Opilec střílel na muže v pražském metru
Události se zbraní, případy nutné obrany a krajní nouze, soudy
- Sedmej
Příspěvek#31 » čtv 23. čer 2016, 06:22
mě přijde, že se ty akce s plynovkami v poslední době nafukují. jako OKa, chlap je pitomec, když to vytáhne v metru, navíc když se nebránil fyzickému útoku. ale v momentě, kdy se tu budeme bavit o zákazech, jsme najednou u podobného návrhu, jako byl v té směrnici EK o posuzování zbraní dle vzhledu.
já si na rozdíl asi od ostatních myslím, že plynovka je na obranu dobrá věc. protože použití je mnohem bezpečnější (pro bránícího se) než nějaký sprej. uvažovat, že mě někdo zastřelí, protože si bude myslet, že mám ostrou je přece nesmysl, pokud se bavíme o plynovce na obranu a ne na útok nebo podobné chování, jako předvedl chlap na tom videu. holt se k tomu člověk musí chovat jako ke zbrani. nebo se už někde stalo, že se člověk bránil plynovkou a nějaký náhodný přihlížející či policista ho zastřelil? a opakuju bavím se o vyložené obraně. ne když někde někdo vyhrožuje plynovkou nebo s ní přepadne poštu.
já si na rozdíl asi od ostatních myslím, že plynovka je na obranu dobrá věc. protože použití je mnohem bezpečnější (pro bránícího se) než nějaký sprej. uvažovat, že mě někdo zastřelí, protože si bude myslet, že mám ostrou je přece nesmysl, pokud se bavíme o plynovce na obranu a ne na útok nebo podobné chování, jako předvedl chlap na tom videu. holt se k tomu člověk musí chovat jako ke zbrani. nebo se už někde stalo, že se člověk bránil plynovkou a nějaký náhodný přihlížející či policista ho zastřelil? a opakuju bavím se o vyložené obraně. ne když někde někdo vyhrožuje plynovkou nebo s ní přepadne poštu.

- Jirik.fx
Příspěvek#32 » čtv 23. čer 2016, 07:33

- NuNo
Příspěvek#33 » čtv 23. čer 2016, 10:22
Sedmej píše: uvažovat, že mě někdo zastřelí, protože si bude myslet, že mám ostrou je přece nesmysl
proč nesmysl. ......v metru , na nádraží , před hospodou vytáhne podnapilý muž zbraň která je na první pohled jak ostrá bude mířit na mě, moji rodinu co si budu asi myslet? ?????Ne v poho to bude určitě plynovka nebudu po něm střílet ........kdyby vytáhl pepřovej sprej tak je to jasný
- Sedmej
Příspěvek#34 » čtv 23. čer 2016, 10:57
NuNo : několikrát jsem tam napsal, že mluvím o použití v rámci obrany. takže pokud by na tebe mířil, tak leda proto, že jsi ty útočník. jestli budeš utočit ostrou zbraní, pak jen pitomec by se bránil plynovkou.
tady se neustále argumentuje, že plynovka není vhodná na obranu, protože v rukou útočníka může vypadat jako ostrá. omlouvám se, ale nějak tenhle argument asi nechápu. buď se tu bavíme o plynovce na obranu nebo tu chcete radit co mají nosit lidi na machrování a přepadávání ostatních, aby je náhodou bránící se člověk nestřelil ....
tady se neustále argumentuje, že plynovka není vhodná na obranu, protože v rukou útočníka může vypadat jako ostrá. omlouvám se, ale nějak tenhle argument asi nechápu. buď se tu bavíme o plynovce na obranu nebo tu chcete radit co mají nosit lidi na machrování a přepadávání ostatních, aby je náhodou bránící se člověk nestřelil ....
- NuNo
Příspěvek#35 » čtv 23. čer 2016, 11:18
Dobrá ale u obrany je to to samé. .......dva chlapi ti venku budou chtít rozbít hubu protože jsi jim nedal cigáro ty na svojí obranu vytáhneš plynovku jeden z nich se lekne že máš zbraň tasí svoji ostrou a zastřelí té......umřel jsi protože si někdo myslel že se BRÁNÍŠ ostrou místo plynovky.....
- RIVL
- Sedmej
Příspěvek#39 » čtv 23. čer 2016, 12:51
NuNo: ne to není to samé.
já nikde nepíšu, že plynovka je všespásná na obranu, není. jako žádná zbraň. na každou si tu vymyslíš takovou modelovou situaci, kdy to jako obránce odskáčeš. jen si myslím, že je to dobrý obranný prostředek pro lidi, kteří nemají ZP. lepší než sprej, teleskop nebo nože. kde už musíš mít z danou věcí celkem natrénováno a u spreje i dost kliku.
celý problém plynovek je ten, že někteří lidé se k tomu nechovají jako ke zbrani. ale mávají tím kdykoli se na ně někdo křivě podívá. ale to není problém plynovky, ale těch jednotlivců.
já nikde nepíšu, že plynovka je všespásná na obranu, není. jako žádná zbraň. na každou si tu vymyslíš takovou modelovou situaci, kdy to jako obránce odskáčeš. jen si myslím, že je to dobrý obranný prostředek pro lidi, kteří nemají ZP. lepší než sprej, teleskop nebo nože. kde už musíš mít z danou věcí celkem natrénováno a u spreje i dost kliku.
celý problém plynovek je ten, že někteří lidé se k tomu nechovají jako ke zbrani. ale mávají tím kdykoli se na ně někdo křivě podívá. ale to není problém plynovky, ale těch jednotlivců.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí