Pouzdro na vnitřní nošení

AldaJ

Příspěvek#466 » ned 22. kvě 2016, 17:02

Pouzdra z Alienu přišly, materiál IWB je na vnitřní straně perfektní a pohodlný neopren, nějaký pot jsem vůbec necítil, z vnějšku je to nějaká "guma" v imitaci kůže, mezi tím jsou nějaký mezičlánky z kovu či čoho :) Kydex je silný a perfektně vytvarovaný, hlaveň z něj směrem dolů nijak netrčí. Dnes jsem měl na test a vnitřní je absolutně perfektní. :) Měl jsem volnější triko, já prakticky po chvíli vůbec necítil, že mám zbraň, neustále jsem se ptal manželky, jestli nejde nic poznat :) Ani při sedu a předklonu nic - prostě paráda.
Venkovní OWB s pádlem jsem neměl zatím možno otestovat, ale pistole v něm drží perfektně, jen ten jednozávěs asi bude cítit na opasku (oproti 2 závěsu IWB pouzdra) - Na střelnici myslím bude OK ;)

AldaJ

Příspěvek#467 » stř 25. kvě 2016, 12:42

Doplním ještě pár obrázků:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Werewolf

Příspěvek#468 » pon 30. kvě 2016, 12:55

CrossBreed pouzdro už je na celnici. Bohužel hodnota zásilky uvedená odesílatelem ve výši 5$ nepřesvědčila celníky, zrentgenovali a musím dokládat údaje o platbě, fakturu, popis... Takže budu ještě asi připlácet.

Branibor

Příspěvek#469 » pon 30. kvě 2016, 16:51

Tak asi sami celníci crossbreed znají ;)

JakubCh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#470 » stř 1. čer 2016, 19:01

Procházet to tady celé, asi tím zabiju večer, takže pokud se ptám na něco, co už to padlo, omlouvám se:

Nosíte někdo ve vnitřním full size s nasazenou svítilnou? Konkrétně mám K100 + Streamlight TLR-1. Ale Glock 17 atd. bude v podstatě prakticky to samé.
Mám vnější pouzdro od RH Holsters a maximální spokojenost, o zbrani při nošení nevím, "skrytost" mi bohatě stačí (v kanceláři si toho nikdo nikdy nevšiml). Ale štve mě přehazování z kalhot na kalhoty, musím vykuchat pokaždé celý řemen (a ten mám s Cobra sponou, takže další odrb). Takže když přijdu z práce a chci se jít projít ven do lesa, tak drbačka, pak zase zpět atd. Je to celkem otravné.
Uvažuji proto, že bych si ke vnějšímu přikoupil i vnitřní pouzdro. To sundám z kalhot lehce (a mohu si odložil zbraň i s pouzdrem do trezoru), kvalitnější kožený řemen by měl na jeho nošení postačit. Do práce, případně na "společnštější" akce bych nosil vnitřní, ale na normální chození po venku, na hory, střelnici atd. vnější. Jinak řečeno - práce vnější, přiju domů a z 75% bych už nosil ve vnějším, jako teď.

Je mi jasný, že vnitřní pouzdro na tak vlekou zbraň nikdy nebude echt pohodlné, o vnějším fakt nevím - navíc jsem nechutně vyžraný a to asi nošení vnitřního pouzdra nenahrává. Jde mi o to, jestli není taková pistole s nasazenou baterkou za pomyslnou hranicí pro vnitřní pouzdro, jestli to vůbec bude nositelné.

Další věc je ta, že se obecně doporučuje nosit zbraň vždy na stejném místě a ve stejném pouzdru. Vnitřní bych bral rovněž od RH a se stejným sklonem a nosil bych na boku, teoreticky by neměl být v tasení moc rozdíl, ne? Jen bude pažbička pistole blíž tělu...? Nebo se pletu?

Stewie

Příspěvek#471 » stř 1. čer 2016, 20:54

K tomu poslednímu bodu. Rozdíl tam docela je. Záleží na tom, jak moc máš to vnitřní pouzdro "utopené". Mám sice Šakala, ale když jsem ho měl tak low jak to jen šlo, tak jsem měl opravdu problém chytit zbraň správně. Toho místa mezi špekem a rukojetí moc není. Teď to nosím výš a napohodu. Je to asi o tom, jak to natrenuješ a jak si zvykneš.

JakubCh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#472 » stř 1. čer 2016, 21:50

Díky. No nejlepší by bylo, aby RH měl dostupná poutka pro vnější pouzdro, která umožňují sundat ho, aniž bych musel vytahovat z kalhot opasek. Stále doufám, že je nakonec dořeší. Jak ne, asi fakt vnitřní...

Návštěvník

Příspěvek#473 » ned 5. čer 2016, 16:52

Presne tohle nedavno RH ukazoval na FB jako hotovy prototyp, takze to nedopadlo?

JakubCh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#474 » ned 5. čer 2016, 17:30

Nakonec asi jo, akorát právě dal na FB, že už ty poutka má :) Takže o vnitřním už neuvažuju, hned, jak budou u RH na "shopu" ty nová poutka, kupuju...

RIVL

Příspěvek#475 » úte 14. čer 2016, 07:10

Tak jsem poslal poptávku na vnitřní pozdro k Šakalovi na PPQ M2 4" 9x19 a přišla mě následující odpověď :

Dobrý večer,
Děkuji za podporu! Zrovna mi dorazil balík z USA s maketou PPS M1.
Pokud by se našlo alespoň několik zájemců, tak rád objednám i to PPQ do další zásilky, která půjde pravděpodobně tak za měsíc.
Jste ochoten na pozdro počkat?
Děkuji, s Pozdravem, Jarolím.

Takže přidá se někdo s objednávkou ?

Stewie

Příspěvek#476 » úte 14. čer 2016, 07:20

Tak se zdá, že Šakal má za sebou státnice, když je opět v provozu :) :D

tslaby

Příspěvek#477 » úte 14. čer 2016, 07:34

Když už jste zmínili pouzdra od Šakala, měl bych dotaz. Aktuálně nosím G26 bez botky + 2 ve vnitřním od Dasty, na jaře to nebyl problém. Ovšem teď v létě v kraťasech je obrys zbraně v některých situacích trochu nápadný. Pomůže hybridní pouzdro v tomto nějak?

tifik

Příspěvek#478 » úte 14. čer 2016, 08:05

Pro mě je G19 ve vnitřním nositelná snad jen do tepláků :-) V džínách bych se udusil. To k té K100 ve vnitřním, velikostně budou skoro nastejno. Ve vnitřním kydexu nosím G43, tam je to luxusně skrytelná varianta, bez problémů i ke kratasům a tričku.

Stewie

Příspěvek#479 » úte 14. čer 2016, 12:19

Já (175/80) nosím denně G19 v Šakalovi a většinu dne o ní vlastně ani nevím. A to ji nosím jak v riflách, tak ve společenských kalhotech, tak v riflových kraťasech s trikem přes, košilí přes, košilí zakasanou...prostě všelijak.

tslaby

Příspěvek#480 » úte 14. čer 2016, 13:26

Jsem trochu prostorově výraznější postavy. V Daste o něm taky skoro nevím. Spíš jde o občasné vykouknutí lehkého obrysu.

Zpět na