Zpřísnění zákona o zbraních

P.V.

Příspěvek#286 » stř 15. čer 2016, 21:28

A píšu něco jiného?

kk

Příspěvek#287 » stř 15. čer 2016, 22:52

Nevim, myslim ze lidi z policajtu delaj automaticky blby. Taky jsem si to driv myslel, ale co se ted diky urcitym vecem s nima setkavam vic zjistuju, ze ne vsichni policajti jsou uplni blbove. Vetsinou se se slusnym jednanim da dobre vyjit a najit kompromis v ramci zakona.
Co se tyce zneuziti, bohuzel mam zkusenost s tim, ze je lepsi takove veci jako, ze ma clovek ZP si nechat pro sebe i pred rodinou (pribuznymi) o sousedech a dalsich ani nemluve. Protoze tohodle narceni od souseda apod. se dost bojim, lidi jsou obecne svine (ne vsichni samozrejme) :(
Proste v dnesni dobe to, ze ma clovek ZP a pripadne i nejake zelezo, nedejboze to nosi u sebe je dost "intimni" vec a je lepsi si to nechat pro sebe ve svem okoli.

Mimochodem, ja to rekl jen rodicum a reakce byla neprijemne necekana, takze osobne doporucuji, kdyz si udelam ZP, nechat si to pro sebe.

Obecne ta novelizace neni zas tak hrozna, muzem si kupovat laserova ukazovatka aniz by na to clovek potreboval vyjimku, delku platnosti nam nechali a povinne psychotesty taky nejsou.

kiv61

Příspěvek#288 » čtv 16. čer 2016, 00:03

Mám opačný názor.
Zbraňovou osvětu je třeba naopak mezi lidmi co nejvíce šířit a ne se svým ZP a železem choulit někde v koutě a schovávat v poloilegalitě!

Dostál jsi všem požadavkům ze zákona, složil ZoZ, vyhověl všemu dalšímu a získal jsi tedy ZP a nákupní povolení na zbraň?
Pokud ano, jsi tedy prověřený a zcela bezúhonný + zodpovědný občan!
Tak za co se sakra stydíš, měli by se spíš stydět ti, co tak bezúhonní a zodpovědní nejsou , ne? :)

To je totiž přesně ten jejich modus operandi kam nás chtějí dostat:
"Boj se a tiše tutlej, že máš zbraň. Zatím ti to sice tolerujeme ale jednou stejně Komm den Tag " ... :evil:
Jediná obrana proti tomu je aby se zbytek společnosti přestal kvérů bát a začal je pomalu ale jistě přijímat jako jednu efektivních pojistek proti nástupu dalších totalit ...

Enerccio

Příspěvek#289 » čtv 16. čer 2016, 00:52

souhlasim s kiv64, ale na tomhletom foru mi pripada, ze se kazdy boji snad vubec jenom nekomu nazancit, ze maji zbran a navic jeste maji nake silene vztahy se sousedy (o mne sousedi snad ani nevi ze tam jsem) takze v momentu, kdy by se o zbranich nekdo dozvedel tak uz je maji zhabane.

Ale nerikam, ten zakon je blbost, protoze kriminalni zivly tak muzou cloveka polehky odzbrojit pred provedenim kriminalni cinnosti. A narozdil od zleho soused, to by melo i spatne dusledky, zatim co zly soused znaci zabaveni na par dni (udelat posudek je na pockani) a max 500kc na posudek (ktery by ale imho mela platit policie kdyz je neopravnen)

HawkCZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#290 » čtv 16. čer 2016, 03:07

Btw.: Senat dnes schvalil novelu. Uz by mel zbyvat jenom podpis Zemana.

SansLogique

Příspěvek#291 » čtv 16. čer 2016, 07:07

přidávám souhlas s kiv61. Sám spoustě lidí ukázal, že pistole není věc, která zabije každýho, kdo se na ní odváží podívat a pár lidí už se snaží o ZP.

mihlit

Příspěvek#292 » čtv 16. čer 2016, 07:15

Když už to má jen podepsat prezident, od kdy ta změna má začít platit?

kk

Příspěvek#293 » čtv 16. čer 2016, 07:23

kiv61, Enerccio:
Aby jste nerekli ze mam nejaky strach nebo se schovavam a ze tu kazdej tajnustkari:

Nejde o to, ze bych se bal, ja se s lidmi kolem o zbranich bavim a snazim se o nejakou osvetu a stale dokola vysvetluju, ze zbrane jako predmety nejsou ta spatna vec, ale ty lidi co s nima pachaj zlo jsou zly. Proste lidi v mem okoli vi ze jsem zastance toho aby slusny lidi vlastnili zbrane, jen nevi, ze jsem jeden z tech co to ma. Snazim se neustale vsem vysvetlovat, ze zbran je jen nastroj, jako auto, sekera, televize. Naopak si stojim za tim, ze by se meli zprisnit pravidla pro ziskani ŘP.

Ja jen proste to, ze mam ZP si radeji nechavam pro sebe. Bohuzel i tech par lidi komu jsem to rek (vlastni rodice), ze nosim, na me od te doby koukaj jak na blazna, i otec který byl řadu let lampasákem.

ZP a zelezo jsem si poridil kvuli primemu vyhrozovani zabitim od konkretniho cloveka s kterym jsem v soudni pri. Policii jsem samozřejmě kontaktoval, bylo mi řečeno, že nemají "dostatek důkazů". Na druhou stranu, dali mi telefonní číslo na jejich oddělení, kdyby něco mam volat přímo jim. Po te jsem sel rovnou pres chodbu na zbrojni a podal zadost o ZP. Na strelnici komisar nechapal jak se chci za 2 tydny naucit na zkousky... Zkousky jsem udelal na plny pocet bodu, dneska mam na ZP "celou abecedu" a bez 31 vcelicek (16 ve své CZ P 07, 15 v nahradnim zasobniku) za pasem neudelam krok z domu. Samozrejmosti jsou pravidelne treninky na strelnici kazdych 14 dni. Stoji to plno penez, musel jsem změnit oblékání, musim si dávat víc pozor při běžné činnosti, aby mi to nekdě nevypadlo apod., ale na PČR se spolehat nemůžu a svuj život té svi... jen tak nedam.

Co se tyce bezuhonosti, ano, zadne prestupky, zadne TC, mam za sebou 2je psychotesty a i vysetreni soudnim znalcem v oboru psychiatrie, kvuli obvineni od cloveka ktery mi prave vyhrozuje a dela mi ze zivota peklo soudnimi tahanicemi a krivymi obvinenimi (s policajtama si pomalu už tykam), a vsichni ty "znalci" potvrdili, ze jsem naprosto normalni slusny clovek.

Kam tim mirim je to, ze jsem uprimne receno docela uz nas... jsem normalni, slusny, zodpovedny obcan kteremu nekdo primo vyhrozuje. Konfliktum se snazim vyhybat pokud to jde. Do prace chodim, dane odvadim. Na souseda de..a bych to nikdy nevytah pokud by me sam neohrozil na zivote. To ze to nosim u sebe me nuti i ve vypjatych situacich daleko vic premyslet nez driv. Autem jezdim hodne defenzivně. PČR mi nepomuze a teď mi nějaký z prominutim de...l z EU chce sebrat možnost se ucinne bránit? A rozhodne se nebudu divit lidem pokud zacnou hromadne ztracet svoje zbrane v priapde ze nejaky takovy paskvil projde. Jak se zachovam ja se z urcitych duvodu vyjadrovat nebudu.

Osobne jsem zastancem reseni jako v Izraeli, ozbrojit co nejvice slusnych obcanu a bude bezpečněji. A to se snazim vysvetlit vsem koho znam (osveta).

kk

Příspěvek#294 » čtv 16. čer 2016, 07:31

SansLogique:
Tak ja takovy uspech nemel, u me si zatim ZP udelala jen pritelkyne, ikdyz kdybych se k svemu ZP priznal mozna bych jich na to "nalakal" vic. Na druhou stranu znam lidi (ktere mam i rad jako kamarady), ale u kterych bych ZP nerad videl, protoze kdyz slysim jak by vsechno resili zbrani, tak mi hruzou vstavaj chlupy na zadech.

jirka87

Příspěvek#295 » čtv 16. čer 2016, 08:25

Chtěl bych poprosit místní uživatele aby se opravdu zajímali o to, co se děje a aktivně na to reagovali. Na to nemusíte být členem Lexu. Já zatím taky nejsem. Dnes jsem hovořil se sekretariátem pana Jiřího Dienstbiera, jehož názory jsou mi krajně proti srsti a hovoří stylem "Bruselským" a já chci vědět, kde na tyto názorové postoje chodí, takže mu napíšu dotaz.

Vás chci poprosit o totéž...Další kandidáti jsou pan Chovanec apod..Klidně i prezident. Nenabádám ke Spamu !!!!

Seriózní, dobře sepsané dotazy na KONKRÉTNÍ věci ! Nepište prosím nikdo maily stylem - celá vláda jste na ho***, protože mi chcete sebrat kalacha.

Cíl je dát o sobě INTELIGENTNÍ formou vědět a podpořit náš názor a postoje. Nejsme vrazi. Střílíme pro zábavu, sport...To není zločin.

SansLogique

Příspěvek#296 » čtv 16. čer 2016, 08:35

jirka87 - jako nic proti snaze, ale diskutovat s zrovna s tímhle ultraexotem ministrem pro likvidaci původního evropskýho obyvatelstva je totéž, jako dělat díru do železobetonu plastovou vidličkou.
Naproti tomu Chovanec má ZP a je tedy "jeden z nás" (ať už si o něm myslí kdo chce co chce), takže jeho je zbytečný přesvědčovat, podobně Zeman (tam má ZP jeho manželka, která se nechává fotit v maskáčích s roztodivnýma bouchačkama v ruce) a už se nechal slyšet, že je rozhodně proti odzbrojování obyvatel, zvlášť v době invaze.

kk

Příspěvek#297 » čtv 16. čer 2016, 09:20

U nas je relativne dost politiku proti, az na exoty typu toho JD co mu nemuzu prijit na jmeno.
Jenze by mne docela zajimalo, jestli ta smernice projde a staty se podle toho budou muset ridit, co bude dal, odmitne to nase vlada a bude si stat za svymi obcany? Nebo hodi flintu do zita jako uz mnohokrat? Co bude dal? Zaloba, vystoupeni z EU (že by to prošlo, tolik naivni fakt nejsem)? S bananama jsme se smirili, s zarovkama taky, ale co bude dal?
Co lidem v tehle zemi jeste museji z bruselu zakazat nez vyjdou do ulic?

jirka87

Příspěvek#298 » čtv 16. čer 2016, 09:34

SansLogique : Souhlas. Já se prostě jen potřebuju utvrdit v tom, že "s ním to nemá cenu". A chtěl bych aby i věděl, že není mimo dosah = lze mu říci - toto nechceme a uděláme maximum, aby to nenastalo jakoukoliv nenásilnou formou. Včetně voleb.

Že já nésu politik...co...rovnou prezident. By jste se měli jak prasata v žitě darebáci jedni :-D

K EU alá Bolin : "Mě jako komunistovi by nevadilo, žes nevstůpil, ale žes vystůpil." :-D

kolemjdoucí

Příspěvek#299 » čtv 16. čer 2016, 10:39

Když tu byla ta diskuse o vstupu do obydlí, docela by mě zajímalo, jak se bude řešit nevydání klíče / neotevření trezoru jeho majitelem.

kk

Příspěvek#300 » čtv 16. čer 2016, 10:51

Hmm, to by me taky zajimalo kdyz odmitnu otevrit, by odvezli cely trezor? Jak, vybouraj kus zdi do ktere je to ukotveny?

S tim je spojeny i to, pokud by doslo na nucene neodevzdani, jak zajistit aby to brali jako kradez? Rozbit si okno, vyriznout diru do trezoru autogenem? :D

Zpět na