Zkušenosti s prodejem/koupí z druhé ruky
- Pepe65
Příspěvek#1 » ned 15. kvě 2016, 08:39
Vážení kolegové, podělte se prosím o své zkušenosti s kolegy ve zbrani, coby prodejci/kupci použitých zbraní. Zajímá mě např., jak korespondují deklarovaná tvrzení v inzerátech se skutečností apod. Vycházím z předpokladu, že u držitele ZP mohu směle předpokládat vysokou míru poctivosti, zejména pak při prodeji zbraně...
- tomblaha
-
Návštěvník
- Návštěvník
Příspěvek#4 » ned 15. kvě 2016, 12:30
Kolem 15 ks z druhe ruky, pres komisi jen par. Preferuji soukrome prodejce kvuli kontrole na strelnici. Ne zcela dobry kauf byl zatim jen jeden, ale to byla ma volba. Jinak skutecnost vzdy odpovidala. Presto je nezbytne umet zbran zkontrolovat. Uz jsem se setkal s tim, ze neznalemu v mem okoli nekdo prodal srot. Nejlepsi je za tim ucelem napsat "poptavam levnou zbran pro naprosteho zacatecnika" 

- mihlit
Příspěvek#7 » ned 15. kvě 2016, 13:01
Kupoval jsem několik zbraní přes bazar. Z žádné jsem před koupí nestřílel - výměna vždy když já nebo prodávající "pojedeme okolo" (většinou se zajímavá nabídka našla poměrně z dálky). Nikdy žádný problém. Prodával jsem jen jednu a až na drobné nedorozumění (jiné střelivo vyžadující změnu nastavení odběru plynu) tak také žádný problém.
- mobil-man
Příspěvek#8 » ned 15. kvě 2016, 13:10
Kupoval jsem tři zbraně přes inzerát a vždy to mělo dobrou úroveň komunikace, zbraně odpovídaly deklarovanému stavu (resp. jsem jejich fotky chtěl po emailu předem) a před prodejem došlo ve 2 případech k vyzkoušení na střelnici (dokonce prodejce zaplatil, i když jsem deklaroval, že střelnice jde na kupujícího s tímto požadavkem).
Podle mě to vychází především proto, že držitelé ZP jsou "slušnější" než průměr populace a v rámci komunity si nedovolí žádné podvody, byť jistě se excesy najdou.
Podle mě to vychází především proto, že držitelé ZP jsou "slušnější" než průměr populace a v rámci komunity si nedovolí žádné podvody, byť jistě se excesy najdou.
- Phil
- wigum
Příspěvek#10 » ned 15. kvě 2016, 19:14
Zkušenosti se soukromou osobou v pohodě. Musím, říct, že daleko lepší než nákup použité od obchodníka. Někteří jsou už skoro jako prodejci ojetin v autobazarech. Pochopitelně, když někdo chce platbu na účet předem, než si můžeš na kvér šáhnout, tak na to kašli.
A bacha, velké riziko podvodu je při nákupu doplňků na inzerát. Hlavně co se týče optiky.
A bacha, velké riziko podvodu je při nákupu doplňků na inzerát. Hlavně co se týče optiky.
- Pepe65
Příspěvek#12 » úte 17. kvě 2016, 19:43
Tak moje zkušenost: byl jsem první zájemce, domluvili jsme se, si ji na určeném místě prohlédnu (kdyby se však naskytl kupec blíže bydlišti prodejce, mám pech, ale dá mi obratem vědět; inzerována byla ovšem celá ČR...). Nakonec, když se přiblížil termín prohlídky, aktivně jsem oživil komunikaci, abych se dozvěděl, že zbraň chce jeho známý, který má dostat za 14 dní ZP ("nejspíš ho však stejně nedostane, protože má přestupek v místě bydliště....., ale považuje za slušnost mu počkat" konec volné citace). Budiž. Já bych zase za slušnost považoval dodržet slovo. Takže děkuji, nechci. Koupil jsem si novou 

- drevak3
-
Návštěvník
- Návštěvník
Příspěvek#14 » pon 18. črc 2016, 12:39
Jak uz pisou ostatni vyse, s excesy se setkavam prakticky vyhradne u kupcu zbrani, pripadne u prodejcu prislusenstvi.
Nedavno jsem chtel koupit optiku, prodejce pusobil solidne a cena byla vyborna, tak jsem riskl dobirku. Balik stale nikde, 2x volam o cislo zasilky, ktere stale nemohl najit, potreti z pana vylezlo, ze ji "omylem" poslal nekomu jinemu
Byl jsem tak perplex, ze jsem ho ani neposlal na mista, kam slunecko nezasvitne. Vtip je v tom, ze bych toho dalsiho zajemce, ktery asi prihodil tisicovku navrch vyrazne preplatil, protoze cena byla podstrelena. Aneb jak se vlastni nenazranosti ochudit.
Nedavno jsem chtel koupit optiku, prodejce pusobil solidne a cena byla vyborna, tak jsem riskl dobirku. Balik stale nikde, 2x volam o cislo zasilky, ktere stale nemohl najit, potreti z pana vylezlo, ze ji "omylem" poslal nekomu jinemu

- mikymoto
Příspěvek#15 » pon 18. črc 2016, 13:32
Tak v tomto jsem staromilec - co řeknu (napíšu), to platí. Když někomu řeknu, že je to jeho, tak mu to prodám i kdyby mi někdo chvilku poté nabízel víc - prostě jsem to už prodal a basta. Kdybych chtěl aukci, tak to dám na aukro a nepíšu inzerát s cenou (možná jsem blbej, ale vlastní hrdost mi je cennější než peníze navíc).
Lidé, kteří nejsou schopní dodržet vlastní slovo jsou dle mého názoru "chudáci".
Sám mám s koupí z druhé ruky zatím dobré zkušenosti. Poslední prodávající mne předem upozornil, že na některé zbraně už má rezervaci a že nebude moci prodat pokud rezervace nebude zrušená. K mému štěstí rezervace den před mou návštěvy propadla (dotyčný se neozval-nedostavil) a já přišel k parádní flintě.
Lidé, kteří nejsou schopní dodržet vlastní slovo jsou dle mého názoru "chudáci".
Sám mám s koupí z druhé ruky zatím dobré zkušenosti. Poslední prodávající mne předem upozornil, že na některé zbraně už má rezervaci a že nebude moci prodat pokud rezervace nebude zrušená. K mému štěstí rezervace den před mou návštěvy propadla (dotyčný se neozval-nedostavil) a já přišel k parádní flintě.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí