Kde nelze nosit zbraň

rcc

Příspěvek#616 » pát 15. črc 2016, 19:33

Já si myslím, že současný stav omezení nošení na veřejných shromážděních, slavnostech... má své opodstatnění. Nedovedu si představit, co by nastalo např. v tom hudebním klubu, kdyby měla polovina osazenstva zbraň. V nastalém zmatku by asi těžko někdo věděl, kdo je ten "hodný" a kdo "zlý". Nakonec by se tam také možná všichni postříleli navzájem.

cipis

Příspěvek#617 » pát 15. črc 2016, 20:53

No, jenže v tom klubu to zakázané není, to totiž není veřejné shromáždění, slavnost, sportovní podnik ani lidová zábava. Resp. u nás. A jinak samozřejmě nemáš pravdu, standardní nosič není magor, co by začal pálit na všechno, co má zbraň ...
Navíc to tvoje víceméně naprosto popírá potřebu nosit, protože tvou logikou je lepší, aby tu zbraň neměl nikdo :evil:
To omezení nošení je vesměs kvůli kombinaci moc lidí a moc alkoholu. Zejména u výkladu té lidové zábavy ten alkohol figuruje.

rcc

Příspěvek#618 » pát 15. črc 2016, 21:36

No jo, zase to slovíčkaření. Nepotřebuješ ani Zákon o zbraních a střelivu, na koncert do hudebního klubu ani u nás zbraň neproneseš. Vesměs všude je to zakázáno, dokonce se provádějí osobní prohlídky. Samozřejmě i zde teče alkohol proudem a je většinou moc lidí. Nevím, kde jsem popřel potřebu nosit zbraň, jen jsem vyjádřil názor, že stávající omezení vyplývající ze zákona považuji za správné.

wigum

Příspěvek#619 » stř 27. črc 2016, 17:16

cipis píše:No, jenže v tom klubu to zakázané není, to totiž není veřejné shromáždění, slavnost, sportovní podnik ani lidová zábava. Resp. u nás. A jinak samozřejmě nemáš pravdu, standardní nosič není magor, co by začal pálit na všechno, co má zbraň ...
Navíc to tvoje víceméně naprosto popírá potřebu nosit, protože tvou logikou je lepší, aby tu zbraň neměl nikdo :evil:
To omezení nošení je vesměs kvůli kombinaci moc lidí a moc alkoholu. Zejména u výkladu té lidové zábavy ten alkohol figuruje.

No já bych to tak jasně neviděl. Zmatek udělá své. A navíc si přečti pár příspěvků v jiném vlákně, kde se někteří přímo těší, až si budou moc zastřelit "svého" teroristu.

pelanj

Příspěvek#620 » stř 27. črc 2016, 20:53

Já byl s rodinou v zoo a napadlo mě, co kdyby tam vtrhlo pár magorů s bouchačkama...moc dobře mi z toho nebylo. První věc je utéct, ale s vlastní zbraní má člověk alespoň o malinko lepší šanci, obzvláště když útočníci nečekají nebezpečí nebo odpor.

robokop

Příspěvek#621 » stř 27. črc 2016, 21:49

wigum: No tak ..... přece v tom nyní tolik diskutovaném Izraeli jsem ve zprávách nezaznamenal, že by se ve zmatku omylem stříleli držitelé legálních zbraní. A nepřehánějme. U nás v klubu by rozhodně nevytáhlo (už statisticky) zbraň k obraně deset lidí. I při důkladné osvětě médii o zodpovědném používání by se našli tak dva. Ale to už stačí.
Nicméně k tématu. Dnes bych si zbraň do klubu vzal, pokud bych je navštěvoval. Zakázané to není, ovšem nesmíš chlastat. :-(

robokop

Příspěvek#622 » stř 27. črc 2016, 22:00

cipis píše: ........ standardní nosič není magor, co by začal pálit na všechno, co má zbraň ...

Taky si myslím. Přirozené je v takové situaci se skrýt před možnou palbou pachatele, vyhodnotit situaci, zřetelně ukázat těm ohroženým v dosahu co chci dělat (pokud je čas) a poté zasáhnout. Proto si myslím, že je a hlavně bude třeba zbraň nosit všude. Nejsme magoři. Máme na to i štempl od doktora :D

wigum

Příspěvek#623 » čtv 28. črc 2016, 21:15

robokop: v tom tolik diskutovaném Izraeli, je povinná jak pro muže tak ženy. Chlapi slouží 3 roky a ženský tuším 21 měsíců. A většina zažije nějaký ostrý střet. To je trochu jiná liga než to co potkáš u nás.
Ale odkláníme se někam jinam. Kdyžtak dál SZ.

Tardis

Příspěvek#624 » stř 10. srp 2016, 16:09

Tak na hrad ne :)
Dobrý den, vážený pane,

děkujeme Vám za zájem o návštěvu Pražského hradu.

Do areálu Pražského hradu je přísně zakázán vstup se zbraní (střelnou, bodnou i sečnou) s výjimkou příslušníků ozbrojených složek při výkonu služby v areálu Pražského hradu (jiné výjimky stanovuje vedoucí Kanceláře prezidenta republiky na základě písemné žádosti.

S přáním hezkého dne...

ArnieX
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#625 » stř 10. srp 2016, 17:19

Díky za info, až se tam budu někdy chystat napíšu si o výjimku. Nakonec pan prezident sám vyzývá k ozbrojení, tak proč bych tu vyjímku nemohl dostat ;)

mbem

Příspěvek#626 » pát 12. srp 2016, 09:28

Na Hradě sem s krochnou už korzoval. Pravda, bylo to ještě v dobách, kdy tam nešacovali lidi při vstupu...

Edit: A v řádu o tom zákazu není zmínky...
Naposledy upravil(a) mbem dne pát 12. srp 2016, 09:45, celkem upraveno 1 x.

ArnieX
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#627 » pát 12. srp 2016, 09:32

Umožňují tam odložení? Protože nevím proč když mi stát dává právo nosit zbraň proč by mi při výletě na hrad měl omezovat to právo i cestou tam nebo odtamtud...

davidoff

Příspěvek#628 » pát 12. srp 2016, 12:59

mben: Obavam se, ze se odkazou na clanek 6 odst. 2 navstevniho radu

ArnieX
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#629 » pát 12. srp 2016, 13:29

Položil jsem dotaz:

Dobrý den,

v médiích kolují informace, o kontrolách návštěvníků Pražského Hradu za účelem zamezení vstupu s nebezpečnými předměty. Nicméně zákon o zbraních nezakazuje nošení na takové místo jako je Pražský Hrad a omezení vstupu s legálně drženou zbraní může být provedeno pouze zákonem. Nikoliv například návštěvním řádem.

Proto by mě zajímalo, zda lze na Pražský Hrad vstupovat i s legálně nošenou střelnou zbraní. Pokud nikoliv, je možné na místě uložit zbraň jako to například umožňují soudy, kde je vstup se zbraní omezen přímo zákonem? Následně si zbraň opět vyzvednout na určeném místě při odchodu z prostor Pražského Hradu.

Zajisté mám pochopení pro protiteroristické opatření v prostorách Pražského Hradu, nicméně, nejsem zastáncem nepřiměřeného zásahu do práv občanů České Republiky, kteří jednají v souladu se zákonem a na svou ochranu nosí osobní zbraně, jak jsem psal výše, omezit práva občanů danná zákonem, může opět pouze zákon nebo nadřazený předpis.

Předem děkuji za odpovědi na mé otázky.

Hezký den,...

mikky

Příspěvek#630 » pát 12. srp 2016, 13:36

ArnieX píše:Položil jsem dotaz:

... omezení vstupu s legálně drženou zbraní může být provedeno pouze zákonem. Nikoliv například návštěvním řádem.

Tohle není pravda, takže počítej s tím, že tě rychle vyfuckujou.

Nicméně jsem zvědavej, co ti řeknou na ten zbytek (uložení, apod.)

-m.

Zpět na