Čištění zbraní
Co jinam nepatří...
- JakubCh
- jirka.pap
Příspěvek#693 » ned 26. čer 2016, 14:19
pro alibaba : píšeš tu o čištění ale koukám že nemáš vůbec páru o čem tu mluvíš , střílím přes 3O let ale vetší hlouposti sem neslyšel - nic ve zlém ale jak píšeš výše že levorver nemusíš nijak moc čistit, až ti bordel zacpe rotaci válce máš problém protože to není jak u pistole vyndat zásobník a rozebrat - myslím že bys potřeboval zkušenost a co se týče střlit medvědovi pře nohy mi dostává do kolen
doporučuji na lov do JAR či USA není tak drahé a tam si to skus na vlastní kůži a pokud se vrátíš můžem podebatovat
sám se na pár loveckých akcích byl.
Co se týče čištění ještě AK-47 pracuje na bazi větších vůlí ne jak klasické zbraně proto mu tolik nevadí nečistoty ale ujištuji tě je to kov a rezne stejně jako cokoli jiného a kamaráda z vietnamu pozdravuj a poděkuj za rady a jinak AK- si na plno střelnicích můžeš zapůjčit a vyskoušet. Ještě jednou noc proti tobě ale nepiš co nevíš a co ti někdo napovídal nebo si viděl ve filmu, ber realitu.

Co se týče čištění ještě AK-47 pracuje na bazi větších vůlí ne jak klasické zbraně proto mu tolik nevadí nečistoty ale ujištuji tě je to kov a rezne stejně jako cokoli jiného a kamaráda z vietnamu pozdravuj a poděkuj za rady a jinak AK- si na plno střelnicích můžeš zapůjčit a vyskoušet. Ještě jednou noc proti tobě ale nepiš co nevíš a co ti někdo napovídal nebo si viděl ve filmu, ber realitu.
- JakubCh
Příspěvek#694 » ned 26. čer 2016, 16:05
Reakce na příspěvek z roku 2009
Jinak co se týče údržby revolveru a zacpání rotace válce, tohle znám od mala. Táta má perkus a pamatuju, jak vždycky na závodech nebo když se střílelo více ran, tak na konci musel pomáhat válci rukou, aby se otočil, na to si vzpomínám, jak jsem na to jako malý špunt vždycky koukal
Takže pak hned čištění = totální rozborka. Pokud se extrémně zasere moderní revolver, docela věřím, že to samé nastane i u něj - akorát to potrvá sakra delší dobu a nebude to po pár ranách na předtím čisté zbrani, jako u perkusu. Ale kdyby to někdo pár tisíc (stovek snad ne) ran nečistil, proč ne...

- JakubCh
Příspěvek#697 » pon 27. čer 2016, 11:29
Je mi blbé řešit záležitosti a přebíjením tady, nedostanu za uši? To patří jinam, ne? Zbraň K100, laborace OAl 28,5mm, 4,6 gr Ba9, střela 128 gr, dle instrukce výrobce dost zaškrceno výrobce strely.eu. Přímo dle výrobce to strhnutí nebude, ale mám extra drážky :/
Odesláno z mého XT1032 pomocí Tapatalk
Odesláno z mého XT1032 pomocí Tapatalk
- tslaby
Příspěvek#698 » pon 27. čer 2016, 15:23
JakubCh: Abych se přiznal, řeším něco podobného se stejnými střelami, zbraň CZ Shadow. Po každé střelbě mám přibližně v 1/3 hlavně otěr olova. Po každé návštěvě to musím celkem usilovně drbat kartáčkem. Laborace je přibližně stejná. Zatím jsem nepřišel co s tím, pokud bys to nějak vyřešil, dej prosím vědět.
- tomas fuk
Příspěvek#699 » pon 27. čer 2016, 15:45
Jeste muzete zkusit strely od Aresu.sk. Koupit 100 kousku vas asi ani jednoho nezrujnuje a pokud s nimi zmizi problemy s oterem olova v hlavni, tak bude chyba ve strele, spis jeji povrchove uprave. Zatim, co jsem cetl zkusenosti s poplastovanyma strelama a jejich znecistovani vyvrtu, tak se hodne psalo, ze vyvrt mel nadech barvy, jakou mely ty strely a pry se to docela zle cistilo, ale o zanaseni olovem pri pouziti poplastovanych strel se nikdo nezminoval. Jednalo se o strely Ares.
- JakubCh
Příspěvek#700 » pon 27. čer 2016, 16:45
Už mám pár Aresů doma, dárek v místním obchodě, kam jsem šel pro olej a probíral jsem se znalým prodavačem i toto - takže díky 4Shooters : ) Zkusím a uvidím. Barvu v hlavni nemám (teda - nevidím ji, to neznamená, že tam není s tím sajrajtem).
Tom S.: já o těch Tvých problémech četl, ale doufal jsem, že se mi to vyhne. Pořád bych čekal, že chyba je u mě v procesu přebíjení, ale moc nevím, kde... Kamarád má GP X-calibur a nemá s těmito střelami problém, přičemž dává větší navážky Ba9, jak já - a to má těžší střely.
Tom S.: já o těch Tvých problémech četl, ale doufal jsem, že se mi to vyhne. Pořád bych čekal, že chyba je u mě v procesu přebíjení, ale moc nevím, kde... Kamarád má GP X-calibur a nemá s těmito střelami problém, přičemž dává větší navážky Ba9, jak já - a to má těžší střely.
- tslaby
Příspěvek#701 » pon 27. čer 2016, 17:30
U nás s téměř totožnou laborací střílí několik lidí, hlavně TS a Shadow a nikdo tento problém nemá. Všichni protáhnou hlaveň kartáčem a mají čisto. Ještě jsem si je teď objednal, abych měl porovnání s jinou várkou. Poprvé jsem je zkoušel před rokem a to se mi toto vůbec neobjevilo. Holt ještě zkusím nějaké úpravy navážky prachu, OAL měnit nemohu.
- JakubCh
- johnnyjak
Příspěvek#704 » čtv 14. črc 2016, 14:33
Jelikož stále hledám přípravek, který udělá práci za mě, narazil jsem na "nový" čistič hlavně: http://cs.strobl.cz/cistic-hlavne-sprej ... chletek-1/ . Máte s tím někdo zkušenosti, nebo to budu muset risknout na slepo
?

- mikymoto
Příspěvek#705 » pát 15. črc 2016, 10:25
No mě hlavně zaujalo v návodu "Po aplikaci nechte přípravek 5-6 minut působit. Potom hlaveň vyčistěte například pomocí kartáčku. Pokud byla hlaveň velmi znečištěná a výsledek není perfektní, opakujte čištění."
Taková příjemně alibistická věta - drhněte to tím zázrakem tak dlouho, dokud to neodřete z tý hlavně mechanicky
Praktickou zkušenost nemám a na netu jsou prakticky jen marketingová videa. Tak to vyzkoušej a pak sem dej recenzi.
Taková příjemně alibistická věta - drhněte to tím zázrakem tak dlouho, dokud to neodřete z tý hlavně mechanicky

Praktickou zkušenost nemám a na netu jsou prakticky jen marketingová videa. Tak to vyzkoušej a pak sem dej recenzi.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí