Heckler & Koch P30 / P30S / P30L / P30 LS
Glock a spol.
- P.V.
Příspěvek#556 » úte 14. čer 2016, 11:35
Díky! Sedla mi do ruky skvěle, stejně jako PPQ, ale na rozdíl od PPQ (šupinkatění hlavně - jsem trochu perfekcionista) jsem nikde nenašel nic negativního, tak nebylo co řešit... Akorát nějaké to pouzdro na skryté nošení... Zatím jsem jako případnou nouzovku koupil Dastu, ale stejně se chci napřed s P30 naučit trochu zacházet.
- DoM
Příspěvek#557 » úte 14. čer 2016, 17:17
Kdyz jsem se byl naposled podivat v prodejne AlianCZe, tak na me pan prodejce nastoupil takovym zpusobem, ze by neinformovany clovek dostal pocit, ze nic vic nez HK se neprodava a ani nema cenu nic jineho kupovat. Vsechno bylo spatne, Glocky, Walthery, Sigy.. Jen HK je svaty gral. Nastesti jsem na podobne veci imunni, takze mi to prislo jen usmevne..
.. Sory za OT, jen me to napadlo pri zmince o tomto obchodu
. Jinak gratuluji ke koupi, mel jsem v hledacku HK45, ale preference se zmenily a pujdu trochu jinam. P30 jsem drzel a byla to pecka, tak at slouzi 
.. Sory za OT, jen me to napadlo pri zmince o tomto obchodu

- P.V.
- M@rtin
Příspěvek#562 » pon 20. čer 2016, 19:42
tak jsem pořídil mazlíkovi P30L a jeho sestře VP9, pořídil většího brášku HK45. pokusím se přidat pár fotek a prvních dojmů.
Zpracování a opracování všech dílů je stejně úžasné jak je u HK zvykem. Vzhledově je tu pár rozdílů. U P30 a VP9 je výměnný hřbet a boky pažby, zde jsou k dispozici jen dva hřbety. Že je pažba širší je jasný. Přesto, že se liší tvar lučíku, pistole dobře pasuje do kydex pouzdra pro P30. Na levém boku je pojistka a vypouštění kohoutu. Je vidět že na návrhu pracovali amíci, kteří pojistku potřebují u svých 1911, a tak ji cpou všude. Tady má navíc funkci vypouštění kohoutu, takže další zbytečnost, ale asi se najdou uživatelé, kteří ji občas použijí. Asi už jsem starej pes, ale ani zamykání pistole v zásobníkové šachtě tak nějak nedokážu ocenit.
Rozborka se dělá téměř shodně s P30, jen s tím rozdílem, že se rozborný čep se záchytem závěru musí úplně vytáhnout. To mě taky mrzí.
Hlaveň je téměř stejně dlouhá jako u P30L, jen u ústí je vyfrézovaná drážka a v ní silikonový kroužek. Dalších pět kroužků je přiložené jako příslušenství. Smysl nechápu, jestli to je těsnění, aby pod závěr nešel bordel, těžko říci. Jestli někdo znáte smysl, rád se poučím.
zítra ji jdu prvně testnout na střelnic, tak dám vědět jak chodí. Pokud někdo máte zájem o rozšíření domácího arzenálu a nechcete kupovat zajíce v pytli. můžeme se dohodnout a sejít se společně na střelnici v okolí Prahy k vyzkoušení.
zdraví M
Zpracování a opracování všech dílů je stejně úžasné jak je u HK zvykem. Vzhledově je tu pár rozdílů. U P30 a VP9 je výměnný hřbet a boky pažby, zde jsou k dispozici jen dva hřbety. Že je pažba širší je jasný. Přesto, že se liší tvar lučíku, pistole dobře pasuje do kydex pouzdra pro P30. Na levém boku je pojistka a vypouštění kohoutu. Je vidět že na návrhu pracovali amíci, kteří pojistku potřebují u svých 1911, a tak ji cpou všude. Tady má navíc funkci vypouštění kohoutu, takže další zbytečnost, ale asi se najdou uživatelé, kteří ji občas použijí. Asi už jsem starej pes, ale ani zamykání pistole v zásobníkové šachtě tak nějak nedokážu ocenit.
P1050612.JPG
Rozborka se dělá téměř shodně s P30, jen s tím rozdílem, že se rozborný čep se záchytem závěru musí úplně vytáhnout. To mě taky mrzí.
P1050614.JPG
Hlaveň je téměř stejně dlouhá jako u P30L, jen u ústí je vyfrézovaná drážka a v ní silikonový kroužek. Dalších pět kroužků je přiložené jako příslušenství. Smysl nechápu, jestli to je těsnění, aby pod závěr nešel bordel, těžko říci. Jestli někdo znáte smysl, rád se poučím.
zítra ji jdu prvně testnout na střelnic, tak dám vědět jak chodí. Pokud někdo máte zájem o rozšíření domácího arzenálu a nechcete kupovat zajíce v pytli. můžeme se dohodnout a sejít se společně na střelnici v okolí Prahy k vyzkoušení.
P1050610.JPG
P1050613.JPG
P1050615.JPG
zdraví M
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- DoM
Příspěvek#563 » pon 20. čer 2016, 22:53
Gratuluju ke koupi, HK45C byla dlouhou dobu favoritem, bohuzel rozmery a cena streliva rozhodly pro neco jineho. Tak jako tak je to krasna pistole a osobne mi do ruky sedla naprosto skvele. Co se tyce o-ringu na hlavni, mel by pomahat s uzasenim hlavne v zaveru zbrane a zabranit pohybu/kymaceni/vuli hlavne. Melo by to zlepsovat presnost pistole 

- MKabar
- M@rtin
Příspěvek#569 » stř 22. čer 2016, 20:13
Díky za odpověď ohledne O ringu. To je tedy překvapení, to by me nenapadlo. Je fakt ze nastelny list u zbrane je luxusni. Na jiných zbraních jsem podobnou vychytávku neviděl a neřekl bych ze jsou nepresne. Na me ruce ten kroužek nebude mit vliv. Nestrilim na desítky, ale na vitální zónu a vejdu se tam i bez teto, s prominutim picoviny. Myslím že nektere věci už amici prehani... Můj názor je, že oproti p30, je tady vidět spis krok zpět. I když má HK45 kratší reset, který me u p30 vadi. Nesmyslna pojistka, krouzek na hlaven, zcela vyndavaci cep, zámek v šachtě, to jsou věci, ktere jsou zbytečného. Raději si měli pohrát a doladit miridla, ktere bych osobne tipnul jako nejslabší článek VP9, P30 i HK45
- DoM
Příspěvek#570 » stř 22. čer 2016, 20:26
Obávám se že HK45 byla od začátku koncipována jako pistole pro US trh. Proto tolik US specifických vlastností. Jestli se nepletu, tak se s touto pistolí chtělo H&K zapojit do tendru pro nové carry pistole pro US Special Forces, proto kladli velký důraz na přesnost a maximální možnou spolehlivost..
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí