát 13. kvě 2016, 09:48

Ono kdyz trefis za tebou stojiciho policajta dvemi hilznami do hlavy, vypadas celkem jako idiot. Jeste vic, kdyz je posles do obliceje sobe. Zbytek je na komisari.

Zpět na