Novela evropske smernice o zbranich

Elt

Příspěvek#346 » pát 10. čer 2016, 12:35

Priznam se, ze jsem necetl detaily toho, jak probiha schvalovaci process EU. Kazdopadne cekam jen to nejhorsi a nemyslim, ze by EU parlament prisel s nejakou radikalne jinou verzi.

Edit: Ja se svou jednou pistoli jsem na tom jeste dobre, ale chudaci kluci se samonabijecima Kosama, AR 15 a Akckama :(
Naposledy upravil(a) Elt dne pát 10. čer 2016, 12:54, celkem upraveno 1 x.

DanielX

Příspěvek#347 » pát 10. čer 2016, 12:39

No v parlamentu už jsou volení lidé a mezi veřejností a nejen u nás převládají pro-gun názory, takže to vidím tak 50:50. A ani potom není konec, nebuďme hned defétisti.

Erunamo

Příspěvek#348 » pát 10. čer 2016, 12:41

DanielX: Radsi budu pocitat s nejhorsi variantnou a pak muzu byt jen mile prekvapen, kdyz dojde ke zmirneni. Nez si porad nalhavat, ze to nedopadne blbe a pak byt nemile prekvapen spatnym vysledkem.

DanielX

Příspěvek#349 » pát 10. čer 2016, 12:43

Ty mi nerozumíš, já nejsem švitořivý optimista, ale vidím ještě dost cest jak tomu zabránit.

Aisa

Příspěvek#350 » pát 10. čer 2016, 12:49

No, tak z ministra Chovance jsem nikdy nebyl "vodvazanej" uz diky jeho stranicke prislusnosti a ve svetle poslednich udalosti s UOOZ mu neverim vubec, takze si nedelam zadnou iluzi, ze by nasi veci nejak pomohl. Podle mne je uz, jako ve vetsine veci, rozhodnuto. Dle meho nazoru a jak jsem se zde, ale i na jinych forech presvedcil, nejen meho, tu nejde o "boj" proti terorismu, potazmo o snahu o vetsi bezpecnost ovcanu EU. Velmi spravne se domnivaji ti, kteri to berou jako snahu o uplne odzbrojeni civilnoho sektoru, pred planovanym ozdravenim zdegenerovaneho genofondu Evropy "Arabskymi plnokrev niky" :-) . Tedy, aby se nam chovne stado prilis necukalo. Videl bych to asi takhle: dojde ke schvaleni, na zapracovani a provedeni bude dana nejaka casova lhuta, dejme tomu rok, maximalne dva :-) , behem te se malicko zmeni ZoZ, ve smyslu tom, ze ztrata bude trestne postizitelna, to pro ten zbytek "chytraku", co na ruznych forech pisi, jak se jim okamzite "ztrati" zbran i s naboji, ty pouze policie navstivi s timto jejich vytistenym priznanim s zadosti o podpis, no a mame myslim vymalovano...:-) :-)
A jak tu nekdo psal, na tema "ztracene" zbrane, na co je mu "cernoch" kdyz to nemuze nosit a nemuze s tim na strelnici a ze kdyby nelegal pouzil k sebeobrane, pujde sedet..(.Mimochodem, na jakou strelnici..?:-) ) Bezesporu ano, ale tady bych rad zminil jedno starou americkou pravdu : "Lepe byti souzen dvanacti, nez nesen sesti..."

peggy
moderátor

Příspěvek#351 » pát 10. čer 2016, 12:53

Toto je čerstvá zpráva Lexu:
LEX - Sdružení na ochranu práv majitelů zbraní
9 min ·
Holandský návrh byl právě schválen Radou ministrů. Tím je hotova verze Evropské rady. Naše snahy o ochranu práv držitelů legálních zbraní se tedy nyní zaměří na Evropský parlament, bez jehož souhlasu nemůže nová verze Směrnice začít platit.

-david

Aisa

Příspěvek#352 » pát 10. čer 2016, 12:53

To Erunamo: Moje rec, rikam tomu udrzovat si zdravy zivotni pesimismus. Kdyz to dopadne dobre, jsem jedine rad, kdyz spatne, mohu prohlasit:" no dyk jsem to rikal"

cmk
Vedení LOS

Příspěvek#353 » pát 10. čer 2016, 12:58

Jo jo, schvaleno :-(
Schvalen tzv. "postoj rady". Jak dlouho to jednani trvalo? 40 minut? :-(
A pruser je, ze tento "spolecny postoj" musi respektovat i nasledujici predsednicka zeme...
Jsem moc zvedav, kdo hlasoval PRO a kdo PROTI !

Elt

Příspěvek#354 » pát 10. čer 2016, 12:58

Prosim, jestli nekdo najde detaily k hlasovani jednotlivych zemi/ministru, moc rad bych je videl. Diky.

Aisa

Příspěvek#355 » pát 10. čer 2016, 13:26

A neni to jedno, kdo jak hlasoval? Na vysledku to nic nemeni. A pokud to proslo v te puvodni tragicke podobe: vojenke raze, vypada jako automaticka o konverzich ani nemluvim, tam to bylo jasne od zacatku, velkokapacitni zasobniky, pistolove gripy, pazba - da se s tim presneji strilet, bez pazby - da se to dobre skryt a ja nevim co jeste dalsiho tam ty vypatlany tulipani nacpali, tak podle toho se da sebrat jen jedina kategorie zbrani, kategorie "F" Tedy fsecko :-)

cipis

Příspěvek#356 » pát 10. čer 2016, 13:32

Jaké původní podobě? Něco vymyslela Komise, teď Rada schválila něco svého, no a na podzim se uvidí, s čím přijde Parlament (ten má min. 800 pozměňovacích návrhů a připomínek). Pak nastoupí dohadovací řízení, aby se z těch tří věcí udělala jedna, která bude vyhovovat "všem".

Jezevec

Příspěvek#357 » pát 10. čer 2016, 13:39

A kdy se můžou aplikovat žluté a oranžové karty? Až je návrh definitivně schválený tak mají státy těch 8 týdnů podat rozpor? Z toho co se zatím dá vyčíst tak proti by byl minimálně parlament ČR a Švédska (i když ministr má jiný názor že :D ) Když seženeme ještě 7-8 států tak to dá alespoň na žlutou kartu.

iloveguns

Příspěvek#358 » pát 10. čer 2016, 14:45

Zběžně jsem tu směrnici pročetl a v krátkosti se to dá shrnout asi takto: Co je dnes B, bude A. Co je C, půjde do B a co je dnes D, to bude v kategorii C. Ovšem se změnou, že na B již nebude právní nárok (dnes má na povolení nárok každý, kdo má příslušnou skupinu ZP), ale každá žádost o povolení se bude muset přísně zdůvodnit a doložit deseti bumážkami a dvaceti razítky, například tím, že jde o reprezentanta ČR ve sportovní střelbě, psychologické vyšetření je ve směrnici na skupinu B uvedeno jako povinné, a povolení se bude smět vydávat jen na omezenou dobu pěti let (pak se bude prodlužovat či ne) a jen na max. tři zbraně.
Naposledy upravil(a) iloveguns dne pát 10. čer 2016, 14:56, celkem upraveno 3 x.

JardaB

Příspěvek#359 » pát 10. čer 2016, 14:46

A co Slovaci, Polaci, Madari a nevim kdo jeste treba Rumuni... se stavi jak?
Jak to zatim vypada s beznyma pistolema a nosenim? To asi zalezi na vykladu, prekladu, tlakove vysi a slunecni periode nebo se to uz ujasnilo?

mikky

Příspěvek#360 » pát 10. čer 2016, 14:48

cipis píše:(..) a na podzim se uvidí, s čím přijde Parlament (ten má min. 800 pozměňovacích návrhů a připomínek). Pak nastoupí dohadovací řízení, aby se z těch tří věcí udělala jedna, která bude vyhovovat "všem".

Parlament má v tomto "demokratickém" systému jen minimální možnost cokoliv reálně ovlivnit, protože pozměňovací návrhy jsou skutečně jen "návrhy", které komise může a nemusí vzít v potaz. Sám Parlament nemá možnost navrhovanou směrnici změnit, může jí pouze buď přijmout nebo nepřijmout. A víme, jak to chodí, když se okolo EU něco nepřijme - všichni si pamatujou tzv. "irský model hlasování". Prostě se o tom bude hlasovat tak dlouho, dokud to neprojde :(

Zpět na