Kluk agresivně bije holku - ZASTAT SE JÍ?
- Kencui
Příspěvek#166 » pon 16. kvě 2016, 20:05
Jel jsem jednou v Ostrave vecer tramvaji nastoupilo pet ozralych pseudometalistu. Zduchali se na sedici lidi (tramvaj poloplna) kazdy hned sklopil oci. Bandicka sla dozadu neco si rekli a jeden za mnou prisel a zacal do me kerovat. Na hlavu si srat nenecham, takze kdyz mi chtel napalit, tak jsem po nem vystartoval. V tu chvili me capli jeho kumpani a mel jsem stesti, ze nez do me zacali kopat, tak me hodili zpatky na sedadlo, takze jsem mel kryte zada. Pet smejdu do me kopalo jednu az dve zastavky (byli jsme v zadnim voze). A nekolik chlapu na ktere to zkouseli pred chvili tak vypadali, ze jim vazne chybi popcorn - co Franto nebyl jsi mezi nima ?
Krome totalniho vzteku a touze dostat je do ruk po jednom, jsem si odnesl nasledujici 1) nejezdit ve druhem vagonu 2) nejsem z cukru - po nekolika minutovem nasupu od peti impotentu jsem mel narazene zebra, natekly xicht, rozsekly ret - za dva tri tydny jsem byl zcela ok (nechat pred sebou mlatit tehotnou, tak ze sebe bliju jeste nekolik let) 3) na ostatni se neda spolehnout 4) nenecham sve deti az vyrostou jezdit z akce MHD
Stalo se mi to pred asi deseti lety. Mam deti a nechcu at vyrustaji v totalne zvracene spolecnosti, ale jak muze byt spolecnost bezpecna, kdyz nechame grazly bez povsimnuti delat si co chteji. Takovy hnusak tak mlati tehotnou a smeje se, ze cely autobus lidi jen cumi a dvoumetrovy stokilovy typek vedle si ho dokonce toci na mobil...
Krome totalniho vzteku a touze dostat je do ruk po jednom, jsem si odnesl nasledujici 1) nejezdit ve druhem vagonu 2) nejsem z cukru - po nekolika minutovem nasupu od peti impotentu jsem mel narazene zebra, natekly xicht, rozsekly ret - za dva tri tydny jsem byl zcela ok (nechat pred sebou mlatit tehotnou, tak ze sebe bliju jeste nekolik let) 3) na ostatni se neda spolehnout 4) nenecham sve deti az vyrostou jezdit z akce MHD
Stalo se mi to pred asi deseti lety. Mam deti a nechcu at vyrustaji v totalne zvracene spolecnosti, ale jak muze byt spolecnost bezpecna, kdyz nechame grazly bez povsimnuti delat si co chteji. Takovy hnusak tak mlati tehotnou a smeje se, ze cely autobus lidi jen cumi a dvoumetrovy stokilovy typek vedle si ho dokonce toci na mobil...
- P.V.
Příspěvek#167 » pon 16. kvě 2016, 20:07
beda píše:takže se nejdřív policie diví, že napadené těhotné ženě nikdo nepomohl a teď prohlásí, že ji ani pomáhat neměli?
pokud je toto oficiální stanovisko ploicie ( a našich poslanců, tak bude jen hůř)
a pokud budou soudy soudit takto http://www.novinky.cz/krimi/274865-opil ... oudem.html
tak nepomůže nikdo
No to je státní zástupce vůl... I když na druhou stranu má v pochybnostech žalovat... A bohužel z dob minulých (nejvyšší SZ Benešová) se razil postup nezastavovat, ať to radši zprostí soud...

- Kencui
Příspěvek#168 » pon 16. kvě 2016, 20:12
Jeste doplnim, ze me potom vyhodili na zastavce z tramvaje. Ja volal svestky a rekl jim jakou tramvaji a kam utocnici jednou - hlidka vyjela jen za mnou. Bohuzel to tem vytecnikum nestacilo a pry pak delali jeste bordel v nejakem autobuse a tam dostal nejaky deda infarkt - bylo to v novinach (ne o me ale o tom panovi
)
)
- Hockeyista
- Hockeyista
Příspěvek#169 » pon 16. kvě 2016, 20:27
Mějte pro boha trošku soudnosti! Tady si každej představuje, jak tomu hovadu dá přes držku, eventuálně ho rozstřílí na hadry a dotyčná oběť mu asi padne kolem krku a zamiluje se, ne? Vždycky jsem si myslel, že jedním z nezbytných charakterových atributů legálního držitele zbraně je soudnost a schopnost správně vnímat realitu a nepřeceňovat se. Když teď vidím, kdo všechno má údajně doma zbraň, pomalu začínám chápat obavy odpůrců legálního vlastnictví zbraní.
Většina z vás by se v takové situaci nejspíš buď nezmohla absolutně na nic, nebo vám chybí pud sebezáchovy. Ten bohužel chyběl i zmiňovanému Michalu Velíškovi, kde to bylo ještě o to horší, že on tu zbraň viděl a věděl předem, do čeho jde. Podle mě zemřel úplně zbytečně. Stačilo zavolat policii a držet se dál.
Většina z vás by se v takové situaci nejspíš buď nezmohla absolutně na nic, nebo vám chybí pud sebezáchovy. Ten bohužel chyběl i zmiňovanému Michalu Velíškovi, kde to bylo ještě o to horší, že on tu zbraň viděl a věděl předem, do čeho jde. Podle mě zemřel úplně zbytečně. Stačilo zavolat policii a držet se dál.
- beda
Příspěvek#170 » pon 16. kvě 2016, 20:39
to paza
ten rozhovor s tím policistou jsem neviděl, ale podle toho co píšeš a podle použitejch příkladů, pro mě vyplývá zcela jednoznačnej závěr:
pokud na to nestačíš a pokusíš se nekomu pomoc a dostaneš po tlamě, tak si idiot
pokud na to stačíš a agresora zvládneš, tak si idiot, protože tě budem tahat po soudech
ten rozhovor s tím policistou jsem neviděl, ale podle toho co píšeš a podle použitejch příkladů, pro mě vyplývá zcela jednoznačnej závěr:
pokud na to nestačíš a pokusíš se nekomu pomoc a dostaneš po tlamě, tak si idiot
pokud na to stačíš a agresora zvládneš, tak si idiot, protože tě budem tahat po soudech
- vmartin
Příspěvek#171 » pon 16. kvě 2016, 20:55
Neco podobneho se stalo moji zene pred peti lety v ostravske tramvaji,plne sichtaku po rani. Asi volala o pomoc moc potichu.Videt toto,dojdu a zezadu aby to necekal dostane ze se posere. Nejsem ani idiot,a rekl bych ze soudnost mam taky,jen nejsem asi alibista ani posera.Nepotrebuji aby se do me nekdo zamilovaval,to jsou jen kecy aby ta zbabelost nebyla tak videt.Kdyby ti nekdo lezl do aura,tak to bys ho hnal co?Ale cizi tehule...proc si delat starosti,ze?
- jarynn
- Hockeyista
- Hockeyista
Příspěvek#173 » pon 16. kvě 2016, 21:04
Ano, máš pravdu, zbraň bych tahal jen na svou vlastní obranu nebo na obranu svých blízkých, pro nikoho dalšího. Nestojí to za to. Jinak, nikomu bych ani slůvkem nevyčetl, kdyby se mi neodvážil v takové situaci pomoct. Jestliže lidi, co se bojí poskytnout pomoc jsou titulováni výrazy jako zbabělec či posera, jak byste teda potom nazvali člověka, co si troufne na ženskou nebo na slabšího, pokrytci?! Howgh!
- Vici
Příspěvek#174 » pon 16. kvě 2016, 21:13
Tož se pokusím sepsat jakýsi kompromisní scénář pro tento případ:
1. Adresně požádám dva spolucestující ať zavolají policii.
2. Adresně požádám další dva - tři spolucestující ať jdou se mnou.
3. Začnu řvát na útočníka ať okamžitě přestane, že už jede policie - cílem je přerušit útok a odvést pozornost od oběti.
4. Pokud bod 3 nezabere, útočníka fyzicky napadnu a budu doufat, že mezi cestujícími je víc podobných idealistů jako já.
Pořád mi připadne lepší, když dostanu na budku já než těhotná holka.
Pokud někdo jenom zavolá policii, je to jeho věc a jeho svědomí - pořád lepší než lhostejnost, kterou projevili spolucestující v té tramvaji.
1. Adresně požádám dva spolucestující ať zavolají policii.
2. Adresně požádám další dva - tři spolucestující ať jdou se mnou.
3. Začnu řvát na útočníka ať okamžitě přestane, že už jede policie - cílem je přerušit útok a odvést pozornost od oběti.
4. Pokud bod 3 nezabere, útočníka fyzicky napadnu a budu doufat, že mezi cestujícími je víc podobných idealistů jako já.
Pořád mi připadne lepší, když dostanu na budku já než těhotná holka.
Pokud někdo jenom zavolá policii, je to jeho věc a jeho svědomí - pořád lepší než lhostejnost, kterou projevili spolucestující v té tramvaji.
- Patton
Příspěvek#175 » pon 16. kvě 2016, 21:25
Hockeyista: Je bezmála 300 000 držitelů zbrojních průkazů a nevěřím, že by většina nic nepodnikla proti zlu. Jenom forma zákroku by byla rozdílná. Slovní okřiknutí, zavolání PČR je taky pomoc. Rvát se za někoho cizího asi ne, nejsem idiot, že bedo. Vici v bodu 4 ti chybí doufání, že se mezi cestujícími najde věrohodný svědek, který ti dosvědčí, že ty vyražený zuby jsi agresorovi udělal v sebeobraně. Jinak by si dopadl jako ten synek toho tatíka v příspěvku výš.
- cipis
Příspěvek#176 » pon 16. kvě 2016, 21:27
Hokejisto, ono je rozdíl v tom, jestli chceš pomoci, ale nejde ti to (a je jedno, jestli "zmrzneš" anebo je značně vysoké riziko, že to nedáš), a mezi tím, jestli zcela otevřeně řekneš, že na pomáhání sereš. Proti skupině A asi nikdo nic nemá, zato ale skupina B se dostane na stejnou úroveň jako ten původní útočník.
- kolombo
Příspěvek#177 » pon 16. kvě 2016, 21:30
Když tu na to tak koukám, tak moc nechápu, proč tu zbraň vlastně nosíte sebou, když máte problém zasáhnout i rukama.
A nestálo by za to obeslat naše poslance a senátory, že vidíme značný problém v ochraně útočníka před obráncem a pak na výsledky té kampaně upozornit i příslušné novináře.
A nestálo by za to obeslat naše poslance a senátory, že vidíme značný problém v ochraně útočníka před obráncem a pak na výsledky té kampaně upozornit i příslušné novináře.
- Patton
Příspěvek#179 » pon 16. kvě 2016, 21:42
«kolombo» Jestli máš 100 kg a 2m, tak pro tebe asi nebude problém s rukama. A s tou zbraní - povolení k nabytí, nošení a držení máme pro sebe, ne pro veřejnost. Nemůžeme suplovat PČR, s tím nám nepomůžou žádní poslanci a novináři už vůbec(ti do nás spíš kopou).
- cmd_
Příspěvek#180 » pon 16. kvě 2016, 21:44
kolombo: Hmm, námět pro LEX? Pokud už tady v minulosti nebyly nějaké aktivity, jsem tady jen krátce, a samozřejmě potom hrozí riziko, že se bude spojovat pouze s držením zbraní, ale tohle je obecnější problém. Jak už tady někde někdo psal, problém není asi úplně v zákonech, ale v tom, jak je justice (státní zástupci - asi v podstatě automatická vazba při "podezření" na NO a KZ při použití v podstatě jakékoliv "zbraně" ať už tyče, nože, teleskopu nebo čehokoliv, a soudy-minimálně prvoinstanční rozsudky ) používají. Přiznávám, statistiku nemám, ale i to, co prosákne na veřejnost stačí.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí