Novela evropske smernice o zbranich

kolombo

Příspěvek#271 » stř 8. čer 2016, 06:15

Jen ČR ??
Od té doby, co není nutné souhlasné stanovisko všech, tak ne.

Xerxes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#272 » stř 8. čer 2016, 16:43

Tak jsem aspon tweetnul Chovancovi,at ten zitrek zvládne. #eugunban

Michal1

Příspěvek#273 » stř 8. čer 2016, 17:52

Nevíte, jak ten návrh mění/nemění kategorii u dvouranných perkusů?
Z plynovek dělá zbraně kategorie C.

Přemýšlím zda se v předstihu zásobit.

Po hlasování to dopadne jako z kvótama, náš hrdinný předseda vlády prohlásí, že ČR zásadně nesouhlasí, ale rozhodnutí komise se plně podřídí a nepodnikne žádné oficiální protikroky. Bohužel jsme nezvolili zástupce s nějakou odvahou nebo dokonce hrdostí, jako Slováci nebo Maďaři.

jamira

Příspěvek#274 » stř 8. čer 2016, 18:40

Prosím všechny na tomto fóru a v tomto vlákně, kteří se zde rozohňují nad situací a nejsou členy LEX, z.s. - vstupte prosím do tohoto zájmového sdružení ! Ty 400,- pro nováčka (výroba průkazu) a pak další roky ročně 300,- - to snad nikoho nezruinuje! Máte-li na střelivo, mějte i na podporu společné věci! Díky moc. Člen č.1659.

SansLogique

Příspěvek#275 » stř 8. čer 2016, 18:56

Já hlavně jsem asi buď moc mladej, moc starej, nebo blbej, ale pořád mi nedochází, jak je možný, že se u nás má měnit jakákoliv legislativa PROTI vůli úplně všech, včetně prakticky všech zákonodárců, Vlády atd. z rozhodnutí výhradně cizích státních příslušníků.
Říkaj občas v televizi, že prej jsme suverénní stát nebo tak něco. Dřív jsme prej nebyli suverénní stát, páč prej nám rozkazovali Rusové, i když si nejsem úplně jistej, jestli nám třeba Rusové nadiktovali zbraňovou legislativu, ať už byla jakákoliv.
Som z toho volajaký zmetěný člen LEXu, číslo sem dávat nebudu...

Drvoštěp

Příspěvek#276 » stř 8. čer 2016, 19:07

Aniž bych chtěl offtopičit konstatuji, že po 48 došlo ke změně zbraňové legislativy ale nebylo to podle sovětských not. To si tenkrát vymyslela KSČ sama.

marinakus

Příspěvek#277 » stř 8. čer 2016, 19:17

Jojo, pravo narodu na sebeurceni je zrejme nenavratne v riti. Nicmene jsem zvedavy do jake miry nase vlada smernici odmitne, kdyz o tom porad mluvi a jak dlouho ji to odhodlani vydrzi. Pokud skutecne odmitne smernici, pokud by byla schvalena, implementovat, jak by ji Brusel mohl donutit krome financnich sankci? Rok 1968 v podani tentokrat zapadu by se snad opakovat nemohl.

kiv61

Příspěvek#278 » stř 8. čer 2016, 19:26

Myslím, že si ten současný (a hlavně budoucí) marasmus můžeme v podstatě sami:
Držitelů ZP je zde lehce pod 300k.
Z toho 40k podepsalo Petici (neboli cca 12%), členů LEXu je pak něco kolem 4k, tedy 1,2% ...

Kdyby LEX mohl jednat z pozice (alespoň) 200k členské (a voličské samozřejmě) základny a měl k tomu v ruce Petici s 850k podpisy (tedy minimálně samotní držitelé ZP + jejich rodiny, příbuzní a kamarádi) asi by situace vypadala diametrálně jinak ...
Naposledy upravil(a) kiv61 dne stř 8. čer 2016, 19:30, celkem upraveno 1 x.

Sedmej

Příspěvek#279 » stř 8. čer 2016, 19:29

kiv61: vždyť vláda (s oddborníky) jedná z pozice 10mil. státu a jak moc jsou jejich argumenty v EK brány vážně? co by LEX jako změnil?

Pablo.gs

Příspěvek#280 » stř 8. čer 2016, 19:33

kiv61: Já myslím, že nevypadala. Protože naše zákonodárce netřeba víc přesvědčovat (názory mají kupodivu rozumný) a Eurobyrokratům je úplně ukradený, jestli je na petici 40 nebo 750k podpisů. Těm jsou ukradený jakýkoliv argumenty nebo logika a valí si svoje zadání přes mrtvoly.
Tím neříkám, že petice nepodepisovat, sám jsem podepsal a pár lidí přesvědčil, i europoslancům osobní dopis poslal.

Patton

Příspěvek#281 » stř 8. čer 2016, 19:41

«kiv61» Nevypadalo by to diametrálně jinak díky Lisabonu, přehlasování = tvrdé donucení sankcemi.
Momentálně je diktát ze západu horší než kdysi z východu.

kiv61

Příspěvek#282 » stř 8. čer 2016, 19:41

Sedmej:
Každá vláda především jedná s vidinou příštích voleb ...
Kdyby měla za krkem prokazatelně 1/3 potencionálně nasran*ho elektorátu co k těm volbám chodí, z vlastního pudu sebezáchovy by jistě našla způsoby, kterak si tu třetinu "udobřit" ...

Avšak pokud se zde prezentuje pouze 40k v Petici a 1,2% organizuje v LEXu, pak je to na úrovni statistické chyby a na to pak vcelku logicky defekuje canis familiaris ...

Jezevec

Příspěvek#283 » stř 8. čer 2016, 19:43

SansLogique píše:Já hlavně jsem asi buď moc mladej, moc starej, nebo blbej, ale pořád mi nedochází, jak je možný, že se u nás má měnit jakákoliv legislativa PROTI vůli úplně všech, včetně prakticky všech zákonodárců, Vlády atd. z rozhodnutí výhradně cizích státních příslušníků.
Říkaj občas v televizi, že prej jsme suverénní stát nebo tak něco.

Je to v celku jednoduché. Vstupen do EU a pak Lisabonskou smlouvou jsme se k tomu zavázali a teď v postatě neexistuje možnost jak by to ČR mohla sama o sobě zastavit. Nemáme v tomto případě žádné právo veta ani tzv. červenou kartu. Pokud se úprava směrnice přijme, mají státy 8 týdnu na vyjádření. Pokud 1/3 parlamentů členských zemí podá rozpor návrhu s principem subsidiarity je to žlutá karta (s tím si komise může vytřít víme co) a pak je ještě karta oranžová atd. Popsané je to třeba na http://www.psp.cz/sqw/hp.sqw?k=2506 kapitola "Co znamená žlutá karta a oranžová karta v evropském právu?" Moc pěkný čtení to ale není.

marinakus

Příspěvek#284 » stř 8. čer 2016, 19:45

Co dokazali ti blbecci z EU v potirani nelegalnich zbrani a co dokazi do budoucna? Vubec nic. Meli by si brat jako priklad prave nas stat a jeho pristup. Kdo chce legalni registrovanou zbran a splni zakonne podminky, muze ji proste vlastnit a vyplyvaji z toho pro nej povinnosti. Kolik tisic zbrani bylo odevzdano ve zbranovych amnestiich? Chci ovsem videt, kdo bude v budoucnu zbran legalizovat at uz to s tou priblblou smernici dopadne jakkoliv. Bruselske vedeni v podstate kazdym svym rozhodnutim ztraci viru lidi a vlastne nuti clenske staty aby jejich vlady ztracely viru svych obcanu a volicu. Cim driv se tento nefunkcni a hloupe vedeny spolek rozpadne, tim mene to bude vsechny bolet. Je to stejne jen otazka casu, nic vic.
Naposledy upravil(a) marinakus dne stř 8. čer 2016, 19:47, celkem upraveno 1 x.

Sedmej

Příspěvek#285 » stř 8. čer 2016, 19:46

kiv61: vláda má postoj celkem jasnej. říká ho nahlas a srozumitelně. v čem bude mít nebo má LEX větší sílu v EK než májí členové vlády, i kdyby měl podpisu desetkrát tolik?

Zpět na