Zkušenosti s prodejem/koupí z druhé ruky

Blacky

Příspěvek#16 » pon 18. črc 2016, 13:45

Mno já mám koupené nové, jednu starší v obchodě a v pohodě.

Sám prodávám .45 ACP,( je i někde tady v inzerátech) a tak je to horší. Ozývají se vesměs provokátéři od policie, nebo pitomci, co zkoušejí, zda jim to pošlu bez dokladů atd. Ty posílám k šípku a varuje je udáním na policii. Jinak solidnějším zájemcům klidně posílám fotky, rozměry, hmotnosti a zkušenosti. Beru to taky jako otázku cti. Chleba to nejí, tak klidně budu čekat, až se s někým potkáme na ceně, místě a potřebě. :)

DanielX

Příspěvek#17 » pon 18. črc 2016, 14:09

Taky mám celkem dobré zkušenosti. Hlavně revolvery mám starší, protože mám dojem, že kvalita v osmdesátých letech poklesla. Některé jsem bral přímo od obchodníka, kdy jsem si je mohl před koupí vyzkoušet a pár na inzerát. Vždy byla domluva bez problémů, vyzkoušení sami nabídli (bez toho bych ostatně nekoupil) a zbraň odpovídala stavu v popisu. Sám jsem prodával jen svého času Glock, dohoda v pohodě, jen se kupec snažil smlouvat při předání, což jsem razantně odmítnul, protože dohodu uzavřenou je třeba ctít, pochopitelně za předpokladu, že se na místě neobjeví něco co prodávající zatajil, což nebyl můj případ. Nákupu z druhé ruky bych se nebál, když člověk ví na co se podívat aby nekoupil nějaký vrak. Samozřejmně dovnitř nevleze, ale zjevné vady se dají zjistit. Ostatně moje poslední (cca týden stará) zbraň byla taky z druhé ruky, navíc laděná i když zase jsem ji bral od člověka kterého znám a vím, jak se ke zbraním chová. A přesto jsem z ní vystřílel krabičku před koupí, což mě utvrdilo, že to byla dobrá volba. Většina střelců se ke své zbrani chová lépe než majitel auta, pokud nejde o překupníka (který se dá odhalit), tak riziko není moc velké a taky některé zbraně jinak než jako použité nejdou sehnat.

Zpět na